Groepsreizen door oostelijk Afrika

Nairobi naar Nairobi - Kampeerreis

De Masai-stam in Tanzania

Budgetreis Kenia en Oeganda

Diep verborgen in de dichte oerwouden van Uganda, Rwanda en Democratic Republic of Congo houdt de zilverrug of silverback gorilla zich verscholen. Ga mee met deze budgetreis door Kenia en Oeganda en ga op gorilla safari ("gorilla trek") in Uganda of Rwanda. Onder begeleiding van een paar ervaren gidsen, die het regenwoud op hun duimpje kennen, trek je het domein van de gorilla binnen. Dit ondoordringbare gebied vormt het thuis van deze imposante gorilla die het niet zo op pottenkijkers heeft. Tijdens deze reis trekken we een paar dagen uit voor de gorilla trek, maar de daadwerkelijke encounter met de gorilla duurt 1 dag. De andere dagen plannen we in als "marge-dagen", omdat we nooit precies weten waar in het regenwoud de gorilla’s zich op dat moment bevinden. Voor een gorilla trek heb je een speciaal toegangsbewijs nodig, een zogenaamd "gorilla permit". Wij regelen de permit bij de lokale overheden voor je en nemen je graag mee diep de jungle in, op zoek naar deze machtige primaat. Gorilla tracking zijn intensieve wandelingen. Je maakt soms lange dagen door lastig terrein. Eenmaal oog in oog met deze kolossale spierbonken ben je je ontberingen gelijk vergeten, een encounter met een gorilla is een levenservaring die je nooit meer vergeet. Dat maakt de budgetreis door Kenia en Oeganda een fantastische belevenis! 

Hoe is zo'n gorilla safari?

Dit filmpje, dat we van een van onze klanten opgestuurd kregen, geeft je een idee hoe gaaf een gorilla safari in het Bwindi Impenetrable Forest is!

Rondreis door safari wildparken in Kenia

Behalve die belevenis, kent deze groepsrondreis door Kenia nog meer hoogtepunten. Wat dacht je van een bezoek aan het beroemde Masai Mara National Reserve voor een avontuurlijke safari? Of genieten van het uitzicht van een van Kenia's mooiste meren, Lake Naivasha. En natuurlijk Nakuru National Park waar je ook op safari gaat in een open 4x4 voertuig. Deze rondreis door Kenia en Uganda is de perfecte groepsreis voor elke avontuurlijke safari enthousiast!

Hoogtepunten van deze kampeersafari door Kenia en Oeganda:

 • Masai Mara National Reserve: hier ga je in een speciaal ontworpen 4x4 voertuig op safari en maak je kennis met de trotste Masai-stam;
 • Lake Nakuru National Park, een wildpark waar je schitterende safari's kunt maken. 
 • Mountain Gorilla; diep verscholen in de dichte oerwouden van centraal Afrika leeft de berggorilla. Met een gorilla permit op zak ga je op gorilla trek om deze kolos in zijn natuurlijke leefomgeving te spotten.
 • Nairobi; een drukke en chaotische Afrikaanse stad waar alles anders dan in West-Europa. Bijzonder om mee te maken.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari door het Masai Mara National Reserve
 • Het oversteken van de evenaar
 • Een chimpansee tracking safari
 • Een cruise over de Nijl

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1 en 2: Masai Mara National Reserve
Camera’s in de aanslag! We gaan het Masai Mara National Reserve in. Dit is een spectaculair wildpark met zeer veel wild. Ongetwijfeld ken je de beelden of foto’s van de miljoenen migrerende wildebeest die zich in de rivier storten. Dat vindt in dit park plaats. Behalve 1,5 miljoen wildebeest zul je ook veel andere wilde dieren in dit park zien, waaronder de leeuw. Deze safari wordt uitgevoerd in een kleinere jeep, niet in de grote overland truck waarmee je gereisd hebt. Zorg daarom dat je een kleiner tasje bij je hebt.

Inbegrepen highlight: safari door het Masai Mara National Reserve

Dag 3: Nakuru National Park
We reizen verder naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een broedplaats voor flamingo’s. Die zul je dus veel zien. White rhino’s (ze zijn niet echt wit, ze hebben een andere lip) zijn zeldzaam en worden niet vaak gezien. Als ze dan ergens gezien worden is het in dit park.

Inbegrepen highlight: safari door het Masai Mara National Reserve

Dag 4: Jinja
We reizen deze dag door naar Jinja. Jinja is de plek waar de Nijl (officieel: de Victoria Nile) in het Victoria Lake stroomt, vanwaaruit de Nijl vormt die uiteindelijk 6695 kilometer verder in Egypte uitmondt. Vandaag passeer je ook de evenaar - natuurlijk maak je een leuke (foto)stop preciés op de evenaar. 

Inbegrepen highlight: het oversteken van de evenaar

Dag 5: Masindi - Murchison Falls National Park
We maken ons klaar om naar Murchison Falls te gaan, een National Park met een schitterende waterval en veel wild. In dit wildpark vind je veel wilde beesten en het is een van de mooiste wildparken van Uganda. In de middag krijg je een briefing van de gids. 

Dag 6: Masindi - Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste "mahogany" bos in oost-Afrika. Er leven hier heel veel chimpansees in het wild. De schatting is dat het er ongeveer 600 - 700 zijn. Deze ochtend ontmoet je je chimp-guide die je meeneemt het bos in op zoek naar chimpansees. Je maakt ook nog een cruise over de Nijl in het Murchison Falls National Park. 

Let op: er mogen maar maximaal 12 personen tegelijk op zoek naar de chimpansees. De ene groep gaat dus eerst op cruise en daarna op chimp trek en daarna draaien wordt er gewisseld. 

Inbegrepen highlight: een chimpansee tracking safari en een cruise over de Nijl

Dag 7: Lake Mburo
Op de grens van het Lake Mburo National Park is het Leopard Rest Camp. Hier ga je vandaag heen. Het Lake Mburo National Park bestaat uit een bosachtig gebied, rotsachtig gebergte, begroeide rotskloven en 13 verschillende meren en moerassen die samen een wetland van 50 vierkante kilometer vormen. Het is het kleinste nationale park in Oeganda. Toch leven er 350 vogelsoorten, zebra's, impala's, buffels, luipaarden en nijlpaarden.

Dag 8: Lake Bunyonyi

Lake Bunyony is een klein, maar aantrekkelijk meer om verschillende vogels te zien in hun natuurlijke omgeving. We gebruiken deze relaxte plaats om nog even uit te rusten voor we het domein van de gorilla’s in trekken.

Dag 9 en 10: Gorilla’s! (Lake Bunyoni) – let op: je moet een gorilla permit aanschaffen voor deze dagen 

De berggorilla wordt helaas serieus met uitsterven bedreigt. Officiële cijfers ontbreken, maar hun aantal wordt geschat op slechts 650. Een bezoek brengen aan de gorilla’s is een mooie manier om hun toekomst veilig te stellen: het geld dat je uitgeeft aan permits wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Met het geld dat de permits opbrengen wordt geprobeerd de lokale gemeenschap ervan te doordringen dat bescherming van de gorilla’s meer oplevert dan het stropen van de berggorilla.

Het is erg lastig om permits toegewezen te kregen. Daarom zijn we op dit onderdeel van de tour genoodzaakt flexibel te zijn. Het kan zijn dat we de berggorilla bezoeken in Uganda, maar de berggorilla houdt zich ook op in Rwanda of in Democratic Republic of Congo. Logischerwijs trekt de gorilla zich weinig aan van landsgrenzen. Het hangt dus van de gorilla en van de lokale autoriteiten af (die de permits moeten uitgeven) waar we de gorilla’s bezichtigen. We vragen je hiermee rekening te houden en je hierop in te stellen.

We trekken twee dagen uit voor de gorilla trek. Houd er rekening mee dat de gorilla trek slechts een dag is. De andere twee dagen houden we achter de hand, voor het geval de gorilla’s zich niet laten zien of het bemachtigen van permits lastig blijkt te zijn.

Optionele activiteiten: een boottour naar de Batwa-gemeenschap (Bosjesmannen), of een wandeling/hike maken door de bergachtige omgeving, bezoek aan een pygmeeën-stam

Dag 11: Lake Bunyoni - Kampala
Deze dag besteed je met het terugreizen naar Kampala, Uganda.

Dag 12: Jinja
Opnieuw doen we Jinja aan. Als je wilt, staan er in Jinja getrainde rangers voor je klaar om op neushoornsafari te gaan. Maar er zijn ook veel watersportactiviteiten te doen.

Optionele activiteiten: neushoorn trekking

Dag 13: Eldoret
Dit is de eerste dag van de terugreis naar Nairobi. We delen de terugreis op in twee stukken. Het eerste stuk leidt tot Eldoret, een aangename stad voor een gegarandeerde leuke avond

Dag 14: Kenia – Nairobi 
We vertrekken vroeg, want we hebben een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereiken we Nairobi, waar we als groep lekker uit eten kunnen gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi. en helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Vertrekdatum Aankomstdatum
13-07-2020 26-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 09-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-10-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-11-2020 29-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-12-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-12-2020 10-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,000.00
Gorilla permit: € 600.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Gorilla-trek in Oeganda
 • Masai Mara in Kenia
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Oeganda
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,000.00
Gorilla permit:
€ 600.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: