Reizen door Botswana

Reis van Victoria Falls en Okavango Delta naar Johannesburg (budget) - Kampeerreis

Olifanten in Chobe National Park

Reis van Victoria Falls en Okavango Delta naar Johannesburg

Veel mooier dan wat je tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana te zien krijgt kan Moeder Natuur je niet bieden! Deze goedkope 9-daagse reis door Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika voert tussen Johannesburg, de grootste stad op het Afrikaanse continent, en Victoria Falls in Zimbabwe. Deze reis begint in Victoria Falls en eindigt in Johannesburg.

Reis naar de Victoria Falls

Aangekomen bij "Mosi-Oa-Tunya" (“de mist die dondert”, oftewel de Victoria Watervallen in de taal van de lokale stam) stop je bij een neushoornverzorgingscentrum om te zien hoe gewonde (gestroopte) neushoorns opgelapt worden en rehabiliteren voor terugplaatsing in het wild. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de trekpleister van dit stadje, de wereldberoemde watervallen. Een bezoek aan de Victoria Falls mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis. Je zult met eigen ogen van dichtbij meemaken hoe imposant de watervallen zijn, dat laten woorden niet beschrijven en ook foto's kunnen geen recht doen aan de pracht en macht van de miljoenen liters water die hier elke minuut naar beneden razen. Dat moet je zelf ervaren. 

Reis door de Okavango Delta

Tevens verblijf je tijdens deze reis diep in ‘s werelds grootste binnenlandse delta; de Okavango Delta. De Okavango Delta is een nauw netwerken van geulen, meertjes, kanaaltjes en slootjes omgeven met dichte rietkragen. Soms is het water slechts enkele centimers diep en op andere plekken is het juist veel dieper. Je weg vinden in dit immens grote doolhoof is een ware kunst die je gids ("poler") gelukkig goed beheerst. In de Okavango Delta ga je op wandelsafari om zo dicht mogelijk bij het wild te komen! Ook ga je in een uitgeholde boomstam ("mokoro") op safari door de Okavango Delta en zul je met name veel nijlpaarden tegenkomen die je op een veilige afstand goed kunt bekijken. Lees hier meer informatie over de Okavango Delta upgrade.

Safari in het Chobe National Park

Je vervolgt je reis naar Chobe National Park waar je veel olifanten zult zien spelen en lekker badderen in de rivier. Je maakt deze excursie tijdens de zonsondergang, als het niet meer zo warm is en de olifanten aktiever zijn. 

Hoogtepunten van deze reis tussen Johannesburg en Victoria Falls:

 • Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Hier maak je je klaar om met de Okavango Delta upgrade een paar dagen de Okavango Delta in te gaan en er moet voldoende proviand en water ingeslagen worden.
 • De Okavango Delta in Botswana is een schitterend moerasgebied dat je in een mokoro betreedt. Aangekomen bij het kamp ga je te voet op safari en zul je dichtbij de vele olifanten komen die hier leven.
 • Tijdens zonsondergang cruise je op en boot over de Chobe River in Chobe National Park. Je zult veel spelende olifantjes aan de waterkant zien, of ouders die hun olifantenkindjes wassen. Een heerlijk schouwspel om te bekijken vanaf het water. 
 • Victoria Falls; een van de 7 wereldwonderen, de machtige watervallen. Wat een kracht en macht gaat er uit van deze watervallen, dat moet je zelf beleven. 

Optionele aansluitende transit terug naar Johannesburg

Mocht je ervoor kiezen om je reis in Johannesburg te beginnen en te eindigen in Victoria Falls, dan kun je er ook voor kiezen om met ons mee terug te reizen naar Johannesburg. We verzorgen een transit die je in 2 dagen tijd terug brengt naar Johannesburg. Wil je sneller terugreizen van Victoria Falls naar Johannesburg, dan behoort ook vliegen tot de mogelijkheden. 

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Safari in het Moremi Game Reserve
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park

Dag 1: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 2: Victoria Falls naar Kasane
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 3: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 4: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 6 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 5: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 6: Maun
Degenen die het activiteitenpakket aangeschaft hebben worden opgehaald bij hun logde of tent. Je reist naar de South Gate van het Moremi Game Reserve, waar je veel vogels en dieren zult gaan spotten! De safari van vandaag in het Moremi Game Reserve wordt door een professionele gids gedaan, omdat sommige wegen door het hoge water onbegaanbaar kunnen raken. Als je het activiteitenpakket niet aangeschaft hebt, dan blijf je vandaag bij je accommodatie.

Activiteitenpakket: safari in het Moremi Game Reserve

Dag 7: Maun naar Central Kalahari District
Nadat je terugkomt uit de Okavango Delta, ga je op op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 

Dag 8: Central Kalahari naar Kang
Na de luch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 9: Johannesburg naar Kang 
Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Johannesburg. Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
02-09-2019 10-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 17-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2019 24-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 08-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2019 22-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 29-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2019 05-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 19-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2019 03-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 10-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2019 17-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 31-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-01-2020 14-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-01-2020 28-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-02-2020 11-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-02-2020 25-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-03-2020 10-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-03-2020 24-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-03-2020 07-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-04-2020 21-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-04-2020 05-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-05-2020 19-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-05-2020 02-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-06-2020 16-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-06-2020 30-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-07-2020 14-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 28-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 11-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 25-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 08-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 22-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 29-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 06-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 13-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 20-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 03-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 17-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 01-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 15-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 29-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,126.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 9 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Okavango Delta
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Botswana
Aantal dagen:
9
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,126.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: