Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark

Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana: Krugerpark en Victoria Falls - Kampeerreis

Smile! bij de Victoria Falls

Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana: Krugerpark en Victoria Falls

Deze kampeerreis begint in Johannesburg in Zuid-Afrika en neemt je in een authentieke mokoro diep de Okavango Delta in Botswana in en laat je de Big 5 zien tijdens een safari door het Krugerpark. En dat allemaal in slechts 11 dagen tijd met een groep mensen van over heel de wereld in een robuuste overlanding truck. Onderweg kampeer je, waardoor je een goedkope rondreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana kunt maken.

Krugerpark en de Panorama Route

Je overlanding tour begint in Johannesburg. Je reist via de Panorama Route naar het Krugerpark. Dit is mogelijk de mooiste route die je door Zuid-Afrika kunt reizen. Vooral van het uitzicht bij de stop bij God's Window zal je mond doen openvallen. In het Krugerpark verblijf je in het Nkambeni Camp. Vanuit dit kamp ga je een volledige dag op safari in het wereldberoemde Krugerpark om de Big 5 te kunnen zien! 

Safari door Chobe National Park

Vanuit Zimbabwe reis je naar Botswana en neem je een tweede stempel in je paspoort in ontvangst. Aangekomen in Botswana geniet je van een cruise over de Chobe River door Chobe National Park. In Chobe National Park leven uitzonderlijk veel olifanten. Tijdens het varen over Chobe River zie je moederolifanten hun jong wassen en kleine olifantjes met elkaar in het water spelen. Een hele vermakelijke en bijzondere manier om op olifantensafari te gaan! Behalve olifanten zul je ook veel krokodillen en nijlpaarden zien.

Trekken door de Okavango Delta

Klaar voor een echt Afrikaans bush-avontuur? Ga mee op de optionele Okavango Delta kampeerexcursie. Een mokoro, een platte boot van een uitgeholde boomstam, is het enige vervoersmiddel in dit nauwe netwerk van sloten, meren, kanaaltjes en moerasgebied. Samen vormt dit de grootste binnenlandse delta ter wereld en zo trek jij het domein van nijlpaarden, olifanten en krokodillen binnen. Op een afgelegen plaats in de Delta sla je je kamp op om te voet op safari te gaan. Nooit kwam je op zo'n natuurlijke wijze zo dicht bij wilde dieren.

Tour naar Victoria Falls

Tenslotte reis je naar de machtige en wereldberoemde Victoria Falls. Laat de kans om de watervallen te zien zeker niet liggen, zelden zul je zo'n machtige en imposante kant van Mother Nature zien. Een bezoek aan de Victoria Watervallen of een helicoptervlucht over de Falls maken je rondreis door zuidelijk Afrika helemaal compleet!

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika:

 • De Victoria Falls, waar je behalve de Victoria Watervallen, ook kunt raften of bungee jumpen;
 • Maak een bootcruise over de Chobe River in het Chobe National Park en spot spelende olifanten;
 • Trek in een mokoro diep door verlaten moerasgebieden in de Okavango Delta en ga hier te voet op safari;
 • Leg de schitterende Panorame Route af naar Zuid-Afrika's nummer 1 safaripark: het Kruger National Park

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Johannesburg naar Nkambeni Camp
Je trapt je reis af met een trip langs de Panorama Route op weg naar het Nkambeni Camp dat in het Krugerpark ligt. Het Krugerpark is waarschijnlijk de allerbeste plek in zuidelijk Afrika om op safari te gaan en de Big 5 te zien, maar dat wist je natuurlijk allang. Een avond-safari rondom het Nkambeni is inbegrepen in de reissom.

Dag 2: Nkambeni Camp in het Kruger National Park
Vandaag ga je op safari door het Kruger Park. Het Krugerpark is enorm groot, 19,485 km2 om precies te zijn. Gelukkig weten je ervaren en professionele gidsen en rangers goed de 146 zoogdiersoorten, 500 vogelsoorten en 114 reptielensoorten die hier leven op te sporen.

Je maakt de safari door het Krugerpark in de truck waarmee je gisteren de reis begonnen bent en waarmee je de komende dagen door Afrika gaat reizen. Als je wilt, kun je via je reisleider een upgrade bijboeken en op safari gaan in het Krugerpark in een open safarivoertuig. In de truck kun je de Big 5 al prima zien, maar een open voertuig biedt een nog net iets betere safaribeleving.

Dag 3: Nkambeni Camp naar Blydepoort
Er staat een lange, maar prachtige rit op het programma vandaag. Al reizend door het Lowveld, op weg naar Blydeport, maak je stops bij de Blyde River Canyon en God's Window. Er zijn meerdere goede fotostops bij de Canyon, je krijgt dit schitterende stukje Zuid-Afrika dus van alle kanten te zien. Aan het einde van de dag kom je aan bij Polokwane; geniet van het zwembad dat bij het kamp aanwezig is!

Dag 4: Blydepoort naar Palapye
Opnieuw een vroegertje vandaag, want je hebt een behoorlijk lange rit van 450 kilometer voor de boeg. Halverwege tussen Francistown en Gaborone, de hoofdstad van Botswana, ligt Palapye. Dit is een populaire stop-over op weg naar Zimbabwe.

Dag 5: Palapye naar Maun
Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Vanuit Maun ga je de komende dagen de Okavango Delta ontdekken. Vanavond slaan we proviand in voor twee dagen en pak jij je tas voor de komende twee dagen. Breng daarom op reis ook een kleiner tasje mee dat je kunt gebruiken voor deze korte excursie. Je reisleider brengt je op de hoogte van wat je precies mee moet nemen en wat je kunt verwachten tijdens je safari door de Okavango Delta.

Dag 6: Maun naar de Okavango Delta
De Okavango Delta is een gigantisch watermassa. Het water heeft een al een lange weg afgelegd voor het in de Okavango Delta terecht komt. Vanaf het hooggebergte in Angola komt het hier in Botswana samen en vormt het de grootste binnenlandse delta ter wereld. De Okavango Delta is geliefd vanwege de grote variatie aan vogels en wilde dieren die hier komen en is uniek in zuidelijk Afrika.

De komende twee dagen ga je per mokoro (een uitgeholde boomstam, de traditionele manier van vervoer in de Delta) dit gebied in. Je staat vroeg op om vanuit Maun een paar uur te rijden richting het polerstation. Polers zijn degenen die je mokoro voortduwen door de Delta. Her en der in de Okavango Delta leven op afgelegen plekken mensen die alleen per mokoro bereikbaar zijn. Na een paar uur varen bereik je het kamp waar je de nacht zal doorbrengen. Vanuit het kamp ga je te voet of safari of vanuit het kamp maak je een bushwalk. Je zult merken dat het een hele bijzondere ervaring is om te voet zo dichtbij wilde dieren te komen!

Okavango Delta
Er wacht je een dag van ontspannen en Delta-belevenissen. Je kunt vandaag zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt gaan zwemmen, op wandelsafari gaan, een cruise maken in een mokoro of zelf proberen een mokoro te besturen; het ziet er zo makkelijk uit... Maak ook eens de tijd vrij om kennis te maken met de polers, locals die in dit gebied leven. Ze vertellen je graag over hun roots.

Dag 7: Okavango Delta naar Maun
Deze laatste ochtend in de Okavango Delta kun je nog eenmaal op safari gaan voor je teruggaat naar Maun. Nadat je in Maun aangekomen bent, kun je (als je dat wilt, optioneel) een vluchtje maken in een klein vliegtuigje boven de Okavango Delta. Het kost iets, maar we raden het aan om te doen. Het verbreed je kijk op het bijzondere gebied en leert je dit unieke ecosysteem nog meer te waarderen.

Dag 8: Maun naar Nata Region
Je laat de fascinerende Okavango Delta weer achter je, op weg naar een kampeerplaats die die Elephant Sands heet. Hier zie je de olifanten vanuit je tent water drinken uit het kleine meertje dat op het terrein ligt! De reis voert je door een stuk van Botswana waar geen mens woont, een aparte ervaring. Aangekomen bij Elephant Sands kun je een game drive of een bush walk maken. 

Dag 9: Nata Region naar Chobe National Park
Na het ontbijt steek je de grens over en reis je naar Kasane. Aan de oevers van de Chobe River is je kamp. De Chobe River vormt een natuurlijke grens tussen Botswana, Namibië en Zambia. Chobe National Park is Botswana's beste safaripark, geliefd vanwege de grote aantallen olifanten die er leven. Het bijzondere aan de plek waar je overnacht, is dat je vanaf je accommodatie uitstekend olifanten en nijlpaarden kunt zien tijdens de zonsondergang.

Dag 10: Chobe National Park naar Victoria Falls
Vandaag steek je de grens met Zimbabwe over. Na de grensformaliteiten, is het een kort ritje naar het dichtbij gelegen Victoria Falls. Dit dorpje is, uiteraard, vernoemd naar de beroemde waterval. Het stadje Victoria Falls is omsloten door de Zambezi River en het Victoria Falls National Park ligt om het stadje heen. De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het is de grootste waterval ter wereld. 

Dag 11: Victoria Falls
De laatste dag van de reis kun je naar eigen idee invullen. Wellicht heb je nog geen tijd gehad om de Victoria Watervallen te bekijken? Dan kun je dat vandaag doen. Of je boekt voor vandaag een van de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Als je wilt kunnen we je daarbij helpen. Enkele van de excursies die je in Victoria Falls kunt doen zijn een safari te paard, een bezoek aan een krokodillenboerderij, bungee jumpen vanaf de Victoria Falls brug, golfen, in een helicopter of micro-flight vliegen boven de Falls of raften.

Vertrekdatum Aankomstdatum
28-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-01-2020 25-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-02-2020 22-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-03-2020 21-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-04-2020 18-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-05-2020 16-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-06-2020 13-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-06-2020 27-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-07-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 784.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 590.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 11 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark
Aantal dagen:
11
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 784.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 590.00