Reizen door zuidelijk Afrika

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe - Kampeerreis

Poseren bij de Steenbokskeerkring

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe

In 6 weken tijd (42 dagen) reis je langs alle hoogtepunten van het zuid-Afrikaanse continent. Je reis begint in Kaapstad, waarna je via de Cederbergen naar de Fish River Canyon reist en leert te overleven in de onherbergzame Namib Desert. Je trekt diep de woestijn van Namibië in en komt op plekken waar het al jarenlang niet geregend heeft; Deadvlei. Je aanschouwt de zon die boven de zandduinen opkomt, een magisch schouwspel. Je vervolgt je reis naar het Etosha National Park om de Big 5 van dichtbij en in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Daarna trek je in een traditionele uitgehouwen boomstam (mokoro) 's werelds grootste binnenlandse delta in, de Okavango Delta. De volgende stop zijn de Victoria Watervallen, een van de 7 wereldwonderen. Miljoenen kubieke liters water donderen met wild geraas hier naar beneden. Het volgende hoogtepunt is het wereldberoemde Kruger National Park, need we say more? Je maakt kennis met de vriendelijke mensen in Lesotho en Swaziland die je graag vertellen over hun kleurrrijke cultuur. Via de Tuinroute, een schitterende route langs de kust van Zuid-Afrika, kom je via de wijnstreek van Stellenbosch weer in Kaapstad aan. Doordat je onderweg kampeert, kun je op deze manier goedkoop rondreizen door Afrika.

Hoogtepunten van deze rondreis door zuidelijk Afrika:

 • Kaapstad! Bezoek de Mother City met bezienswaardigheden zoals het de Tafelberg en Robben Island;
 • De Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld;
 • De Namib Desert, de oudste woestijn ter wereld, met hoogtepunten als Dune 45, Sossusvlei en Sesriem;
 • De Okavango Delta in Botswana - een upgrade is mogelijk.
 • Ga op safari en spot de Big 5 in Etosha National Park;
 • Bezoek Victoria Falls met (natuurlijk) de watervallen, maar ook optionele activiteiten zoals raften, microflights, bungee jumps, etc.
 • Ga op safari in ‘s werelds beroemste safaripark: Kruger National Park
 • Lesotho en Swaziland, 2 landen in zuidelijk Afrika waar Afrika nog echt Afrika is;
 • De prachtige Tuinroute die je weer terug naar Kaapstad leidt.

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Bezoek aan een plantage van rooibosthee
 • Wandeling door woestijn van Namibië; onder begeleiding van een gids
 • Excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park
 • Een safari in Chobe National Park
 • Tour door de Cango Caves
 • Tsitsikamma Woodcutters tocht
 • Tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen
 • Een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
 • Een bootcruise in St. Lucia
 • Esijeni Cultural tour
 • Een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Dag 1: Zuid-Afrika – Cederberg-gebied
Kijk nog maar eens om naar de Tafelberg, want al snel zal dit icoon van Kaapstad uit het zicht verdwijnen. Je reist vandaag over de Table Bay richting de Cederberg regio. In dit gebied vind je niet alleen prachtige bergen, maar ook sinaasappelboerderij en rooibostheeplantsages. Deze middag breng je een bezoek aan een rooibostheeplantage en leer je hoe deze wilde planten worden verwerkt tot thee. 

Activiteitenpakket:  bezoek aan een plantage van rooibosthee

Dag 2: Namaqualand – Gariep (Oranje) Rivier 
Na een vroege start, vertrekken we in noordelijke richting naar Springbok, dat bekend staat om zijn diamant- en koperwinning en de overweldigende variatie aan lentebloemen. De camping waar je de nacht doorbrengt is gelegen op de oever van de rivier die de grens met Namibië aangeeft. Als de stroming niet te sterk is, kun je al zwemmend de grens met Namibië passeren! Als je verder het land in wilt reizen, moet je echter terugkomen om je paspoort te laten zien.

Dag 3: Namibia – Gariep (Oranje) Rivier – Fish River Canyon 
De Orange River is ooit vernoemd naar het Nederlandse koningshuis. Tegenwoordig kennen de meesten de rivier bij de oorspronkelijke naam, de Gariep. Dit betekent simpelweg "rivier" in de KhoeKhoe-taal. De Orange Rivier is de langste rivier in Zuid-Afrika en vormt een mooi contrast met het woestijnlandschap waar je doorheen reist. De beste manier om de rivier te verkennen, is om met de optionele kano-trip mee gaan deze ochtend. 's Middags steek je de grens met Namibië over en maak je een korte stop bij heetwaterbronnen. 

Optionele activiteiten: Halve-dag-kanoavontuur

Dag 4: Fish River Canyon, Quiver Tree Forest en Giants Playground 
Je staat vroeg op vandaag. Nadat het kamp opgebroken is ga je naar de rand van de Fish River Canyon. Je bent net op tijd om de zon te zien opkomen boven de Canyon. Nadat je tijd genoeg gehad hebt om tijdens een wandeling van het uitzicht te genieten, zet je je reis voort richting Keetmanshoop. Deze middag bewonder je het Quiver Tree Forest en de Giants Playground; vernoemd naar de bizarre rotsformaties die je hier vindt. 

Fish River Canyon, Quiver Tree Forest and Giants Playgro

und

Dag 5: Namib Naukluft National Park
Elke overland tour heeft een paar dagen waarop je grote afstanden moet overbruggen. Vandaag is zo'n echte "reisdag". Je trekt dieper de woestijn van Namibië in. Het doel van je reis vandaag zijn de duinen aan de westelijke kant van de woestijn. Het gebied waar je doorheen reist is bijzonder verlaten; lange stoffige wegen met her en der een geïsoleerde boerderij. Ondanks dat je veel kilometers aflegt vandaag is het een mooie dag, omdat het landschap zo fascinerend is: van de graslanden in het oosten tot de rode duinen in het westen. Vanavond overnacht je op de drempel van het duingebied.

Dag 6: Sossusvlei Dunes – Namib Naukluft National Park 
Vandaag staan we erg vroeg op en beklimmen we voor zonsopgang Dune 45. Eenmaal boven aangekomen zie je de woestijn ontwaken in de rood-oranje stralen van de opkomende zon die de duinen doet schitteren als waren ze van goud. Je zult met ontzag kijken naar dit magisch mooie natuurverschijnsel!  Nadat je uitgebreid genoten hebt van dit bijzondere moment, en een stevig ontbijt, ga je met een 4x4 jeep de Sossusvlei in waar je de Deadvlei bekijkt; een plek waar het extreem droog is de bomen versteend zijn. Aan het einde van de dag keer je terug in het kamp, klop je de rode woestijnzand uit je schoenen en overnacht je op een schitterende plek onder een heldere sterrenhemel, nagenietend van een dag in de woestijn van Namibië.

Dag 7: Swakopmund
De laatste dag in de woestijn van Namibië begint met een wandeling door dit ruige gebied, onder begeleiding van een gids die dit gebied op zijn duimpje kent. Vervolgens reis je terug naar bewoond gebied, richting Swakopmund. Na een korte stop om foto’s te maken, passeren we de Steenbokskeerkring en reizen we verder naar Namibiës Atlantische kust en de Hoofdstad van het Avontuur: Swakopmund. Het is heel goed mogelijk dat je onderweg bij de Walvis Baai Lagune flamingo’s te zien krijgt. Na aankomst in Swakopmund geeft je gids uitleg over de verschillende activiteiten die er in Swakopmund te doen zijn. Vanavond krijg je de gelegenheid uit eten te gaan in een van de talrijke restaurantjes die Swakopmund rijk is en om de stad verder te verkennen.

Activiteitenpakket: Wandeling door woestijn van Namibië, onder begeleiding van een gids
Optionele Activiteiten: Uit eten gaan.

Dag 8: Swakopmund
Je kunt de verdere dag zelf invullen met activiteiten naar keuze. Het meest populair is quad rijden in de duinen of skydiving. Op een heldere dag kun je al hangend aan je parachute de bestemming van de volgende dag zien! Ook rondwandelen en winkelen in de vele, gezellige winkels van Swakopmund is een plezierige manier om je dag door te brengen!

Optionele activiteiten: quad rijden, zandsurfen, skydiving, dolfijnencruise, scenic flights, vissen, winkelen, uit eten gaan, etc.

Dag 9: Spitzkoppe naar Brandberg
We laten de kust achter ons en rijden door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het anderszins vlakke landschap en we stoppen in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende, 700 meter hoge, berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Dag 10: Brandberg White Lady
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Je vindt hier de bekende White Lady, een van de 45,000 rotsschilderingen in dit gebied. 's Ochtends onderneem je een wandeling van ongeveer een uur om een rotsschildering te bewonderen dat meer dan 2,000 jaar geleden hier is aangebracht. Neem stevige schoenen mee, want de wandeling gaat door ruig terrein, de droge bedding van de Tsisab River. Na deze wandeling vervolg je je reis naar Kamanjab. 

Dag 11/12: Etosha National Park
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dunbeboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: extra nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 13: Windhoek 
Na twee dagen van mooie safari's in Etosha reis je verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaal-economische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Optionele activiteiten: uit eten gaan.

Dag 14: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je verder naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 15: De Okavango Delta
Voordat je de Okavango Delta ingaat, ga je op op pad met een lid van de San-stam. De mensen van de San-stam weten al duizenden jaren te overleven in dit barre landschap. Deze ochtend heb je de kans om met hen op tocht te gaan, zodat ook jij een echte survivor wordt. Je leert vuur te maken, je leert waar je water kunt vinden en je leert welke wortels je wel en niet kunt eten. Laten we hopen dat je deze kennis nooit nodig zult hebben... 's Middags reis je richting de Maun waar morgen de excursie naar de Okavango Delta begint. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 17 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 16: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur je te bieden heeft! We maken wandelingen om het wild van dichtbij te bekijken en we ontdekken de Delta met een mokoro boot; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is ‘s wereld grootste binnenlandse delta. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Dag 17: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Activiteitenpakket: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 18: Kasane – Chobe National Park
We vervolgen onze reis naar Kasane, gelegen aan de Chobe rivier. Hier aangekomen ga je eerst in een 4x4 op safari door het Chobe National Park. Aan het einde van de middag, tijdens zonsondergang, ga je het water op van de Chobe rivier door met een cruise. We zullen ongetwijfeld weer veel wild zien!

Activiteitenpakket: safari door Chobe National Park en een bootcruise over de Chobe rivier in Chobe National Park

Dag 19: Zimbabwe – Victoria Falls 
Bij aankomst in het stadje Victoria Falls hebben we de tijd om wat activiteiten voor morgen te boeken. Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden!

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungee jumpen, raften,een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 20: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen, zoals bungee jumpen, een wandeling met leeuwen maken, een safari op een olifant, of een heerlijke pedicure of manicure krijgen! Je kunt natuurlijk ook even rustig bijkomen van de reis die je al afgelegd hebt. 

Optionele activiteiten: raften, bungy jumpen, olifanten excursie, een leeuwenwandeling, paardrijden, uit eten gaan, etc.

Dag 21: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 22: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 23: Greater Kruger Park 
Vandaag reizen we van Johannesburg via de Northern Province of Mpumalanga naar het adembenemende Kruger National Park. 's Middags gaan we het Kwa Madwale Game Reserve in, net ten zuiden van het Kruger Park. Nadat we ons tentenkamp opgezet hebben, genieten we 's avonds van een 3-uur lange safari game drive gevolgd door een lokale maaltijd en een traditionele dansuitvoering. Dus: hou je ogen open voor glinsterende ogen in de struiken en hou je camera in de aanslag!

Activiteitenpakket: een avondsafari in het Krugerpark

Dag 24: Kruger National Park 
Vandaag hebben we een volledige dag safari op de agenda staan. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een wandelsafari? De temperatuur is nog koel, alles is stil en de kans om oog in oog te staan met wild is zeer groot. Dit belooft een intense ervaring te worden! Later in de ochtend gaan we Kruger National Park in waar we ons tentenkamp opzetten en een game drive doen met onze truck. De truck is verhoogd, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Activiteitenpakket: een safari van een volledige dag met een 4x4 door het Kruger National Park

Dag 25: Kruger National Park 
's Ochtends is de inbegrepen activiteit in het activiteitenpakket een wandelsafari in alle vroegte door het Krugerpark. Daarna vang je je reis aan terug richting Johannesburg. Via de prachtige Panorama Routes reis je terug naar Johannesburg. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

Activiteitenpakket: een ochtendsafari te voet in het Krugerpark

Dag 26: Krugerpark naar Swaziland
Na een lekkere kop koffie en een goed ontbijt ga je al "safariënd" door het Krugerpark naar het zuiden, richting Swaziland. Vanaf de meeste zuidelijke uitgang van het Krugerpark is het maar een korte afstand naar Swaziland toe. Deze middag reis je door de bossen en de bergen van dit bergachtige koninkrijkje. Je eindbestemming voor vandaag is de Ezulwini Valley, net ten zuiden van de hoofdstad Mbabane. 

Dag 27: Swaziland – Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Swaziland en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg. Later in de ochtend ga je mee met een excursie van 2 uur naar de Esijeni community. Dit biedt je een mooi kijkje hoe de dagelijkse gang van zaken er in zo'n gemeenschap aan toegaat. Natuurlijk kun je ook je mouwen oprollen en meehelpen met allerlei zaken die gedaan moeten worden in de Esijeni gemeenschap, denk aan maïs fijnmalen, water halen, een muur bouwen of kleding wassen in de rivier. 

Activiteitenpakket: Esijeni Cultural tour

Dag 28: Swaziland - St. Lucia
Toe ziens Swaziland! Vandaag reis je terug naar Zuid-Afrika naar Zululand. Ooit was de beroemde King Shaka hier de vorst die erin slaagde de verschillende Zulu clans te verenigen in de strijd tegen de Britten. Vanavond leer je meer over de interessante Zulu-geschiedenis, -taal en -traditiies. 

Dag 29: Hluhluwe – Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park 
De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd in Afrika. Een van de laatste wildparken waar ze nog onbezorgd kunnen leven, is het Hluhulwe-Imfolozi Game Reserve. Vandaag maak je een safari door dit park en natuurlijk zul je behalve de neushoorns ook veel andere wilde dieren zien. In de middag, na je siësta, ga je op een bootcruise in St. Lucia en zul je ongetwijfeld veel nijlpaarden tegenkomen. 

Activiteitenpakket: een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park en een bootcruise in St. Lucia

Dag 30: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensburg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". Op weg naar de Drakensbergen maak je een korte stop in Durban om je benen even te strekken en zul je ook de mooie Howick Falls zien. Vlakbij de Howick Falls is de plek waar Zuid-Afrika's beroemdste inwoner, Nelson Mandela, in 1962 werd gevangengenomen om vervolgens 27 jaar opgesloten te zitten op Robben Island. Op deze plek is nu een indrukwekkend gedenkteken opgericht. 

Dag 31: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Dag 32: Lesotho – Malealea
Opnieuw eeen nieuwe stempel in je paspoort! Ditmaal van Lesotho. Je eerste stop in Lesotho, na een nauwe bergpas, is het Vulture restaurant - vernoemd naar de vele gieren die hier rondhangen. Hopelijk laten ze zich vandaag ook weer zien. Je vervolgt je route langs de kliffen van het Golden Gate National Park en uiteindelijk kom je aan in Maseru, de hoofdstad van Lesotho. 

Dag 33:Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorpje, als je wilt kun je gerust een bezoekje brengen aan dit bergdorpje om te zien hoe men hier leeft. In het dorpje leeft de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun ponies. De ponies van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Optionele activiteiten: ponyrijden

Dag 34: Graaff Reinet
We laten het “Kingdom in the Skies” weer achter als als we terug Zuid-Afrika in reizen. Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff-Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je, als onderdeel van het activiteitenpakket, op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unique vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtendsvroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Activiteitenpakket: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 35: Addo Elephant National Park
Dit unieke park huist de grootste concentratie Afrikaanse olifanten op aarde. Daarnaast kun je hier de “Big 7″ zien! Voor de nieuwsgierigen: dat zijn de olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard en de walvis en de grote witte haai. Addo is een land- en marinepark en een bezoek meer dan waard!

Optionele activiteiten: paardrijden een nachtelijke game safari drive met een Ranger

Dag 36: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park. 

Setting out early this morning we make a brief visit to the surfing mecca of Jeffreys Bay. Most famous for its waves this little town is also home to a small Surfing Museum. We then turn west to the  region where we set up for the next two nights and where the wonders of the Garden Route await. 

Dag 37: Tsitsikamma National Park
Vroeg in de ochtend ga je kort langs bij dé surfhotspot van Zuid-Afrika, Jeffrey's Bay. Hier vind je, behalve een klein maar leuk Surfing Museum, de beste golven van Zuid-AFrika. Je vervolgt je reis naar de Tsitiskamma-regio waar je de komende twee nachten verblijft, je klaarmakend voor de Tuinroute.

Dag 38: Tsitsikamma National Park
Tsitsikamma National Park is Zuid-Afrika's belangrijkste marinepark en deze ochtend ga je ruige en woeste kustlijn te voet verkennen. Je wandelt langs de Waterfall Trail, dit is het eerste stuk van de Otter Trail. Dit is geen gemakkelijke wandeling. Als dit je niet aanspreekt, dan kun je ook een rustigere en makkelijkere wandeling maken langs de boardwalks naar de Storms River Mouth. Nadat je terugkeert bij je tent of accommodatie kun je meegaan met de Woodcutters Journey. Je leert dan alles over de unieke geschiedenis en de flora en fauna van dit gebied.f the area and its indigenous fauna & flora. 

Activiteitenpakket: Tsitsikamma Woodcutters tocht
Optionele activiteiten: canopy tour

Dag 39: Heart of the Garden Route
De Tuinroute biedt een weelde aan schitterende stranden, boswandelingen en tal van optionele activiteiten. De ochtend is gereserveerd om de Nature's Valley te ontdekken: een prachtig dorpje waar je heerlijk kunt wandelen door de bossen of over het strand. 's Middags ben je op het strand van Keurbooms Lagoon. Vandaag kun je ook een aantal optionele activiteiten boeken. Je reisleider helpt je graag om je dag in te plannen. 

Optionele activiteiten: Bungee Jumping, Birds of Eden, Monkey Town

Dag 40: Oudtshoorn
Vandaag reizen we verder naar de magnifieke Outeniqua Mountains bij Oudtshoorn waar we de wereldberoemde Cango Caves bezoeken. Een lokale gids zal je alles vertellen over het grottenstelsel, dat een lengte van meer dan 4 km. heeft.

Activiteitenpakket: een tour door de Cango Caves

Day 41: Route 62 - Hermanus 
Wat in de USA Route 66 is, is in Zuid-Afrika Route 62. Deze weg leidt via landinwaarts via prachtige hooggelegen wegen naar Oudtshoorn. In een aparte pub (Ronnie’s Sex Shop – het is echt een bar) maken we een tussenstop om onze dorst even te lessen. 

Dag 42: Kaapstad
De Cape Whale Coast is een verzameling van dorpjes, boerderijtjes, riviertjes, mooie baaien en valleien die zich over een lengte van 150 kilometer uitstrekken langs de kustlijn. In de ochtend geniet je van een frisse ochtendwandeling over de boardwalk van Hermanus. Met een beetje geluk spot je hier walvissen die in de maanden van juli tot en met november langs de kust zwemmen. Vervolgens breng je een bezoek aan de grootste pinguinkolonie van Afrika; Stony Point Nature Reserve. Je vervolgt je reis naar de Stellenbosch-regio waar je een paar heerlijke wijnen en chocolade proeft. Bij aankomst in het centrum van Kaapstad komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
27-08-2019 07-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-09-2019 14-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
07-09-2019 18-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2019 21-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-09-2019 28-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2019 04-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
01-10-2019 11-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-10-2019 15-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2019 18-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
15-10-2019 25-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2019 02-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
29-10-2019 09-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
02-11-2019 13-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2019 16-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
12-11-2019 23-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2019 30-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
26-11-2019 06-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-11-2019 10-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2019 13-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-01-2020 17-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2020 24-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 09-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-02-2020 16-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2020 23-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 06-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-03-2020 13-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2020 20-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 04-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-03-2020 11-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2020 18-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 01-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-04-2020 08-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2020 15-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 29-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-05-2020 06-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2020 13-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 27-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-06-2020 03-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2020 10-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 24-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-07-2020 28-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-07-2020 31-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 07-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-08-2020 14-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 18-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 21-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-08-2020 28-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 05-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-08-2020 09-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-09-2020 12-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 19-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-09-2020 26-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 30-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 02-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-09-2020 09-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 16-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-10-2020 23-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 30-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-10-2020 07-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 14-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-11-2020 21-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 28-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 11-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
08-12-2020 18-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,841.00
Okavango Delta upgrade: € 860.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kaapstad
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 42 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park
 • Drakensbergen
 • Dune 45
 • Etosha National Park
 • Johannesburg
 • Kaapstad
 • Krugerpark
 • Okavango Delta
 • Panorama Route
 • Sossusvlei
 • Stellenbosch
 • Tuinroute
 • Victoria Falls
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Lesotho
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
42
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,841.00
Okavango Delta upgrade:
€ 860.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: