Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Victoria Falls naar Johannesburg - Kampeerreis

Op safari door de Okavango Delta in een traditionele mokoro

Reis van Victoria Falls naar Johannesburg - groepsreis

De reis van Victoria Falls naar Johannesburg begint in Zimbabwe en neemt je in een authentieke mokoro diep de Okavango Delta in Botswana in en laat je de Big 5 zien tijdens een safari door het Krugerpark. En dat allemaal in slechts 12 dagen tijd met een groep mensen van over heel de wereld in een robuuste overlanding truck.

Groepsreis door Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika

Je overlanding tour begint in Victoria Falls en verlaat de Victoria Watervallen op de tweede dag, zodat je een dag hebt om het Victoria Falls National Park en de omgeving te verkennen. Laat de kans om de watervallen te zien zeker niet liggen, zelden zul je zo'n machtige en imposante kant van Mother Nature zien.

Safari door Chobe National Park

Vanuit Zimbabwe reis je naar Botswana en neem je een tweede stempel in je paspoort in ontvangst. Aangekomen in Botswana geniet je van een cruise over de Chobe River door Chobe National Park. In Chobe National Park leven uitzonderlijk veel olifanten. Tijdens het varen over Chobe River zie je moederolifanten hun jong wassen en kleine olifantjes met elkaar in het water spelen. Een hele vermakelijke en bijzondere manier om op olifantensafari te gaan! Behalve olifanten zul je ook veel krokodillen en nijlpaarden zien.

Trekken door de Okavango Delta

Klaar voor een echt Afrikaans bush-avontuur? Ga mee met de Okavango Delta kampeerexcursie. Een mokoro, een platte boot van een uitgeholde boomstam, is het enige vervoersmiddel in dit nauwe netwerk van sloten, meren, kanaaltjes en moerasgebied. Samen vormt dit de grootste binnenlandse delta ter wereld en zo trek jij het domein van nijlpaarden, olifanten en krokodillen binnen. Op een afgelegen plaats in de Delta sla je je kamp op om te voet op safari te gaan. Nooit kwam je op zo'n natuurlijke wijze zo dicht bij wilde dieren.

Krugerpark en de Panorama Route

Tenslotte reis je via de Panorama Route naar het Krugerpark. Dit is mogelijk de mooiste route die je door Zuid-Afrika kunt reizen. Vooral van het uitzicht bij de stop bij God's Window zal je mond doen openvallen.In het Krugerpark verblijf je in het Nkambeni Camp. Vanuit dit kamp ga je een volledige dag op safari in het wereldberoemde Krugerpark om de Big 5 te kunnen zien! 

Lees de volledige reisbeschrijving van de reis van Victoria Falls naar Johannesburg onder het tabblad "Reisbeschrijving".

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika:

 • De Victoria Falls, waar je behalve de Victoria Watervallen, ook kunt raften of bungee jumpen;
 • Maak een bootcruise over de Chobe River in het Chobe National Park en spot spelende olifanten;
 • Trek in een mokoro diep door verlaten moerasgebieden in de Okavango Delta en ga hier te voet op safari;
 • Leg de schitterende Panorama Route af naar Zuid-Afrika's nummer 1 safaripark: het Kruger National Park

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Een excursie naar de Okavango Delta
 • Een avondsafari rondom het Nkambeni Camp
 • Een safari door het Krugerpark in de truck

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1 en 2: Victoria Falls
De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Vandaag of morgen kun je een optionele activiteit boeken. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helikoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 3: Victoria Falls naar Chobe National Park
Na het ontbijt reis je naar Kasane en je hebt de tijd om op je eigen tempo Kasane te verkennen.

Dag 4: Chobe National Park naar Kasane
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt relaxen bij het zwembad of een optionele extra safari boeken.

Dag 5: Kasane naar Maun
Vanavond bereiden we ons voor op deze excursie van 2 dagen: inpakken en proviand inslaan. We raden je aan om een wat kleinere rugzak mee te nemen tijdens deze reis, zodat je die deze dagen kunt gebruiken. Vanavond krijg je van de reisleiding ook een briefing wat je de komende dagen te wachten staat.

Dag 6: Maun naar de Okavango Delta
De komende dagen trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar families die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Inbegrepen highlight: excursie naar de Okavango Delta

Dag 7: Okavango Delta naar Maun
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! In de middag kom je aan in Maun.

Dag 8: Maun naar Palapye
Opnieuw een vroegertje vandaag, want je hebt een behoorlijk lange rit van 450 kilometer voor de boeg. Halverwege tussen Francistown en Gaborone, de hoofdstad van Botswana, ligt Palapye. Dit is een populaire stopover op weg naar Zuid-Afrika.

Dag 9: Palapye naar Polokwane
Vandaag ontvang je een nieuwe stempel in je paspoort, die van Zuid-Afrika. Vandaag reis je naar de Blyde River Canyon - vernoemd naar de Blyde River die door de canyon gaat. De canyon is maar liefst 26 kilometer lang en gemiddeld wel 800 meter diep! Onderweg stop je bij de Three Rondavels. De Three Rondavels lijken op de hutjes waar de oorspronkelijke bewoners in woonden. Vervolgens stop je bij God's Window. God's Window is werkelijk een van de mooiste uitzichtpunten die je ooit in je reizend leven zult tegenkomen. Het biedt je prachtige uitzichten over de canyon en de wijde omgeving.

Let op: voor elk van de attracties die je vandaag bezoekt (Blyde River, Three Rondavels, God’s Window) moet je een lage toegangsprijs betalen. Met dit geld worden lokale gemeenschappen ondersteund.

Optionele activiteit: bezoek aan de Blyde River, Three Rondavels en God’s Window

Dag 10: Polokwane naar Nkambeni Camp
Je vervolgt je reis langs de Panorama Route op weg naar het Nkambeni Camp dat in het Krugerpark ligt. Het Krugerpark is waarschijnlijk de allerbeste plek in zuidelijk Afrika om op safari te gaan en de Big 5 te zien, maar dat wist je natuurlijk allang. Een avond-safari rondom het Nkambeni is inbegrepen in de reissom.

Inbegrepen highlight: een avondsafari rondom het Nkambeni Camp

Dag 11: Nkambeni Camp in het Kruger National Park
Vandaag ga je op safari door het Kruger Park. Het Krugerpark is enorm groot, 19,485 km2 om precies te zijn. Gelukkig weten je ervaren en professionele gidsen en rangers goed de 146 zoogdiersoorten, 500 vogelsoorten en 114 reptielensoorten die hier leven op te sporen.

Je maakt de safari door het Krugerpark in de truck waarmee je de afgelopen weken door Afrika hebt gereisd. Als je wilt kun je je via je reisleider een upgrade bijboeken en op safari gaan in het Krugerpark in een open safari-voertuig. In de truck kun je de Big 5 al prima zien, maar een open voertuig biedt een nog net iets betere safari-beleving.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de truck

Dag 12: Nkambeni Camp naar Johannesburg
Na het ontbijt begint helaas de terugreis. Na je aankomst in Johannesburg moet je zeker even de tijd nemen om telefoonnummers en e-mailadressen uit te wisselen van de nieuwe vrienden die je onderweg gemaakt hebt, wie weet waar je elkaar nog eens tegenkomt!

Het is aan te raden eventjes een paar dagen in Johannesburg te blijven, omdat Johannesburg (ondanks de slechte naam die de stad heeft) veel te bieden heeft. Denk aan het Apartheidsmuseum, Soweto, het geboortehuis van Nelson Mandela en het Hector Pieter Museum. We kunnen je helpen bij het boeken van accommodatie en tours in Johannesburg.

Vertrekdatum Aankomstdatum
12-07-2020 22-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 05-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 02-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 16-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 14-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 11-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 09-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 06-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 730.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 690.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 12 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
12
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 730.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 690.00