Groepsreizen tussen Kaapstad en Victoria Falls

Victoria Falls naar Kaapstad - Kampeerreis

De Fish River Canyon in Namibië

Groepsreis van Victoria Falls naar Kaapstad

De groepsreis van Victoria Falls naar Kaapstad, een van onze populairste reizen, begint in Victoria Falls en neemt je mee vanaf Vic Falls naar Kaapstad. Onderweg reis je door Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Met deze budgetreis reis je goedkoop door Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika!

Kampeerreis van Victoria Falls naar Kaapstad

De groepsreis van Victoria Falls naar Kaapstad door zuidelijk Afrika start in Victoria Falls. Net als ooit de ontdekker van de Vic Falls, David Livingstone zal moeder Natuur je versteld doen staan. Een waterval van 1700 meter breed waar per minuut miljoen en miljoenen liters water naar beneden stort - wauw! Hier kun je ook hele gave activiteiten doen, zoals bungee jumpen, raften of met een deltavlieger boven de Falls vliegen. Samen met ongeveer 23 andere avonturiers die van over de hele wereld komen onderneem je deze reis van Victoria Falls all the way naar Kaapstad. De komende weken reis je door enorm verschillende landschappen: vruchtbare wijngronden, droge en verlaten woestijnen en immens grote moerasgebieden. Dit is een hele afwisselende reis dus.

Reis door Botswana

Of wat dacht je van Botswana? In dit land trek je in een uitgeholde boomstam door de Okavango Delta. Een dicht en complex deltagebied van moerassen, geulen, kanalen, meren en eilanden zo groot als half Nederland. Dit is het domein van talloze olifanten en nijlpaarden en jij trekt er in een "mokoro" doorheen. Wilde je back to basics in Afrika? Dan is dit helemaal jouw ding! Je kampeert hier werkelijk in de middle of nowhere. Een paar dagen geen Netflix, Wi-Fi of 4G - vergeet het maar. Maar ook: een paar dagen geen toilet, geen elektriciteit, geen stromend water, geen douche... Durf jij deze "reset" aan? Wat je ook moet aandurven, is te voet op safari gaan. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je tussen de olifanten en andere dieren die in de Okavango Delta leven. Dat is pas op safari gaan! 

Reis door Namibië

Je trekt door de woestijn van Namibië, een surrealistische ervaring en zo anders dan je leven dat je gewend bent in Nederland of België. Urenlang kom je tijdens je reis door de Namib Desert geen mens tegen; verlaten, leeg, dor en droog met her en der bizarre rotsformaties die spontaan uit het land opduiken. En dan stuit je opeens op een nederzetting met enkele tientallen mensen die al decennia lang in de woestijnomstandigheden overleven. Enthousiast en met passie vertellen ze je over hun leefomgeving, cultuur en tradities. 

Reis naar Kaapstad

Na 3 weken reizen kom je aan in een stad die velen de mooiste stad van Afrika vinden: Kaapstad. Kaapstad is tevens het eindpunt van je reis en helaas zul je afscheid moeten nemen van alle nieuwe vriendschappen die je gesloten hebt. Zien jullie elkaar volgend jaar weer?

Hoogtepunten op deze groepsreis van Victoria Falls naar Kaapstad:

 • Een township tour in Kaapstad. Leer ook de andere kant van deze schitterende stad kennen;
 • Er komen heerlijke wijnen uit Kaapstad en omgeving. Tijdens een wijnproeverij kun je er meerdere proberen;
 • In een kano trek je een halve dag de Gariep (Orange) river over. Op de rivieroever kun je wilde dieren zien;
 • Staar in de onmetelijke diepte van de Fish River Canyon;
 • Je reist door de woestijn van Namibië met highlights als Dune 45, Sesriem en Sossusvlei
 • In Swakopmund kun je optionele activiteiten boeken als sky diven, quad biken, dolfijnencruise en veel meer;
 • Ontdek het geheim achter de mysterieuze Spitzkoppe-rotsschilderingen;
 • In het Etosha National Park maak je een paar spannende safari's;
 • Je gaat helemaal back to basics in de Okavango Delta in Botswana;
 • Tijdens de Chobe Overnight Excursie ga je op safari door Botswana's nummer 1 wildpark;
 • Natuurlijk ontdek je ook de Victoria Falls!

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Victoria Watervallen
 • Een Chobe National Park Overnight Mobile excursie
 • Een excursie naar de Okavango Delta
 • Een safari door het Etosha National Park
 • De beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei
 • Een bezoek aan het Namib Naukluft National Park
 • Een bezoek aan de Fish River Canyon

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1 en 2: Victoria Falls
De plek waar je verblijft ligt, heel handig, in het centrum van Victoria Falls. Er zijn hier bijzonder veel optionele activiteiten te boeken en alle activiteiten liggen op loopafstand van je kamp. 

Het is ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang van Victoria Falls National Park. De toegangsprijs hiervoor is inbegrepen bij de reissom. De lokale bevolking gebruikt een hele andere naam voor deze waterval. Ze noemen 'm "Mosi-oa-Tunya". Dat betekent "the smoke that thunders". Vandaag kom je er achter dat dat een hele toepasselijke naam is en dat de naam die David Livingstone gaf aan dit Wereldwonder, eigenlijk maar een beetje suf is. De Victoria Falls, of Mosi-oa-Tunya, is maar liefst 1700 meter breed, 100 meter hoog en het de grootste waterval ter wereld. 

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Victoria Watervallen

Vandaag of morgen kun je een optionele activiteit boeken. Je kunt hier bungee jumpen, raften, een helikoptervlucht maken boven de Falls, paardrijden - en nog veel meer. Uiteraard kunnen we deze activiteiten vooraf voor je regelen.

Dag 3: Victoria Falls naar Chobe National Park
Na het ontbijt reis je naar Kasane en je hebt de tijd om op je eigen tempo Kasane te verkennen.

Dag 4: Chobe National Park naar Kasane
Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt relaxen bij het zwembad of een optionele extra safari boeken.

Dag 5: Kasane naar Maun
Vanavond bereiden we ons voor op deze excursie van 2 dagen: inpakken en proviand inslaan. We raden je aan om een wat kleinere rugzak mee te nemen tijdens deze reis, zodat je die deze dagen kunt gebruiken. Vanavond krijg je van de reisleiding ook een briefing wat je de komende dagen te wachten staat.

Dag 6: Maun naar de Okavango Delta
De komende dagen trek je met behulp van een mokoro de Okavango Delta in. Deze excursie is inbegrepen in de reissom. Je staat vandaag vroeg op om naar Maun te gaan. Vanuit Maun is het nog een paar uur rijden om bij de "mokoro poler station" aan te komen. Dit is de vertrekplaats de Okavango Delta in. Terwijl je naar de vertrekplaats rijdt zul je veel dorpjes tegenkomen. Vaak bestaat zo'n dorpje uit slechts een paar families die nog leven op een manier zoals ze dat hier al honderden jaren doen. Sommige dorpjes in de Okavango Delta zijn zo afgelegen, dat ze alleen per mokoro bereikbaar zijn. Mokoro's zijn uitgeholde, platte boomstammen. De poler staat op de achterkant en duwt de mokoro door de nauwe kanaaltjes en geultjes die samen de Delta vormen. Na een paar uur varen door de Delta kom je aan bij je kamp en in de middag gaan we op wandelsafari. 

Wees er op voorbereid dat je kampeert in de wildernis en dat er geen toilet- of douchefaciliteiten zijn. Dit is echt back to basic! 

Inbegrepen highlight: excursie naar de Okavango Delta

Dag 7: Okavango Delta naar Maun
Een rustig dagje. Je hebt vandaag de kans om even bij te komen en van de omgeving te genieten. Je kunt op wandelsafari gaan, gaan zwemmen of proberen zelf een mokoro te besturen! In de middag kom je aan in Maun.

Dag 8: Maun naar Ghanzi
Ghanzi is een dorpje in het midden van de Kalahari woestijn. Je kunt hier een aantal optionele activiteiten boeken. De excursie met de San-stam is erg gaaf, ze leren je hoe te overleven in de Kalahari woestijn.

Optionele activiteit: een excursie met de San-stam

Dag 9: Ghanzi naar Windhoek 
Je krijgt er een stempel bij in je paspoort vandaag, die van Namibië. Na het ontbijt reis je door naar Windhoek. Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is geen grote stad, maar het heeft een aantal interessante historische bezienswaardigheden. Deze middag kun je zelf invullen. Je kunt de musea bezoeken of gaan shoppen op een marktje.

Dag 10: Windhoek naar Etosha National Park
Het Etosha National Park is Namibië's nummer 1 natuur- en wildpark. Het park is maar liefst 22,700 vierkante kilometer in oppervlakte. Je trekt dit immens grote park in en houd je ogen open voor de grote verscheidenheid aan wilde dieren die in dit park leven. Na de lunch, als het een beetje afgekoeld is, breng je de rest van de dag door met het op safari gaan in het zuidelijk gedeelte van het park. Deze safari van vandaag is een activiteit die in het activiteitenpakket zit. Je verblijft vannacht net buiten het park, slechts 10 kilometer van Anderson Gate verwijderd. Voordat het eten geserveerd wordt kun je nog even snel een verfrissende duik in het zwembad nemen. Er is een gezellige bar aanwezig waar je een avond kunt doorbrengen. 

Optionele activiteit: een extra avondsafari door het Etosha National Park

Dag 11: Etosha National Park
Vandaag ga je opnieuw op safari door Etosha. Kijk goed rond je om zoveel mogelijk zoogdieren, reptielen en volgens voor je cameralens te krijgen. Je zult tijdens je safari merken dat, terwijl de begroeiing verandert, je ook andere wilde dieren te zien krijgt. Zo heeft elk gedeelte van het park zijn eigen diersoorten. Na een intensieve dag van safari, heb je een rustige avond in het kamp in het noorden van het park bij Namutoni. Na het diner, als het duister geworden is, kun je naar een waterhole gaan. Als je stil bent zul je zien dat op luttele meters afstand van je vandaan wilde dieren komen drinken. 

Inbegrepen highlight: safari door het Etosha National Park

Dag 12 en 13: Etosha National Park Area
Deze dag verlaat je het Etosha National Park en reis je richting het zuiden van Namibië.

Dag 14: Brandberg naar Swakopmund
Je vervolgt je reis totdat je bij Swakopmund uitkomt. Hier blijf je twee dagen. Je kunt hier even uitrusten en bijkomen van afgelopen week, of een van de vele te gekke activiteiten boeken de hier te doen zijn, zoals quad biken, sky diven, sandboarden enzovoorts. Deze dagen kampeer je niet, maar slaap je in een slaapzaal. Als je wilt kun je upgraden naar een een- of tweepersoonskamer.

Dag 15: Swakopmund
Swakopmund heeft een aantal prima koffiebarretjes, restaurants en cafés. Er is ook een mooi strand, een interessant museum en een aquarium. Of je boekt nog een optionele activiteit.

Optionele activiteiten: sky diving, quad biking, sand boarding, dolfijncruises, golfen, paardrijden en nog veel meer.

Dag 16 en 17: Swakopmund naar Sesriem
's Ochtends breng je door met het verkennen van de Namib-Naukluft National Park. Je beklimt Dune 45 - een ervaring die je je leven lang niet zult vergeten. Met een van de Desert shuttles reis je 5 kilometer diep de woestijn in en kom je op plekken waar de aarde al jarenlang geen druppel water gezien heeft, waardoor de bomen volledig versteend zijn: Deadvlei. 

Inbegrepen highlights: bezoek aan het Namib Naukluft National Park, beklimming van Dune 45 en een bezoek aan de Sossusvlei

Dag 18: Sesriem naar de Fish River Canyon
Na het ontbijt reis je verder Namibië in richting de Fish River Canyon Dit is, op de Grand Canyon na, de grootste canyon ter wereld: 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en maar liefst 550 meter diep. Niet te bevatten he? Je bereikt een punt dat je adembenemende uitzichten op de canyon biedt. Camera's ready!

Inbegrepen highlight: een bezoek aan de Fish River Canyon

Dag 19: Fish River Canyon naar de Gariep River
Op de plek waar je vanavond verblijft hebben ze een erg gezellige bar, dus het avondprogramma is ook geregeld!

Dag 20: Orange River naar Cederberg
Je reist verder naar het zuiden door de Namaqualand-regio. Elk voorjaar (de herfstmaanden bij ons in Nederland en Vlaanderen) is het hier een grote bloemenpracht van miljoenen bloemen die in bloei staan. Dat zou je waarschijnlijk niet verwachten als je er tijdens de herfst of wintermaanden doorheen rijdt. In het kleine stadje Springbok slaan we proviand in en via de woestijn van het Richtersveld reis je naar de Gariep Rivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Je overnacht op een prachtige plek aan de rand van de Gariep Rivier. 

Dag 21: Cederberg naar Kaapstad
Je reist door een gebied dat bekend staat als de "bread basket" van Zuid-Afrika. Je reist door de Piekenierskloof Pass, een gebied waar veel fruit groeit dankzij de Olifants River die er stroomt. Kaapstad heeft zoveel te bieden! Natuurlijk een trip naar de Tafelberg. Maar ook Long Street – de uitgaansstraat van de stad. Of verken de wijngebieden rondom de stad of de rest van de Kaap. Een gezegde dat elke Capetonian kent: “you don’t need a holiday – you need Cape Town”. Deze dag vul je in zoals je wilt en graag helpen we je daarbij.

Dag 22: Kaapstad
Na het ontbijt is je reis helaas afgelopen. Vergeet geen emailadressen uit te wisselen met alle nieuwe vrienden die je ongetwijfeld aan deze reis overgehouden hebt. 

Zoals je ongetwijfeld weet is Kaapstad een schitterende stad, een van de mooiste ter wereld. Als je agenda het toelaat raden we je aan een paar dagen in Kaapstad te blijven voor je weer terugvliegt naar huis. Uiteraard kunnen we je helpen bij het inplannen van een paar dagen Kaapstad.

Vertrekdatum Aankomstdatum
26-07-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 29-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 26-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 10-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 07-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 21-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 05-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 19-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-12-2020 02-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 16-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,040.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 700.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Kaapstad
Reisduur: 22 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Dune 45 in Namibië
 • Etosha National Park in Namibië
 • Okavango Delta in Botswana
 • Sossusvlei in Namibië
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen tussen Kaapstad en Victoria Falls
Aantal dagen:
22
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,040.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 700.00