Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Johannesburg naar Johannesburg - Kampeerreis

De Victoria Falls tijdens schemering

Kampeerreis door Zuid-Afrika en Botswana

De goedkope kampeerreis door Zuid-Afrika en Botswana is een reis van 15 dagen door het noordoostelijk gedeelte van zuidelijk Afrika langs watervallen en wildlife. Dat staat je allemaal te wachten als je met deze kampeerreis door Zuid-Afrika en Botswana meegaat. Je begint in Johannesburg en dat is makkelijk, want de kans is groot dat je daar met het vliegtuig geland bent. Je duikt direct het avontuur in als je “back to the basics” gaat in de Okavango Delta.

Groepsrondreis naar Victoria Falls en de de Okavango Delta

Kamperen op plekken waar niemand anders komt, zonder elektriciteit of andere luxe. Dit is echt kamperen! ‘s Ochtends en ‘s avonds gaan we met een uitgeholde boomstam ("mokoro") al varend door de Delta op safari. De Okavango Delta zit vol met nijlpaarden. Gelukkig weet degene die je mokoro bestuurt, de poler, precies waar de nijlpaarden zich bevinden. Ook ga je op wandelsafari, dus pak je wandelschoenen in voor deze reis. Terwijl de gids erop let dat je uit de wind loopt en op veilige afstand blijft, wandel je tussen de olifanten die rustig staan te grazen of spelen. Een heel bijzondere ervaring!

Chobe National Park

Nadat je de Okavango Delta achter je laat reis je verder naar Chobe National Park. Terwijl de zon langzaam ondergaat geniet jij van een wijntje of biertje van het uitzicht: spelende olifantjes in de Chobe River. 

Bezichtig de Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je tocht langs de Victoria Falls. De Victoria Falls hoeven vast geen toelichting. Maar wist je ook dat je hier tal van gave activiteiten kunt doen zoals raften, bungeejumpen of helikoptervluchten maken? Daarna reis je Zimbabwe in, “off the beaten track”. Niet veel mensen bezoeken Zimbabwe en dat is zonde. De laatste jaren klimt het land weer uit het dal en het herbergt veel moois: de Zimbabwe Ruins, Matobo National Park en Chinhoyi waar je kunt grottenduiken!

Hoogtepunten van deze rondreis door Botswana en Zimbabwe:

 • In een uitgeholde boomstam trek je de Okavango Delta in;
 • Een bootexcursie door Chobe National Park;
 • Je bezoekt de Victoria Falls en boekt hier een van de optionele activiteiten;
 • In het Hwange National Park en Matopos National Park ga je op safari;
 • Tijdens je wandeling door de Great Zimbabwe Ruins leer je over een groot rijk dat hier ooit de dienst uit maakte.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een excursie naar het Moremi Game Reserve
 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen. 

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Johannesburg naar Kalahari Gateway
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De overlanding truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de lunch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 3: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 8 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 4: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 5: Maun
Nog voordat het licht geworden is word je al opgehaald om naar het Moremi Game Reserve te gaan. De lagoons en de kanalen vormen een vitaal onderdeel van het ecosysteem van de Okavango Delta en, als de dag vordert, zul je steeds meer en meer dieren spotten in het Moremi Game Reserve. De route die je aflegt tijdens deze safari wisselt sterk, vanwege de hoge waterstand in de Okavango Delta zijn wegen soms onbegaanbaar. Als je de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebt kun je niet met deze excursie meegaan.

Inbegrepen highlight: een excursie naar het Moremi Game Reserve

Dag 6: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist gezamenlijk richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door, het is een reisdag en je maakt veel kilometers. Bij aankomst in Nata kun je een excursie naar de Makgadikgadi Pans boeken. Je maakt dan een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 7: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 9: Victoria Falls
Vandaag heb je de tijd om de optionele activiteiten te doen die je gisteren geboekt hebt.

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 11: Hwange National Park
Vandaag stap je in een 4x4 jeep om op safari te gaan in het mooiste wildpark van Zimbabwe; het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park

Dag 12: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 13: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 14: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 15: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburgs fijne restaurants.

Helaas komt hier je reis ten einde.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,920.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,920.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: