Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Johannesburg naar Johannesburg - Accommodatiereis

De Big 5 spotten in het Krugerpark

Lodgereis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Victoria Watervallen

Op zoek naar de ultieme safari rondreis door Zuid-Afrika? Je hebt ‘m gevonden; de lodgereis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Victoria Watervallen! Vrijwel elk safaripark van namen in zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana) doe je tijdens deze goedkope safari aan: Chobe National Park, Victoria Falls National Park, Hwange National Park, Matopos National Park en Kruger National Park. Deze safarireis heeft safari’s in een speciale 4×4 jeep, safari’s vanuit een boot, safari’s vanuit een uitgeholde boomstam en zelfs wandelsafari’s te voet! Meer safari in zuidelijk Afrika dan tijdens de lodgereis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Victoria Watervallen is niet mogelijk. 

Lodgereis vanuit Johannesburg

Je verlaat Johannesburg om op weg te gaan naar de Okavango Delta in Botswana. Hier ga je de komende twee dagen diep het dichte en ondoordringbare doolhof van sloten, kanaaltjes en moerassen in. Dat doe je in een traditionele uitgeholde boomstam, een mokoro. Pak je wandelschoenen in, want je gaat niet alleen veel nijlpaarden zien vanuit je boot (een uitgeholde boomstam), maar ook ga je te voet dichtbij de vele olifanten komen die hier leven. Lees hier meer over de Okavango Delta upgrade.

Chobe National Park en Victoria Falls

Vervolgens reis je naar het noorden, richting Chobe National Park. Hier maak je, tijdens zonsondergang, een cruise over de rivier. Gegarandeerd dat je veel (jonge) olifanten zult zien spelen en wassen. Je reist verder naar de Victoria Falls. De mogelijkheden hier zijn eindeloos, naast behalve het bezichtigen van de watervallen zelf. Denk aan bungeejumpen, white water raften, micro-flights of een helikoptervluchten boven de watervallen.

Safari's in Zimbabwe en Zuid-Afrika en de Panorama Route

Verder zuidelijk ga je ook op safari in Zimbabwe’s top wildparken, zoals het Hwange National Park. Hier leeft de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Tenslotte kom je oog in oog met de rest van de Big 5 in het beroemdste safaripark van allemaal: Kruger National Park. Je maakt meerdere safari's in dit wildpark. Dit doe je in een verhoogde en open voertuig zodat je de Big 5 goed kunt zien. Op de terugweg naar Johannesburg toe leg je een schitterende route af, de Panorama Route. Onderweg maak je tussenstops bij de highlights van de Panorama Route: Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, de Blyde River Canyon en God's Window.

Dit is de reis voor dierenliefhebbers die in 17 dagen tijd zoveel mogelijk op safari willen gaan.

Hoogtepunten van deze groepsreis:

 • Je trekt per boomstam de Okavango Delta in Botswana in;
 • Je wordt kleddernat van al het opspattende water van de machtige Victoria Falls;
 • In Zimbabwe ga je op safari in het Hwange National Park en het Matopos National Park;
 • Ook in Zimbabwe krijg je een glimp van een oude en vervolgen beschaving tijdens een wandeling door de Great Zimbabwe Ruins;
 • In het wereldberoemde Kruger National Park ga je in een verhoogde 4x4 op safari, op zoek naar de Big 5;
 • Op de terugweg richting Johannesburg leg je de prachtige Panorama Route af met Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, Blyde River Canyon en God's Window als tussenstops.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een excursie naar het Moremi Game Reserve
 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins
 • Een safari door het Krugerpark in de overlanding truck
 • Een roadtrip langs de Panorama Route

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Johannesburg naar Kalahari Gateway
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De overlanding truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de lunch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 3: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 8 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 4: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 5: Maun
Nog voordat het licht geworden is word je al opgehaald om naar het Moremi Game Reserve te gaan. De lagoons en de kanalen vormen een vitaal onderdeel van het ecosysteem van de Okavango Delta en, als de dag vordert, zul je steeds meer en meer dieren spotten in het Moremi Game Reserve. De route die je aflegt tijdens deze safari wisselt sterk, vanwege de hoge waterstand in de Okavango Delta zijn wegen soms onbegaanbaar. Als je de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebt kun je niet met deze excursie meegaan.

Inbegrepen highlight: een excursie naar het Moremi Game Reserve

Dag 6: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 7: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 9: Victoria Falls
Vandaag heb je een vrije dag in Victoria Falls en kun je een van de optionele activiteiten doen die je gisteren geboekt hebt. 

Dag 10: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 11: Hwange National Park
Vandaag stap je in een 4x4 jeep om op safari te gaan in het mooiste wildpark van Zimbabwe; het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park

Dag 12: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 13: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 14: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 15: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren. Een leuke manier om de dag af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburgs fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Dag 16: Johannesburg naar het Krugerpark 
We vertrekken ‘s ochtends vanuit Johannesburg en reizen naar het Kruger National Park. De route is prachtig, door de Northern Province of Mpumalanga. Vroeg in de middag komen we aan het Kwa Madwale Game Reserve park, net ten zuiden van het Kruger National Park. We slaan onze tenten op, gevolgd door een dansvoorstelling en avondeten.

Dag 17: Kruger National Park 
Je brengt vandaag een hele dag door in het Kruger National Park. In onze 4×4 truck trekken we er op uit om fantastische foto’s te schieten van al de Big 5 die je in dit park kunt vinden.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 18: Kruger National Park 
We beginnen deze dag met een wandelsafari voordat we het Kruger National Park ingaan. Als dat gebeurd is, gaan we opnieuw het wereldberoemde wildpark in dus hou je camera in de aanslag! Omdat de truck waarin we reizen verhoogd is, heb je een perfect uitzicht over het gras dat soms vrij hoog is en het zien van bijvoorbeeld leeuwen bemoeilijkt. In de avond kun je opnieuw, tijdens de schemering, het Krugerpark in voor een avond/nachtsafari.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 19: Panorama Route – Johannesburg 
Het is jammer genoeg weer tijd om het Kruger National Park achter ons te laten en terug te gaan naar Johannesburg. Dit belooft een prachtige rit te worden via de Panorama Route. Onderweg passeren we de Blyde River Canyon, de 3e grootste in de wereld. We stoppen bij God’s Window en de Three Rondavels om de prachtige uitzichten te kunnen fotograferen. De tour eindigt als we terug zijn in Johannesburg. Wellicht is het een leuk idee om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden met een diner in een van Johannesburgs goede restaurants?

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-07-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 3,290.00
Eenpersoonstoeslag: € 381.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 19 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Okavango Delta in Botswana
 • Panorama Route in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
19
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 3,290.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 381.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: