Reizen door Botswana

Victoria Falls naar Maun - Kampeerreis

De Okavango Delta vanuit een mokoro

Groepsreis Victoria Falls en Botswana - kampeersafari

Een groepsreis door Botswana en Victoria Falls van 6 dagen; veel mensen zullen zich er moeilijk een voorstelling van kunnen maken. Toch heeft Botswana bijzonder veel te bieden voor een geweldige safari reis. Botswana beschrijft zichzelf terecht als “one of the last and best preserved corners of wilderness in the world”, en dat gebied ga je ontdekken tijdens deze groepsreis. De route van de groepsreis van Victoria Falls en Botswana is in twee richtingen af te leggen: van Victoria Falls naar Maun of van Maun naar Victoria Falls. We beschrijven hieronder de route van Victoria Falls naar Maun.

Reisbeschrijving rondreis door Botswana

Je start je reis in het plaatsje Victoria Falls, waar je niet de hoogste of de breedste, maar de grootste waterval ter wereld zult vinden; de Victoria Watervallen uiteraard. Zorg dat je een dag voor vertrek van de tour aankomt, een bezoek aan Victoria Falls National Park mag je niet gemist hebben – net zo min als de vele optionele activiteiten die je hier kunt doen. Denk daarbij aan bungeejumpen, raften of een vluchtje maken in een helikopter boven de machtige Victoria Watervallen. 

Okavango Delta en Chobe National Park

Je reist door naar het Chobe National Park waar je ‘s middags luierend en nippend aan een wijntje over de Chobe River zult dobberen. Gegarandeerd dat je olifanten zult zien die verkoeling in het water zoeken of nog leuker, spelende jonge olifantjes. Vanuit Chobe trek je ‘s werelds grootste binnenlandse delta binnen; de Okavango Delta. De Okavango Delta is een labyrint van baaitjes, meertjes, sloten en kanaaltjes met een oppervlakte van meer dan 17,000 km2! In een uitgeholde boomstam (mokoro) trek je de Okavango Delta binnen. Het waterniveau verschilt van dag tot dag, de route die we moeten afleggen varieert dagelijks. Gelukkig helpen locals (“polars”) je. De komende dagen begeef je je diep in de wildernis en zul je te voet op safari gaan en letterlijk op slechts meters van bijvoorbeeld een wilde olifant staan. 

Eens echt uit je dagelijkse ritme en heb je de behoefte aan echt iets anders? Tijdens de dagen in de Okavango Delta beschik je niet over stromend water of elektra. Eten kook je op een houtvuur dat je aangelegd hebt met hout dat je net gesprokkeld hebt. Durf jij het avontuur dat Botswana je biedt aan? Lees meer over de Okavango Delta upgrade.

Hoogtepunten van deze rondreis door Botswana:

 • Okavango Delta
 • Victoria Falls National Park
 • Chobe National Park

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een bootcruise over de Chobe rivier

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving..

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxte activiteiten doen. Een van de activiteiten die je zeker moet boeken is een bezoek aan het Victoria Falls National Park, de watervallen zelf.

Dag 2: Victoria Falls naar Kasane
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 3: Nata
's Ochtends vroeg laat je Kasane achter je. De reis brengt je vandaag in Nata. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 4: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 6 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 5: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 6: Maun naar Central Kalahari District
Nadat je terugkomt uit de Okavango Delta, ga je op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben...

Vertrekdatum Aankomstdatum
06-07-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Maun
Reisduur: 6 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zambia
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Botswana
Aantal dagen:
6
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: