Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark

Lodgereis Okavango Delta, Chobe Trail en Krugerpark - Accommodatiereis

Bungee jumpen bij Victoria Falls

Lodgereis Okavango Delta, Chobe Trail en Krugerpark

Wil je veel verschillende dingen zien en meemaken in Afrika, maar geen zin om tijdens je rondreis door Afrika grote afstanden af te leggen in onze overlanding truck? Dan is deze reis je op het lichaam geschreven.

De Okavango Delta in per mokoro

In een groep van maximaal 18 personen maak je in een ontspannen tempo een rondreis van 15 dagen. Je begint in Windhoek en je gaat richting de Okavango Delta in Botswana. In dit schitterende moerasgebied (het grootste ter wereld!) verblijf je een paar dagen. Vergeet zeker niet een vlucht te maken over de Delta. Dit kan in Maun voordat je in een uitgeholde boomstam de Delta intrekt en is zeker een aanrader om te doen.

De Victoria Falls in Zimabwe

Je vervolgt je reis naar de Victoria Watervallen; wie heeft er niet van gehoord? De Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone kwam hier in 1855 aan en stond ongetwijfeld perplex toen hij van dichtbij meemaakte welk een natuurkracht uitgaat van de Victoria Watervallen. Gegarandeerd dat jij, ruim 160 jaar later, net zo versteld zult staan als David Livingstone toen. Wat ook leuk is aan deze reis, is dat je voldoende tijd krijgt om een of meerdere optionele activiteiten te boeken tijdens je verblijf in Victoria Falls. Je kunt hier raften over de Zambezi river, bungee jumpen of een helicoptervlucht maken over de Falls - keuze genoeg. 

Op safari in het Krugerpark

De tweede helft van je reis brengt je naar het beroemdste wildpark ter wereld; het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Hier ga je in de verhoogde safaritruck de Big 5 ongetwijfeld goed te zien krijgen tijdens de meerdere safari's in het Krugerpark. Als je wilt kun je ook nog meedoen met een nachtsafari en dat is zeker een aanrader om te doen, omdat het Krugerpark dan vrijwel leeg is en de wilde dieren 's nachts actiever zijn. De rangers die met je meegaan op safari door het Krugerpark weten precies waar het wild zich ophoudt. Via de schitterende Panorama Route en de Blyde Rivier Canyon kom je met een overgetelijke ervaring weer terug in Johannesburg.

Hoogtepunten van deze rondreis vanaf Johannesburg:

 • Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Hier maak je je klaar om een paar dagen de Okavango Delta in te gaan en er moet voldoende proviand en water ingeslagen worden.
 • De Okavango Delta in Botswana is een schitterend moerasgebied dat je in een mokoro betreedt. Aangekomen bij het kamp ga je te voet op safari en zul je dichtbij de vele olifanten komen die hier leven.
 • Tijdens zonsondergang cruise je op en boot over de Chobe River in Chobe National Park. Je zult veel spelende olifantjes aan de waterkant zien, of ouders die hun olifantenkindjes wassen. Een heerlijk schouwspel om te bekijken vanaf het water. 
 • Victoria Falls; een van de 7 wereldwonderen, de machtige watervallen. Wat een kracht en macht gaat er uit van deze watervallen, dat moet je zelf beleven. 
 • Kruger National Park. Het beroemdste wildpark ter wereld en de plek waar jij tijdens deze reis oog in oog met de Big 5 komt te staan.
 • Bourke’s Luck Potholes, een bijzondere plek waar je de effecten van erosie kunt zien.
 • Blyde River Canyon; de 3e grootste canyon ter wereld.
 • God’s Window. Een hemels uitzicht en waarschijnlijk een van de allermooiste uitzichten die je ooit zult zien.

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park
 • Een avondsafari in het Krugerpark
 • Een ochtendsafari te voet in het Krugerpark
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Johannesburg naar Kang
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 3: Kalahari naar Maun
Je reist naar Maun, de gateway naar de Okavango Delta. Je reisleider zal je vertellen wat je mee moet nemen voor de tocht door de Okavango Delta. Ook heb je vandaag de gelegenheid om een optionele vlucht over de Delta te maken - erg mooi!

Dag 4/5: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Als je wilt kun je in de middag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans maken. De avond gebruik je om je voor te bereiden op de trip naar de Okavango Delta.

Dag 7: Botswana – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. De middag brengen we op het water van de Chobe rivier door met een cruise boot. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 10: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 11: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 12: Greater Kruger Park 
Vandaag reizen we van Johannesburg via de Northern Province of Mpumalanga naar het adembenemende Kruger National Park. ‘s Middags gaan we het Kwa Madwale Game Reserve in, net ten zuiden van het Kruger Park. Nadat we ons tentenkamp opgezet hebben, genieten we ‘s avonds van een 3-uur lange safari game drive gevolgd door een lokale maaltijd en een traditionele dansuitvoering. Dus: hou je ogen open voor glinsterende ogen in de struiken en hou je camera in de aanslag!

Activiteitenpakket: een avondsafari

Dag 13: Kruger National Park 
Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een wandelsafari? De temperatuur is nog koel, alles is stil en de kans om oog in oog te staan met wild is zeer groot. Dit belooft een intense ervaring te worden! Later in de ochtend gaan we Kruger National Park in waar we ons tentenkamp opzetten en een game drive doen met onze truck. De truck is verhoogd, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor “big cats” die zich verstoppen in de vegetatie!

Activiteitenpakket: een ochtendsafari te voet door het Krugerpark
Optionele activiteit: een nacht safari met een SANP Game Ranger.

Dag 14: Kruger National Park 
Vandaag hebben we een volledige dag safari op de agenda staan. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken!

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag door het Krugerpark

Day 15: Panorama Route – Johannesburg 
We laten het Kruger National Park achter ons en zetten onze reis voort naar Johannesburg. We reizen via de spectaculaire Panorama Route. De Blyde River Canyon is de 3e grootste canyon ter wereld (Grand Canyon is nummer 1, Fish River Canyon is nummer 2). Onderweg beleven we spectaculaire uitzichten zoals God’s Windows en de Three Rondavels. We stoppen ook bij The Bourke’s Luck Potholes die steeds verder eroderen door de Treur rivier. Je trip eindigt in Johannesburg en het is dan helaas tijd om gedag te zeggen tegen de nieuwe vrienden die je ongetwijfeld gemaakt hebt.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-08-2018 03-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2018 13-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2018 17-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2018 24-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2018 04-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2018 11-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2018 15-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2018 25-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2018 29-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2018 05-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2018 15-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2018 22-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2018 26-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2018 06-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2018 10-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2018 17-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2018 27-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2019 02-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2019 09-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2019 23-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2019 09-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-03-2019 16-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2019 23-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-03-2019 06-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2019 20-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-04-2019 27-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2019 04-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-05-2019 18-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2019 01-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-05-2019 08-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2019 15-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-06-2019 29-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2019 13-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-07-2019 20-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2019 27-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2019 10-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2019 24-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2019 31-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2019 07-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 21-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 05-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2019 12-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 19-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 02-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 16-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2019 23-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 30-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 14-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 28-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,744.76
Activiteitenpakket: € 1,135.00
Eenpersoonstoeslag: € 278.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Johannesburg
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door de Okavango Delta en het Krugerpark
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,744.76
Activiteitenpakket:
€ 1,135.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 278.00

Totaalprijs: