Groepsreizen van 1 - 2 maanden

Victoria Falls naar Nairobi - Accommodatiereis

De Serengeti wacht op je!

Oost-Afrika rondreis met gorilla trekking - lodgereis

De Oost-Afrika rondreis met gorilla trekking is een 35-daagse lodgereis door oost-Afrika (Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Uganda en Kenia) met alleen maar highlights! Wat dacht je van een safari's in het Serengeti National Park, een gorilla trekking safari in Oeganda en een strandvakantie op Zanzibar?

Lodgereis door oost-Afrika met gorilla trekking

Je wordt in Victoria Falls in Zimbabwe verwelkomt op dit overlanding avontuur en we trappen direct af met door de reizen richting Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Gelijk al waan je je in een compleet andere wereld, de Afrikaanse wereld. Druk verkeer dat toeterend door elkaar heen rijdt, marktkoopmannen die hun waar aanprijzen, vrouwen in kleurrijke gewaden met kindjes op de rug en schijnbaar onverstoorbare geiten die het alles gelaten aanzien. In Zambia ga je op safari in het nummer 1 safaripark van dit land: South Luangwa National Park. Zorg voor voldoende ruimte op de camera, want je gaat hier heel veel foto's maken

Lake Malawi

Eenmaal aangekomen bij de oevers van Lake Malawi in Malawi kun je eventjes heerlijk bijkomen van Lusaka en van het speuren naar leeuwen, giraffes, olifanten, neushoorns en buffels tijdens je South Luangwa National Park safari. Je kunt bij Lake Malawi snorkelen, zwemmen, duiken of zeilen. Even lekker helemaal niks doen en genieten van de zon is natuurlijk ook een hele aantrekkelijke optie. 

Zanzibar

Je reist vervolgens dwars door Tanzania en je zult zien dat Tanzania een schitterend land is. Dwars door de spectaculaire Great Rift Valley reis je richting Zanzibar, maar niet voor je de Big 5 probeert te spotten in Mikumi National Park en Dar es Salaam aandoet. Zanzibar, waar het zandstrand op je wacht, de zee blauw en warm is en waar je kunt snorkelen en duiken tussen de koraalriffen. Of wat dacht je van de eeuwenoude Arabische/Indische/Afrikaanse/Europese markt in Stone Town bezoeken? Gewoon, net zoals aan de oevers van Lake Malawi, heerlijk luieren op het strand is natuurlijk ook heel aantrekkelijk. En wellicht nog de beste optie ook, want je moet je batterij opladen voor de (optionele) 4-daagse kampeersafari door de Serengeti en de gorilla trek die op je wacht. 

Serengeti National Park

Je vervolgt je toch naar de Kilimanjaro, de machtige berg op de grens met Kenia. In Kenia word je welkom geheten door de Masai-stam die je meenemen in hun leefomgeving (Masai Mara National Park) en een echte Masai-krijger van je proberen te maken. Hierna kun je, dit is een optionele excursie, een paar dagen kamperen in het wereldberoemde Serengeti National Park. De beelden van de wildebeestmigratie heb je vast wel eens op National Geographic of Discovery Channel gezien; duizenden en duizenden wildebeest die angstvallig en wanhopig de rivier oversteken terwijl krokodillen geduldig en hongerig wachten. Dat fenomeen vindt hier plaats en jij gaat het van dichtbij meemaken.

Gorilla trekking

Diep verborgen in de dichte oerwouden van Uganda, Rwanda en Democratic Republic of Congo houdt de zilverrug of silverback gorilla zich verscholen. Ga met ons mee op gorilla safari ("gorilla trek") in Uganda of Rwanda. Onder begeleiding van een paar ervaren gidsen, die het regenwoud op hun duimpje kennen, trek je het domein van de gorilla binnen. Dit ondoordringbare gebied vormt het thuis van deze imposante gorilla die het niet zo op pottenkijkers heeft. Tijdens deze reis trekken we een paar dagen uit voor de gorilla trek, maar de daadwerkelijke encounter met de gorilla duurt 1 dag. De andere dagen plannen we in als "marge-dagen", omdat we nooit precies weten waar in het regenwoud de gorilla’s zich op dat moment bevinden. Voor een gorilla trek heb je een speciaal toegangsbewijs nodig, een zogenaamd "gorilla permit". Wij regelen de permit bij de lokale overheden voor je en nemen je graag mee diep de jungle in, op zoek naar deze machtige primaat. Gorilla tracking zijn intensieve wandelingen. Je maakt soms lange dagen door lastig terrein. Eenmaal oog in oog met deze kolossale spierbonken ben je je ontberingen gelijk vergeten, een encounter met een gorilla is een levenservaring die je nooit meer vergeet.

Hoogtepunten rondreis Victoria Falls naar Nairobi:

 • Lusaka: de hoofdstad van Zambia. Drukte en onbekende kleuren en geuren. Een compleet andere wereld.
 • South Luangwa National Park: Zambia's nummer 1 park voor schitterende safari's. 
 • Lake Malawi: je kunt hier heerlijk gaan watersporten of eventjes bijkomen van de afgelopen dagen.
 • Mikumi National Park is een wat onbekender safaripark in Tanzania, maar zeker de moeite waard.
 • Dar es Salaam is net als Lusaka een fascinerende chaos om eventjes te verblijven.
 • Zanzibar Island is de plek waar je even kunt bijkomen van de chaos van Dar es Salaam. Dit tropische eiland heeft witte zandstranden waar je helemaal tot rust kunt komen.
 • Ngorongoro Crater: ooit een actieve vulkaan, nu een plek waar heel veel wilde dieren geconcentreerd zijn. 
 • Serengeti National Park is Tanzania's beroemdste safari park. De kampeerexcursie naar de Serengeti is een optionele upgrade.
 • Masai Mara National Reserve: in dit park leven de trotse Masai-stam die je graag laten ervaren hoe het is om als Masai te leven.
 • In het Lake Nakuru National Park leven duizenden flamingo's, waardoor er roze gloed aan de horizon te zien is als je naar dit meer gaat.
 • De mountain gorilla, of silverback gorilla of berggorilla, leeft in de jungle van centraal Afrika (Rwanda, Uganda of Democratic Republic of Congo. Met een gorilla permit op zak ga jij op gorilla trek!

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Uitzicht op de Victoria Watervallen vanaf de brug
 • Een bezoek aan een katoenfabriek
 • Een middagsafari in het South Luangwa National Park
 • Een bezoek aan een traditioneel dorp
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een trip naar het Jozani Forest
 • Een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater
 • Een hike naar de Elephant Caves
 • Een safari door het Masai Mara National Reserve
 • Het oversteken van de evenaar
 • Een chimpansee tracking safari
 • Een cruise over de Nijl

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Lusaka 
We laten het wereldwonder van de Victoria Falls achter ons en beginnen aan onze expeditie die ons dwars door midden Afrika en oost Afrika zal brengen. Net zoals ooit Livingstone deed reizen we naar de bruisende hoofdstad van Zambia; Lusaka. Het zal je opvallen dat de vegetatie tropischer wordt en de wegen wat ruiger. 

Inbegrepen highlight: uitzicht op de Victoria Watervallen vanaf de brug

Dag 2: Petauke
De volgende dag van je reis brengt je in Petauke; de poort naar het South Luangwa National Park. In vergelijking met Zuid-Afrika is Zambia minder westers en “Afrikaanser”. Dit zul je aan alles merken.

Dag 3: South Luangwa National Park 
Je hebt er nu twee lange reisdagen opzitten. Het is fijn om even daarvan uit te rusten aan de oevers van de Luangwa rivier en daar gaan we deze dag heen. Je eerste stop is Chipata, het centrum van de katoenindustrie hier. Als je wilt kun je een rondleiding krijgen hier. De plaats waar je vannacht overnacht is een van de fijnste plekken van je hele reis. Vanuit je tent of accommodatie zul je hier nijlpaarden en andere dieren in het water zien, dus pak een lekker koud drankje en laat de dag aan je voorbij trekken. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan een katoenfabriek

Dag 4: South Luangwa National Park 
‘s Ochtends kun je een optionele safari in het South Luangwa National Park bijboeken. Tip: de wandelsafari's in dit wildpark zijn echt aanbevelingswaardig! Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Laat in de middag trek je er op uit om nogmaals op safari te gaan en je bent vandaag na zonsondergang op safari, hopelijk laten een paar nachtdieren (die zich overdag verstoppen) nu ook zien!

Inbegrepen highlight: een middagsafari in het South Luangwa National Park
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 5: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Je reist naar Ngala Beach en als het een beetje meezit kun je vandaag nog snorkelen en zwemmen in Lake Malawi. Wist je dat Lake Malawi in de top 10 van grootste meren van de wereld staat met een kustlijn van meer dan 500 kilometer lang?

Dag 6: Lake Malawi 
's Ochtends bezoek een dorpje in de buurt. De rest van deze dag kun je heerlijk uitrusten aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen dagen, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan een traditioneel dorp

Dag 7: Lake Malawi 
Deze dag reis je verder naar het noorden langs de kustlijn van Lake Malawi. We zorgen er voor dat je kunt genieten van een mooie zonsondergang bij het meer. De reisleider zal je vandaag helpen om voor morgen wat optionele activiteiten in te plannen, als je dit wilt natuurlijk. 

Dag 8: Lake Malawi
Als we je een suggestie mogen geven wat je deze ochtend zou kunnen gaan doen, dan is het om te gaan snorkelen. Het stuk van Lake Malawi waar je nu bent, bij Majizuwa, heeft prachtige koralen. 's Middags ga je met je gids op bezoek in Ngala.

Dag 9: Tanzania – Iringa
Wéér een nieuw stempel in je paspoort vandaag en wel van Tanzania. We dalen door de Great Rift Valley richting lager gelegen savanna’s en passeren daarbij spectaculaire bergpassen en theeplantages. Je eerste overnachting in Tanzania is in Iringa.

Dag 10: Mikumi National Park 
Je zet koers naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive boeken in Mikumi National Park, het 4e grootste wildpark van Tanzania.

Optionele activiteit: een safari in Mikumi National Park

Dag 11: Zanzibar excursie 
Vanochtend moet je vroeg opstaan, want je reist naar de havenstad Dar es Salaam waar je de veerboot moet halen die je naar Zanzibar brengt.

Dag 12: Zanzibar 
Vroeg in de ochtend ga je met de veerboot naar Zanzibar. Bij aankomst op het eiland check je in bij je hotel dat in het levendige centrum van Stone Town ligt. De gids helpt je graag om excursies voor je te boeken die je de komende dagen kunt gaan doen.

Inbegrepen highlight: veerbootoversteek naar Zanzibar

Dag 13: Zanzibar
Voor deze dag staat een trip naar het schitterende Jozani Forest ingepland. De middag kun je weer invullen zoals je zelf wilt.

Inbegrepen highlight: een trip naar het Jozani Forest

Dag 14: Zanzibar
Deze ochtend ontdek je de bezienswaardigheden van Stone Town. De rijke geschiedenis en levendige markten zijn een van de mooiste attracties van Zanzibar. Helaas moet je het eiland vaarwelzeggen, want de veerboot die je terugbrengt naar Zanzibar staat op het punt te gaan vertrekken. Je overnacht in Bagamoyo.

Dag 15: Arusha
Je reist verder naar het noorden richting Arusha. In het noorden van Tanzania vind je de Serengeti, de Ngorongoro Crater en de Kilimanjaro. Bij aankomst in Arusha word je door een lokale gids ingelicht over wat je de komende dagen kunt verwachten.

Dag 16: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pittoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om naar de Ngorongoro Crater te gaan de komende dagen.

Dag 17: Karatu
Het is maar een kleine afstand van Arusha naar Karatu. Aangekomen in Karatu geeft de gids je een uitgebreide briefing over de excursie naar de Ngorongoro Crater voor morgen. Degenen die de optionele Serengeti-upgrade aangeschaft hebben verlaten vandaag de groep. Zij gaan twee dagen langer op safari en sluiten twee dagen later weer bij de groep aan.

Dag 18: Ngorongoro Conservation Area 
De Ngorongoro Crater is een van ‘s werelds bekendste wildparken. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4.Geniet van een safari van een volledige dag in wat ooit een gigantische actieve vulkaan was en probeer de Big 5 te spotten! In de middag ga je terug naar Karatu.

Inbegrepen highlight: een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater

Dag 19: Karatu
Vanochtend word je vroeg gewekt door je wekker. Je staat vroeg op omdat je de hike naar de Elephant Caves gaat ondernemen. Vanmiddag kun je even bijkomen van al het moois dat je gisteren gezien hebt. Uiteraard kun je ook enkele optionele activiteiten ondernemen vandaag, zoals een bezoek aan Lake Manyara National Park. De accommodatie waar je verblijft helpt je hier graag bij.

Inbegrepen highlight: hike naar de Elephant Caves

Dag 20: Arusha 
Je keert deze ochtend terug naar Arusha. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en samen kun je safari-ervaringen en belevenissen uitwisselen.

Dag 21: Kenia – Nairobi 
Je gaat weer vroeg op pad, want hebt een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereik je Nairobi, waar je als groep lekker uit eten kunt gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi..

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Dag 22/23: Masai Mara National Reserve 
Camera’s in de aanslag! We gaan het Masai Mara National Reserve in. Dit is een spectaculair wildpark met zeer veel wild. Ongetwijfeld ken je de beelden of foto’s van de miljoenen migrerende wildebeest die zich in de rivier storten. Dat vindt in dit park plaats. Behalve 1,5 miljoen wildebeest zul je ook veel andere wilde dieren in dit park zien, waaronder de leeuw. Deze safari wordt uitgevoerd in een kleinere jeep, niet in de grote overland truck waarmee je gereisd hebt. Zorg daarom dat je een kleiner tasje bij je hebt.

Inbegrepen highlight: safari door het Masai Mara National Reserve

Dag 24: Lake Nakuru National Park 
We reizen verder naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een broedplaats voor flamingo’s. Die zul je dus veel zien. White rhino’s (ze zijn niet echt wit, ze hebben een andere lip) zijn zeldzaam en worden niet vaak gezien. Als ze dan ergens gezien worden is het in dit park.

Inbegrepen highlight: safari door het Masai Mara National Reserve

Dag 25: Jinja
We reizen deze dag door naar Jinja. Jinja is de plek waar de Nijl (officieel: de Victoria Nile) in het Victoria Lake stroomt, vanwaaruit de Nijl vormt die uiteindelijk 6695 kilometer verder in Egypte uitmondt. Vandaag passeer je ook de evenaar - natuurlijk maak je een leuke (foto)stop preciés op de evenaar. 

Inbegrepen highlight: het oversteken van de evenaar

Dag 26: Masindi - Murchison Falls National Park
We maken ons klaar om naar Murchison Falls te gaan, een National Park met een schitterende waterval en veel wild. In dit wildpark vind je veel wilde beesten en het is een van de mooiste wildparken van Uganda. In de middag krijg je een briefing van de gids. 

Dag 27: Masindi - Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste "mahogany" bos in oost-Afrika. Er leven hier heel veel chimpansees in het wild. De schatting is dat het er ongeveer 600 - 700 zijn. Deze ochtend ontmoet je je chimp-guide die je meeneemt het bos in op zoek naar chimpansees. Je maakt ook nog een cruise over de Nijl in het Murchison Falls National Park. 

Let op: er mogen maar maximaal 12 personen tegelijk op zoek naar de chimpansees. De ene groep gaat dus eerst op cruise en daarna op chimp trek en daarna draaien wordt er gewisseld. 

Inbegrepen highlight: een chimpansee tracking safari en een cruise over de Nijl

Dag 28: Lake Mburo
Op de grens van het Lake Mburo National Park is het Leopard Rest Camp. Hier ga je vandaag heen. Het Lake Mburo National Park bestaat uit een bosachtig gebied, rotsachtig gebergte, begroeide rotskloven en 13 verschillende meren en moerassen die samen een wetland van 50 vierkante kilometer vormen. Het is het kleinste nationale park in Oeganda. Toch leven er 350 vogelsoorten, zebra's, impala's, buffels, luipaarden en nijlpaarden.

Dag 29: Lake Bunyonyi
Lake Bunyony is een klein, maar aantrekkelijk meer om verschillende vogels te zien in hun natuurlijke omgeving. We gebruiken deze relaxte plaats om nog even uit te rusten voor we het domein van de gorilla’s in trekken.

Dag 30/31: Gorilla’s! (Lake Bunyoni) – let op: je moet een gorilla permit aanschaffen voor deze dagen 

De berggorilla wordt helaas serieus met uitsterven bedreigt. Officiële cijfers ontbreken, maar hun aantal wordt geschat op slechts 650. Een bezoek brengen aan de gorilla’s is een mooie manier om hun toekomst veilig te stellen: het geld dat je uitgeeft aan permits wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Met het geld dat de permits opbrengen wordt geprobeerd de lokale gemeenschap ervan te doordringen dat bescherming van de gorilla’s meer oplevert dan het stropen van de berggorilla.

Het is erg lastig om permits toegewezen te kregen. Daarom zijn we op dit onderdeel van de tour genoodzaakt flexibel te zijn. Het kan zijn dat we de berggorilla bezoeken in Uganda, maar de berggorilla houdt zich ook op in Rwanda of in Democratic Republic of Congo. Logischerwijs trekt de gorilla zich weinig aan van landsgrenzen. Het hangt dus van de gorilla en van de lokale autoriteiten af (die de permits moeten uitgeven) waar we de gorilla’s bezichtigen. We vragen je hiermee rekening te houden en je hierop in te stellen.

We trekken twee dagen uit voor de gorilla trek. Houd er rekening mee dat de gorilla trek slechts een dag is. De andere twee dagen houden we achter de hand, voor het geval de gorilla’s zich niet laten zien of het bemachtigen van permits lastig blijkt te zijn.

Optionele activiteiten: een boottour naar de Batwa-gemeenschap (Bosjesmannen), of een wandeling/hike maken door de bergachtige omgeving, bezoek aan een pygmeeën-stam

Dag 32: Lake Bunyoni - Kampala
Deze dag besteed je met het terugreizen naar Kampala, Uganda.

Dag 33: Jinja
Opnieuw doen we Jinja aan. Als je wilt, staan er in Jinja getrainde rangers voor je klaar om op neushoornsafari te gaan.

Optionele activiteiten: neushoorn trekking

Dag 34: Eldoret
Dit is de eerste dag van de terugreis naar Nairobi. We delen de terugreis op in twee stukken. Het eerste stuk leidt tot Eldoret, een aangename stad voor een gegarandeerde leuke avond.

Dag 35: Nairobi 
Vandaag is, helaas, de tour afgelopen. De afgelopen tijd heb je ongetwijfeld nieuwe vrienden gemaakt die overal op de wereld wonen. We besluiten de reis door een optioneel diner in een van de vele gezellige en goede restaurants van Nairobi.

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-07-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-07-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-08-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 29-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 10-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 5,090.00
Eenpersoonstoeslag: € 867.00
Gorilla permit: € 600.00
Serengeti upgrade: € 880.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 35 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Gorilla-trek in Oeganda
 • Masai Mara in Kenia
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • South Luangwa National Park
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Malawi
 • Oeganda
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen van 1 - 2 maanden
Aantal dagen:
35
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 5,090.00
Gorilla permit:
€ 600.00
Serengeti upgrade:
€ 880.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 867.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: