Reizen door oostelijk Afrika

Oost-Afrika rondreis: Nairobi naar Victoria Falls - Kampeerreis

Een leeuw in Mikumi National Park

Oost-Afrika rondreis: Nairobi naar Victoria Falls

Dit is onze best verkochte reis door oost-Afrika. Je bezoekt de populairste landen in oost-Afrika, zoals Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia. Gedurende 3 weken doorkruis je half Afrika van zuid naar noord (andersom kan ook!) en ervaar je alle highlights die dit deel van dit fascinerende continent te bieden heeft. Je reist van Nairobi naar Victoria Falls. Deze reis door oost-Afrika eindigt 2800 kilometer en 5 landsgrenzen nadat je begonnen bent. Zorg voor voldoende blanco pagina's in je paspoort, want je krijgt stempels van Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia erbij. Tijdens deze goedkope rondreis door oost-Afrika van 21 dagen reis je samen met een groep mensen van over de hele wereld in een speciaal ontworpen truck van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt.

Reis van Victoria Falls via Lake Malawi, South Luangwa, Serengeti, Ngorongoro Crater naar Zanzibar

In Zimbabwe kom je, net als David Livingstone in 1855, oog in oog te staan met miljoenen liters water dat vanuit de Zambezi River naar beneden stort: de Victoria Falls. In Zambia ga je in een open en verhoogd voertuig op safari in een van de mooiste safari parken van Afrika; het South Luangwa National Park. Je waant je eventjes op een andere planeet als je door Lusaka in Zambia loopt, die drukte, die chaos, die geuren - fascinerend. Gelukkig kun je aan de oevers van Lake Malawi heerlijk bijkomen van alle drukte. Hier kun je duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon even lekker helemaal niks doen. De reis brengt je vervolgens naar Tanzania waar je, mocht dat in het South Luangwa National Park nog niet gelukt zijn, zeker de Big 5 te zien krijgt. Als je wilt, dit is een optionele kampeerexcursie van enkele dagen, ga je op safari door een van 's werelds beste safari parken: het Serengeti National Park. Tijdens deze kampeersafari trek door je wat ooit een gigantische actieve vulkaan was, de Ngorongoro Crater, richting een heerlijk tropisch eiland Zanzibar. Op Zanzibar komen Europese, Afrikaanse en Arabische invloeden samen. Struin door de magische straatjes van Spice Town of geniet aan de heerlijke witte zandstranden, your choice. 

Pak je tas in en ga met Peri Peri Reizen op avontuur in Oost-Afrika met deze rondreis van 21 dagen door Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia

Hoogtepunten tijdens deze groepsreis door oost-Afrika:

 • Treed in de voetsporen van David Livingstone en ontdek de Victoria Falls watervallen en Victoria Falls National Park;
 • Lusaka, een drukke en hectische Afrikaanse miljoenenstad;
 • In Zambia's nummer 1 safari park South Luangwa National Park kun je de mooiste wilde dieren van Afrika op je camera vastleggen;
 • Lake Malawi, een heerlijke plek om eventjes bij te komen aan de oevers van het kristalheldere water van Lake Malawi;
 • Dar es Salaam; een stad met een interessant Arabisch karakter;
 • Zanzibar Island; een tropisch eiland waar oude Europese, Afrikaanse en Arabische beschavingen samenkomen. Trek de drukke markt op en rust lekker uit aan de witte zandstranden;
 • Ngorongoro Crater; ooit een actieve vulkaan, nu een groene grasvlakte waar bijzonder veel wilde dieren voorkomen;
 • Het Serengeti National Park is samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika een van de 's werelds beroemdste safari parken. Je kunt met een optionele kampeerexcursie dit park binnentrekken en op avontuurlijke safari gaan.
 • Nairobi is het begin- of eindpunt van deze rondreis door oost-Afrika

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving..

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Wat is het activiteitenpakket?

Het activiteitenpakket zijn een aantal “essentiële” activiteiten en excursies, volgens ons onmisbaar tijdens deze reis. Jij denkt daar wellicht anders over. Je kunt deze activiteiten direct al boeken, of je boekt ze ter plaatse tijdens je reis. Je vindt hier meer informatie over het activiteitenpakket. Het activiteitenpakket voor deze reis is als volgt:

 • Een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
 • Een safari in Mikumi National Park
 • Een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek

Het reisprogramma van deze reis
Hieronder vind je het volledige reisprogramma van deze reis. Let op: een reisprogramma kan door de uitvoerende touroperator aangepast worden en het reisprogramma hieronder is enkel een vertaling. Het originele reisprogramma van deze reis is hier na te lezen

Dag 1: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pitoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area in te gaan de komende dagen. 

Dag 2, 3 en 4: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area 
Als je wilt, dit is optionele excursie die je kunt bijboeken, kun je een paar dagen het Serengeti park in. Waarschijnlijk is dit ‘s werelds bekendste wildpark, op het Krugerpark in Zuid-Afrika na. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Serengeti & Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4. Degenenen die besluiten niet het park in te gaan hebben voldoende gelegenheid om meer te weten te komen over Tanzania’s rijke cultuur en kennis te maken met de fascinerende lokale cultuur.

Optionele activiteiten: Serengeti & Ngorongoro Conservation Area excursies, Lake Manyara game drives, vrijwilligerswerk doen en vele andere dagexcursies.

Dag 5: Arusha 
Vandaag maken we ons klaar om de volgende dag onze reis te vervolgen. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug.

Dag 6: Bagamoyo 
Je trekt er deze ochtend vroeg op uit. Je reist naar Bagamoyo vanochtend. Vroeger was dit een centraal punt in de slavenhandel. Bagaomoy ligt net ten noorden van de haven van Dar es Salaam en is een goed punt om naar Zanzibar te gaan. Deze dag zul je veel reizen en vanuit de truck zul je de "hustle and bustle" van Afrika van dichtbij meemaken. De avond wordt benut ter voorbereiding op de Zanzibar-excursie. 

Dag 7, 8 en 9: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend laten we onze Peri Peri Reizen overlanding truck even voor wat het is en pakken we de boot. De lokale veerboot brengt ons naar Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Zanzibar is het schitterende eiland gelegen voor de kust van Tanzania. De eerste avond verkennen we het unieke historische en architectonische centrum van Stone Town. Ook doen we de bruisende markten aan waar marktlui hun specerijen en visvangst proberen te slijten. De volgende twee dagen werken we aan ons kleurtje en brengen we door op het tropische standparadijs van Zanzibar. Uiteraard valt er behalve luieren genoeg andere dingen te doen op Zanzibar!

Activiteitenpakket: een excursie naar Zanzibar, inclusief veerbootoversteek
Optionele activitieten: zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen, etc.

Dag 10: Dar es Salaam 
Met frisse tegenzin zien we Zanzibar vandaag weer aan de horizon verdwijnen. Maar niet voordat je 's ochtends eerst nog Stone Town ontdekt hebt. Onze eindbestemming van vandaag, Dar es Salaam, is de economische hoofdstad van Tanzania. Een echte handelsstad, gelegen aan de Indische oceaan. “Dar el Salaam” betekent “huis van vrede” in het Arabisch. Dar el Salaam is niet de hoofdstad van Tanzania, dat is Dodoma.

Dag 11: Mikumi National Park 
We laten onze vrienden uit Dar es Salaam weer achter ons en zetten koerst naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive doen in Mikumi National Park

Dag 12: Iringa
Vandaag ga je op safari in het Mikumi National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan in het zuiden van Tanzania. 

Activiteitenpakket: een safari in Mikumi National Park

Dag 13: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. 

Dag 14, 15 en 16: Lake Malawi 
De middag, en de twee volgende dagen, rusten we uit bij aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen week, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. Een local zal ons tentenkamp komen bezoeken en ons meenemen zijn/haar dorp in om te laten zien hoe iemand in Malawi leeft.

Je kunt deze deze dagen meerdere optionele activiteiten doen. Als je wilt, kun je ‘s ochtends op en city tour (optioneel) van 2 uur door Lilongwe. Of een “Slave Trade & Historical Tour”. Je leert hoe in vroeger tijden de slavenhandel georganiseerd werd en welke impact dit had op de lokale bevolking.

Dag 17: South Luangwa National Park 
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Vanuit je tent zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien. In de middag genieten we van een zonsondergang excursie in het South Luangwa National Park.

Dag 18: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je opnieuw op safari in het South Luangwa National Park. Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, brengen we een bezoek aan een stam die een textielproject runt en aan een lokaal dorpje.

Activiteitenpakket: een safari in het South Luangwa National Park tijdens zonsondergang
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 19: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 20: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegd is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 21: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-08-2018 14-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2018 18-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2018 24-09-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2018 05-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2018 15-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2018 26-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2018 30-10-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
16-10-2018 05-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2018 16-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2018 26-11-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2018 07-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2018 11-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
27-11-2018 17-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2018 28-12-2018 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2018 07-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2018 18-01-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2019 17-02-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2019 03-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2019 17-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-03-2019 24-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-03-2019 31-03-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
25-03-2019 14-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-04-2019 28-04-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-04-2019 05-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-04-2019 12-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
06-05-2019 26-05-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
20-05-2019 09-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
27-05-2019 16-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-06-2019 23-06-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-06-2019 07-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-07-2019 21-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-07-2019 28-07-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-07-2019 04-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2019 18-08-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2019 01-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2019 08-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2019 15-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2019 29-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2019 13-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2019 20-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2019 27-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2019 10-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2019 24-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2019 01-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2019 08-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2019 22-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2019 05-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2019 12-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2019 19-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,380.68
Activiteitenpakket: € 586.00
Serengeti-excursie: € 1,020.00

Maximaal aantal personen: 20
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 21 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa National Park
 • Zanzibar
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Nomad Adventure Tours
Reizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
21
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,380.68
Activiteitenpakket:
€ 586.00
Serengeti-excursie:
€ 1,020.00

Totaalprijs: