Reizen door Botswana

Reis van Johannesburg naar de Victoria Falls en Okavango Delta (budget) - Kampeerreis

Avondsafari door de Okavango Delta

Reis van Johannesburg naar de Victoria Falls en Okavango Delta

Veel mooier dan wat je tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana te zien krijgt kan Moeder Natuur je niet bieden! Deze 8-daagse reis door Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika voert tussen Johannesburg, de grootste stad op het Afrikaanse continent, en Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis is in twee richtingen af te leggen; van Johannesburg naar Victoria Falls, maar ook van Victoria Falls naar Johannesburg. Onderweg kampeer je, dat maakt dit een goedkope rondreis door Botswana.

Reizen naar de Victoria Falls

Aangekomen bij "Mosi-Oa-Tunya" (“de mist die dondert”, oftewel de Victoria Watervallen in de taal van de lokale stam) stop je bij een neushoornverzorgingscentrum om te zien hoe gewonde (gestroopte) neushoorns opgelapt worden en rehabiliteren voor terugplaatsing in het wild. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de trekpleister van dit stadje, de wereldberoemde watervallen. Een bezoek aan de Victoria Falls mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis. Je zult met eigen ogen van dichtbij meemaken hoe imposant de watervallen zijn, dat laten woorden niet beschrijven en ook foto's kunnen geen recht doen aan de pracht en macht van de miljoenen liters water die hier elke minuut naar beneden razen. Dat moet je zelf ervaren. 

Reizen door Okavango Delta

Tevens verblijf je tijdens deze reis diep in ‘s werelds grootste binnenlandse delta; de Okavango Delta. De Okavango Delta is een nauw netwerken van geulen, meertjes, kanaaltjes en slootjes omgeven met dichte rietkragen. Soms is het water slechts enkele centimers diep en op andere plekken is het juist veel dieper. Je weg vinden in dit immens grote doolhoof is een ware kunst die je gids ("poler") gelukkig goed beheerst. In de Okavango Delta ga je op wandelsafari om zo dicht mogelijk bij het wild te komen! Ook ga je in een uitgeholde boomstam ("mokoro") op safari door de Okavango Delta en zul je met name veel nijlpaarden tegenkomen die je op een veilige afstand goed kunt bekijken. 

Safari door het Chobe National Park

Je vervolgt je reis naar Chobe National Park waar je veel olifanten zult zien spelen en lekker badderen in de rivier. Je maakt deze excursie tijdens de zonsondergang, als het niet meer zo warm is en de olifanten aktiever zijn.  

Hoogtepunten van deze reis tussen Johannesburg en Victoria Falls:

 • Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Hier maak je je klaar om een paar dagen de Okavango Delta in te gaan en er moet voldoende proviand en water ingeslagen worden.
 • De Okavango Delta in Botswana is een schitterend moerasgebied dat je in een mokoro betreedt. Aangekomen bij het kamp ga je te voet op safari en zul je dichtbij de vele olifanten komen die hier leven.
 • Tijdens zonsondergang cruise je op en boot over de Chobe River in Chobe National Park. Je zult veel spelende olifantjes aan de waterkant zien, of ouders die hun olifantenkindjes wassen. Een heerlijk schouwspel om te bekijken vanaf het water. 
 • Victoria Falls; een van de 7 wereldwonderen, de machtige watervallen. Wat een kracht en macht gaat er uit van deze watervallen, dat moet je zelf beleven. 

Optionele aansluitende transit terug naar Johannesburg

Mocht je ervoor kiezen om je reis in Johannesburg te beginnen en te eindigen in Victoria Falls, dan kun je er ook voor kiezen om met ons mee terug te reizen naar Johannesburg. We verzorgen een transit die je in 2 dagen tijd terug brengt naar Johannesburg. Wil je sneller terugreizen van Victoria Falls naar Johannesburg, dan behoort ook vliegen tot de mogelijkheden. 

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Bush walk met een local van de San-stam
 • Kampeerereis: excursie van 2 dagen in de Okavango Delta
 • Accommodatiereis: excursie van 3 dagen in de Okavango Delta
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari door de Okavango Delta
 • Entreeprijs tot Victoria Falls National Park

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Johannesburg naar Kang
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De Peri Peri Reizen-truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Activiteitenpakket: Bush walk met een local van de San-stam

Dag 3: Kalahari naar Maun
Je reist naar Maun, de gateway naar de Okavango Delta. Je reisleider zal je vertellen wat je mee moet nemen voor de tocht door de Okavango Delta. Ook heb je vandaag de gelegenheid om een optionele vlucht over de Delta te maken - erg mooi!

Dag 4/5: Maun – Okavango Delta 
Deze twee dagen geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwde boomstam. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Kies je voor de accommodatiereis, dan word je per vliegtuigje in de Delta ingevlogen. Als je de kampeerreis maakt, dan ga je per mokoro de Okavango Delta in.

Activiteitenpakket: twee- of driedaagse excursie in de Okavango Delta.

Dag 6: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Als je wilt kun je in de middag een optionele excursie naar de Makgadigadi Pans maken. De avond gebruik je om je voor te bereiden op de trip naar de Okavango Delta.

Dag 7: Botswana – Chobe National Park 
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. De middag brengen we op het water van de Chobe rivier door met een cruise boot. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk breng je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een ochtend game drive in het Chobe National Park of een zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier.

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen!

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-08-2018 28-08-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2018 07-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2018 11-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2018 18-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2018 28-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2018 05-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2018 09-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2018 19-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2018 23-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2018 30-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2018 09-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2018 16-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2018 20-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2018 30-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2018 04-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2018 11-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2018 21-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2018 28-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
24-12-2018 01-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-01-2019 27-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-01-2019 03-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-02-2019 17-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-02-2019 03-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-03-2019 10-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-03-2019 17-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-03-2019 31-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-04-2019 14-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-04-2019 21-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-04-2019 28-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-05-2019 12-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-05-2019 26-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-05-2019 02-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-06-2019 09-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-06-2019 23-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-06-2019 07-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-07-2019 14-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
13-07-2019 21-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2019 04-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2019 18-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2019 25-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2019 01-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 15-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2019 29-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2019 06-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 13-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2019 27-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 10-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2019 17-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2019 24-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 08-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2019 22-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2019 29-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 716.48
Activiteitenpakket: € 440.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 9 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door Botswana
Aantal dagen:
9
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 716.48
Activiteitenpakket:
€ 440.00

Totaalprijs: