Groepsreizen tussen Kaapstad en Victoria Falls

Kaapstad naar Victoria Falls - Accommodatiereis

Trek door de Okavango Delta tijdens zonsondergang

Hotelreis Kaapstad naar Victoria Falls

De hotelreis van Kaapstad naar Victoria Falls is onze populairste reis. Je kunt deze reis, die door Zuid-Afrika naar Namibië, Botswana en Zimbabwe, leidt in twee richtingen afleggen: van Kaapstad naar Victoria Falls of van Victoria Falls naar Kaapstad. Deze groepsreis neemt je mee vanaf de Tafelberg in Kaapstad, “the Mother City”, naar “Mosi-Oa-Tunya” (de Victoria Watervallen) en al het moois wat daartussen ligt - en dat is veel! Tijdens deze reis ga je de woestijn van Namibië in. Je komt tijdens safari’s oog in oog te staan met leeuwen en olifanten. De adrenaline zal je door je keel gieren tijdens een van de vele activiteiten in Swakopmund. En je gaat met een uitgeholde boomstam op safari door het moeras van de Okavango Delta. Je besluit je reis met een bungeejump naast de Victoria Watervallen… als je durft! Kortom; de hotelreis van Kaapstad naar Victoria Falls laat je Afrika in al haar schoonheid laat zien!

Hoogtepunten van de lodgereis van Kaapstad naar Victoria Falls:

 • Cederbergen
 • Fish River Canyon; de op een na grootste canyon ter wereld. Maar liefst 27 kilometer breed en 550 meter diep!
 • Sossusvlei; op deze plek in de woestijn van Namibië vind je de beroemde zandduinen en ook Deadvlei. Er zijn hier temperaturen van 70 graden gemeten!
 • Beklimmen van Dune 45; zie de zon opkomen boven de zandduinen en aanschouw de prachtige oranje kleuren - een magisch schouwspel van licht en contrast.
 • Sesriem; een kleinere canyon waar je met een gids doorheen wandelt.
 • Safari's in Etosha National Park; 4 van de Big 5 komen in dit safari park voor.
 • Okavango Delta; de grootste en mooiste attractie van Botswana. Dit is het grootste deltagebied ter wereld. In een uitgehouwen boomstam trek je het domein van de nijlpaarden en olifanten binnen. Lees meer over de Okavango Delta upgrade.
 • Bootcruise door Chobe National Park; met een wijntje in de hand, genieten van de zonsondergang, zie je aan de rivieroever jonge en kleine olifantjes met elkaar spelen of moederolifanten hun kroost wassen.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan het heetwaterbronnen van Ais-Ais
 • Een bezoek aan Sesriem Canyon, beklimming van Dune 45 en de Sossuvlei en Deadvlei
 • De Walvis Baai Lagune en de Steenbokskeerkring
 • Een wandeling met een gids door de woestijn
 • De ontdekking van de Spitzkoppe berg
 • Een hike naar de White Lady
 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Een bootcruise over de Chobe rivier

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Zuid-Afrika – Cederberg-gebied
Kijk nog maar eens om naar de Tafelberg, want al snel zal dit icoon van Kaapstad uit het zicht verdwijnen. Je reist vandaag over de Table Bay richting de Cederberg regio. In dit gebied vind je niet alleen prachtige bergen, maar ook sinaasappelboerderij en rooibostheeplantages.

Dag 2: Namaqualand – Gariep (Oranje) Rivier 
Na een vroege start vertrek je in noordelijke richting naar Springbok dat bekend staat om zijn diamant- en koperwinning en de overweldigende variatie aan lentebloemen. De plaats waar je de nacht doorbrengt is gelegen op de oever van de rivier die de grens met Namibië aangeeft. Als de stroming niet te sterk is, kun je al zwemmend de grens met Namibië passeren! Als je verder het land in wilt reizen, moet je echter terugkomen om je paspoort te laten zien.

Dag 3: Namibia – Gariep (Oranje) Rivier – Fish River Canyon 
De Orange River is ooit vernoemd naar het Nederlandse koningshuis. Tegenwoordig kennen de meesten de rivier bij de oorspronkelijke naam, de Gariep. Dit betekent simpelweg “rivier” in de KhoeKhoe-taal. De Orange Rivier is de langste rivier in Zuid-Afrika en vormt een mooi contrast met het woestijnlandschap waar je doorheen reist. De beste manier om de rivier te verkennen, is om met de optionele kano-trip mee gaan deze ochtend. 's Middags steek je de grens met Namibië over en maak je een korte stop bij heetwaterbronnen. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan het heetwaterbronnen van Ais-Ais

Dag 4: Fish River Canyon, Quiver Tree Forest en Giants Playground 
Je staat vroeg op vandaag. Nadat het kamp opgebroken is ga je naar de rand van de Fish River Canyon. Je bent net op tijd om de zon te zien opkomen boven de Canyon. Nadat je tijd genoeg gehad hebt om tijdens een wandeling van het uitzicht te genieten, zet je je reis voort richting Keetmanshoop. Deze middag bewonder je het Quiver Tree Forest en de Giants Playground; vernoemd naar de bizarre rotsformaties die je hier vindt. 

Dag 5: Namib Naukluft National Park
Elke overland tour heeft een paar dagen waarop je grote afstanden moet overbruggen. Vandaag is zo'n echte "reisdag". Je trekt dieper de woestijn van Namibië in. Het doel van je reis vandaag zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Het gebied waar je doorheen reist is bijzonder verlaten; lange stoffige wegen met her en der een geïsoleerde boerderij. Ondanks dat je veel kilometers aflegt vandaag is het een mooie dag, omdat het landschap zo fascinerend is: van de graslanden in het oosten tot de rode duinen in het westen. Vanavond overnacht je op de drempel van het duingebied.

Dag 6: Sossusvlei Dunes – Namib Naukluft National Park 
Vandaag staan we erg vroeg op en beklimmen we voor zonsopgang Dune 45. Eenmaal boven aangekomen zie je de woestijn ontwaken in de rood-oranje stralen van de opkomende zon die de duinen doet schitteren als waren ze van goud. Je zult met ontzag kijken naar dit magisch mooie natuurverschijnsel! Nadat je uitgebreid genoten hebt van dit bijzondere moment, en een stevig ontbijt, ga je met een 4x4 jeep de Sossusvlei in waar je de Deadvlei bekijkt; een plek waar het extreem droog is de bomen versteend zijn. Aan het einde van de dag keer je terug in het kamp, klop je het rode woestijnzand uit je schoenen en overnacht je op een schitterende plek onder een heldere sterrenhemel, nagenietend van een dag in de woestijn van Namibië.

Inbegrepen highlights: bezoek aan Sesriem Canyon, beklimming van Dune 45 en de Sossuvlei en Deadvlei

Dag 7: Swakopmund
De laatste dag in de woestijn van Namibië begint met een wandeling door dit ruige gebied, onder begeleiding van een gids die dit gebied op zijn duimpje kent. Vervolgens reis je terug naar bewoond gebied, richting Swakopmund. Na een korte stop om foto’s te maken, passeren we de Steenbokskeerkring en reizen we verder naar Namibië’s Atlantische kust en de Hoofdstad van het Avontuur: Swakopmund. Het is heel goed mogelijk dat je onderweg bij de Walvis Baai Lagune flamingo’s te zien krijgt. Na aankomst in Swakopmund geeft je gids uitleg over de verschillende activiteiten die er in Swakopmund te doen zijn. Vanavond krijg je de gelegenheid uit eten te gaan in een van de talrijke restaurantjes die Swakopmund rijk is en om de stad verder te verkennen.

Inbegrepen highlights: de Walvis Baai Lagune, de Steenbokskeerkring en een wandeling met een gids door de woestijn
Optionele Activiteiten: uit eten gaan

Dag 8: Swakopmund
Je kunt deze dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving in de woestijn. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in een van de vele gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: quad rijden, zand surfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 9: Spitzkoppe naar Brandberg
Je laat de kust achter je en rijdt door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het vlakke landschap en je stopt in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende, 700 meter hoge berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet, want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Inbegrepen highlight: ontdekking van de Spitzkoppe berg

Dag 10: Brandberg White Lady
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Je vindt hier de bekende White Lady, een van de 45,000 rotsschilderingen in dit gebied. 's Ochtends onderneem je een wandeling van ongeveer een uur om een rotsschildering te bewonderen dat meer dan 2,000 jaar geleden hier is aangebracht. Neem stevige schoenen mee, want de wandeling gaat door ruig terrein, de droge bedding van de Tsisab River. Na deze wandeling vervolg je je reis naar Kamanjab. 

Inbegrepen highlight: een hike naar de White Lady

Dag 11/12: Etosha National Park
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dun beboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: extra nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 13: Windhoek 
Na twee dagen van mooie safari’s in Etosha reis je verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaaleconomische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Optionele Activiteiten: uit eten gaan

Dag 14: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je verder naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 15: De Okavango Delta
Het is nog vroeg als je verder trekt, richting Maun. Morgen begint hier de excursie naar de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en sluiten later weer bij de groep aan.

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 16: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 17: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 18: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 19: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 20: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen. 

Vertrekdatum Aankomstdatum
04-07-2020 23-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-07-2020 30-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 02-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-07-2020 09-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-07-2020 13-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 16-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-08-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 27-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 10-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 24-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 27-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 08-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 11-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-09-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 22-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 25-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 05-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 08-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-10-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 19-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 22-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 03-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 06-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-11-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-11-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 20-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 31-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 03-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
19-12-2020 07-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
26-12-2020 14-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 17-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,690.00
Eenpersoonstoeslag: € 441.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Okavango Delta in Botswana
 • Sossusvlei in Namibië
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen tussen Kaapstad en Victoria Falls
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,690.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 441.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: