Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Johannesburg naar Victoria Falls - Kampeerreis

Smile! bij de Victoria Falls

Reis van Johannesburg naar Victoria Falls - groepsreis

De reis van Johannesburg naar Victoria Falls begint in Zuid-Afrika en neemt je in een authentieke mokoro diep de Okavango Delta in Botswana in en laat je de Big 5 zien tijdens een safari door het Krugerpark. En dat allemaal in slechts 12 dagen tijd met een groep mensen van over heel de wereld in een robuuste overlanding truck. Onderweg kampeer je, waardoor je een goedkope rondreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana kunt maken.

Groepsreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Je overlanding tour begint in Johannesburg. Je reist via de Panorama Route naar het Krugerpark. Dit is mogelijk de mooiste route die je door Zuid-Afrika kunt reizen. Vooral van het uitzicht bij de stop bij God's Window zal je mond doen openvallen. In het Krugerpark verblijf je in het Nkambeni Camp. Vanuit dit kamp ga je een volledige dag op safari in het wereldberoemde Krugerpark om de Big 5 te kunnen zien! 

Tour naar Victoria Falls

Tenslotte reis je naar de machtige en wereldberoemde Victoria Falls. Laat de kans om de watervallen te zien zeker niet liggen, zelden zul je zo'n machtige en imposante kant van Mother Nature zien. Een bezoek aan de Victoria Watervallen of een helikoptervlucht over de Falls maken je reis van Johannesburg naar Victoria Falls helemaal compleet!

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Zimbabwe en Zuid-Afrika:

 • De Victoria Falls, waar je behalve de Victoria Watervallen, ook kunt raften of bungee jumpen;
 • Leg de schitterende Panorama Route af naar Zuid-Afrika's nummer 1 safaripark: het Kruger National Park

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een avondsafari rondom het Nkambeni Camp
 • Een safari door het Krugerpark in de truck
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins
 • Een bezoek van een halve dag aan het Matobo National Park
 • Een safari door het Hwange National Park
 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Johannesburg
Vandaag ontmoet je je reisleider en andere reisgenoten. Je hebt vandaag de tijd om enkele optionele activiteiten te boeken. Ondanks de slechte naam die Johannesburg heeft, heeft de stad veel te bieden. Denk aan het Apartheidsmuseum, Soweto, het geboortehuis van Nelson Mandela en het Hector Pieter Museum. We kunnen je helpen bij het boeken van tours in Johannesburg.

Dag 2: Johannesburg naar Nkambeni Camp
Je trapt je reis af met een trip langs de Panorama Route op weg naar het Nkambeni Camp dat in het Krugerpark ligt. Het Krugerpark is waarschijnlijk de allerbeste plek in zuidelijk Afrika om op safari te gaan en de Big 5 te zien, maar dat wist je natuurlijk allang. Een avond-safari rondom het Nkambeni is inbegrepen in de reissom.

Inbegrepen highlight: een avondsafari rondom het Nkambeni Camp

Dag 3: Nkambeni Camp in het Kruger National Park
Vandaag ga je op safari door het Kruger Park. Het Krugerpark is enorm groot, 19,485 km2 om precies te zijn. Gelukkig weten je ervaren en professionele gidsen en rangers goed de 146 zoogdiersoorten, 500 vogelsoorten en 114 reptielensoorten die hier leven op te sporen.

Je maakt de safari door het Krugerpark in de truck waarmee je gisteren de reis begonnen bent en waarmee je de komende dagen door Afrika gaat reizen. Als je wilt, kun je via je reisleider een upgrade bijboeken en op safari gaan in het Krugerpark in een open safarivoertuig. In de truck kun je de Big 5 al prima zien, maar een open voertuig biedt een nog net iets betere safaribeleving.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de truck

Dag 4: Nkambeni Camp naar Polokwane
Er staat een lange, maar prachtige rit op het programma vandaag. Al reizend door het Lowveld, op weg naar Blydeport, maak je stops bij de Blyde River Canyon en God's Window. Er zijn meerdere goede fotostops bij de Canyon, je krijgt dit schitterende stukje Zuid-Afrika dus van alle kanten te zien. Aan het einde van de dag kom je aan bij Polokwane; geniet van het zwembad dat bij het kamp aanwezig is!

Dag 5: Polokwane naar Musina
Vandaag reis je verder richting Zimbabwe. Het is een lange, maar ontspannen rit vandaag met wisselende landschappen. Je verblijft vannacht in een van Zuid-Afrika's warmste steden; Musina. Musina is een warmwater resort. Als je wilt kun je omgeving verkennen en lekker de warmwaterbronnen ingaan.

Dag 6: Musina to Masvingo
Je ontvangt een stempel in je paspoort die je toegang geeft tot Zimbabwe. Masvingo, het doel voor vandaag, ligt vlakbij de Great Zimbabwe Ruins. Eens was dit een van de grootste sub-Saharan steden in Afrika, gebouwd door een hele vaardige beschaving. De naam Zimbabwe komt voort uit deze oude vervallen stad en betekent "great stone houses" in Shona. Je kunt deze bijzondere ruïnes vandaag ontdekken. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 7: Masvingo to Bulawayo
Op naar Bulawayo, Zimbabwe's tweede grootste stad. Bulawayo heeft nog steeds veel van zijn oud-Britse koloniale karakter behouden en de brede straten maken het een prettige stad. Er zijn interessante gebouwen te zien in deze stad, zoals het Natural History Museum, the National Arts Gallery en het Mzilikazi Arts and Crafts Centre. 

Dag 8: Bulawayo
Vandaag bezoek je het Matobo National Park. Het Matobo National Park is een van de laatste parken waar de zwarte en witte neushoorn nog voorkomt. Dit wildpark is ook bekend vanwege de grote aantallen luipaarden die er leven. Eeuwenoude rotsschilderingen die in dit park te zien zijn getuigen de oude San-stam die hier ooit leefde. Deze dag van de je reis breng je door in dit gebied. 

Inbegrepen highlight: een bezoek van een halve dag aan het Matobo National Park

Dag 9: Bulawayo naar Hwange National Park
Je vervolgt je reis naar Zimbabwe's grootste en oudste wildpark voor een spannende safari. In het Hwange National Park leven duizenden olifanten en zeldzame antilopensoorten, zoals de Sable and Roan Antelope. 

Dag 10: Hwange National Park
Opnieuw trek je het Hwange National Park in om op safari te gaan. 

Inbegrepen highlight: een safari door het Hwange National Park

Dag 11 en 12: Victoria Falls
Ooit trok de Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone door de binnenlanden van Afrika. De locals vertelden hem over "Mosi-oa-Tunya", dat ze vertaalden als The Smoke that Thunders. Pas toen Livingstone oog in oog kwam te staan, snapte hij waar die naam vandaan kwam. Van kilometers afstand zie je de waternevel boven de horizon uitkomen. Net als David Livingstone zul je vandaag dit wereldwonder kunnen bewonderen. Het stadje Victoria Falls ligt aan de Zambezi River en is omgeven door het Victoria Falls National Park. De plek waar je verblijft ligt op 20 minuutjes lopen vanaf de ingang tot Victoria Falls National Park. De watervallen zijn een van de Seven Natural Wonders of the World. Maar liefst 1700 meter breed en 100 meter hoog, zo groot zijn de watervallen en het is een ongekend gezicht om zoveel water naar beneden te zien storten. In de middag kun je het stadje verkennen, relaxen bij het zwembad of een optionele activiteit boeken voor morgen. 

Hier komt je reis helaas ten einde.

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Vertrekdatum Aankomstdatum
15-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 730.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 590.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 12 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
12
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 730.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 590.00