Reizen door Zimbabwe

Victoria Falls naar Johannesburg - Kampeerreis

De indrukwekkende Victoria Falls

Rondreis door Zimbabwe - groepsreis

Veel van onze tours en rondreizen beginnen en/of eindigen in Victoria Falls en Johannesburg. Je kunt natuurlijk een vlucht tussen Victoria Falls en Johannesburg boeken om zo snel mogelijk terug te reizen van Victoria Falls naar Johannesburg, maar waarom zou je niet dit land (Zimbabwe) eens ontdekken? De rondreis door Zimbabwe van 6 dagen laten je dit ongerepte land in vogelvlucht ontdekken. Sinds een aantal jaren krabbelt Zimbabwe weer op nadat het jarenlang gezucht ging onder het desastreuze regime van Mugabe. Overal waar je komt in Zimbabwe, merk je dat er weer een positieve "vibe" hangt in het land en dat het de mensen weer beter af gaat. Dat jij, als toerist, het land ook niet meer links laten liggen sterkt de mensen in hun geloof in een betere toekomst. Overal in Zimbabwe word je dus hartelijk onthaald; de mensen in Zimbabwe zijn erg vriendelijk en gastvrij. 

Kampeerreis door Zimbabwe

De rondreis door Zimbabwe reis begint in Victoria Falls. Een bezoek aan de Victoria Falls is niet opgenomen in de reis. Mocht je de indrukwekkende watervallen willen bezoeken, kom dan een dag eerder aan zodat je tijd hebt dit fenomeen te zien. Je vervolgt je reis richting het Hwange National Park waar je op avontuurlijke safari gaat. Je maakt de safari in een verhoogd en open voertuig, zodat je de wilde dieren zo goed mogelijk en van dichtbij kunt zien. Je bezoekt een interessant project in het Hwange National Park en als je wilt kun je ook nog safari's maken in het Matopos National Park. Zimbabwe kent een hele oude beschaving die duizenden jaren teruggaat. Uit deze periode zijn de Zimbabwe Ruins overgebleven, oude stenen bouwwerken die aantonen hoe ver beschaafd de samenleving toen was. Je vervolgt je reis richting Thipiese waar je heerlijk kunt ontspannen in de mineraalbaden die hier te vinden zijn. 

Tenslotte kom je aan in Johannesburg vanwaaruit de meeste (internationale) vluchten vanuit Zuid-Afrika aankomen en vertrekken. Reis je van hieruit verder door Afrika of ga je alweer terug naar huis?

Hoogepunten van een rondreis door Zimbabwe:

 • Victoria Falls watervallen en Victoria Falls National Park
 • Bezoek aan het Wild Dog Project in het Hwange National Park
 • Matopos National Park
 • Optioneel: een safari door de Matobo Hills in het Matopos National Park
 • Optioneel: een safari door het Hwange National Park
 • Bewonder de Zimbabwe Ruins
 • Relax in de mineraalbaden van Thipiese
 • Johannesburg

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 2: Hwange National Park
Vandaag stap je in een 4x4 jeep om op safari te gaan in het mooiste wildpark van Zimbabwe; het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park

Dag 3: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 4: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 5: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 6: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburgs fijne restaurants.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
06-07-2020 11-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-07-2020 25-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 6 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Zimbabwe
Aantal dagen:
6
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: