Groepsreizen door zuidelijk Afrika

Johannesburg naar Johannesburg - Accommodatiereis

Bungee jumpen bij Victoria Falls

Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Wil je veel verschillende dingen zien en meemaken in Afrika, maar geen zin om tijdens je rondreis door Afrika grote afstanden af te leggen in onze overlanding truck? Dan is de rondreis door Zuid-Afrika en Botswana je op het lichaam geschreven.

Op safari in de Okavango Delta in per mokoro

In een groep van maximaal 24 personen maak je in een ontspannen tempo een rondreis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana van 15 dagen. Je begint in Johannesburg en je gaat richting de Okavango Delta in Botswana. In dit schitterende moerasgebied (het grootste ter wereld!) verblijf je, met de upgrade, een paar dagen. Vergeet zeker niet een vlucht te maken over de Delta. Dit kan in Maun voordat je in een uitgeholde boomstam de Delta intrekt en is zeker een aanrader om te doen.

De Victoria Falls in Zimbabwe

Je vervolgt je reis naar de Victoria Watervallen; wie heeft er niet van gehoord? De Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone kwam hier in 1855 aan en stond ongetwijfeld perplex toen hij van dichtbij meemaakte welk een natuurkracht uitgaat van de Victoria Watervallen. Gegarandeerd dat jij, ruim 160 jaar later, net zo versteld zult staan als David Livingstone toen. Wat ook leuk is aan deze reis, is dat je voldoende tijd krijgt om een of meerdere optionele activiteiten te boeken tijdens je verblijf in Victoria Falls. Je kunt hier raften over de Zambezi river, bungeejumpen of een helikoptervlucht maken over de Falls - keuze genoeg. 

Op safari in het Krugerpark

De tweede helft van je reis brengt je naar het beroemdste wildpark ter wereld; het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Hier ga je in de verhoogde safaritruck de Big 5 ongetwijfeld goed te zien krijgen tijdens de meerdere safari's in het Krugerpark. Als je wilt kun je ook nog meedoen met een nachtsafari en dat is zeker een aanrader om te doen, omdat het Krugerpark dan vrijwel leeg is en de wilde dieren 's nachts actiever zijn. De rangers die met je meegaan op safari door het Krugerpark weten precies waar het wild zich ophoudt. Via de schitterende Panorama Route en de Blyde Rivier Canyon kom je met een onvergetelijke ervaring weer terug in Johannesburg.

Hoogtepunten van de lodgereis door Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana:

 • Maun is de gateway naar de Okavango Delta. Hier maak je je klaar om, met de upgrade, een paar dagen de Okavango Delta in te gaan en er moet voldoende proviand en water ingeslagen worden.
 • De Okavango Delta in Botswana is een schitterend moerasgebied dat je in een mokoro betreedt. Aangekomen bij het kamp ga je te voet op safari en zul je dichtbij de vele olifanten komen die hier leven.
 • Tijdens zonsondergang cruise je op en boot over de Chobe River in Chobe National Park. Je zult veel spelende olifantjes aan de waterkant zien, of ouders die hun olifantenkindjes wassen. Een heerlijk schouwspel om te bekijken vanaf het water. 
 • Victoria Falls; een van de 7 wereldwonderen, de machtige watervallen. Wat een kracht en macht gaat er uit van deze watervallen, dat moet je zelf beleven. 
 • Kruger National Park. Het beroemdste wildpark ter wereld en de plek waar jij tijdens deze reis oog in oog met de Big 5 komt te staan.
 • Bourke’s Luck Potholes, een bijzondere plek waar je de effecten van erosie kunt zien.
 • Blyde River Canyon; de 3e grootste canyon ter wereld.
 • God’s Window. Een hemels uitzicht en waarschijnlijk een van de allermooiste uitzichten die je ooit zult zien.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een excursie naar het Moremi Game Reserve
 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een safari door het Krugerpark in de overlanding truck
 • Een roadtrip langs de Panorama Route

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Johannesburg naar Kalahari Gateway
Nadat we als groep compleet zijn en de reisleiding iedereen welkom heeft geheten, laten we Johannesburg achter ons en zetten we koers naar de grens met Botswana. Via de Trans-Kalahari highway reis je naar Kang, de gateway naar de Kalahari.

Dag 2: Kalahari Gateway naar Kalahari 
De overlanding truck brengt ons vandaag naar Ghanzi, gelegen in Central Kalahari. Na de lunch nemen een paar locals van de San-stam je mee op een bush walk. Ze leren je hun geheim: hoe zij overleven in de Kalahari Desert. De San zijn een nomadenstam en zijn jagers en verzamelaars met een rijke kennis van planten en dieren. 's Avonds trakteren ze je op een voorstelling over hun cultuur. 

Dag 3: Maun
De overlanding truck brengt je verder naar de noordelijke vlakten van de Makgadikgadi Pans. De weg naar Maun is bezaaid met de iconische Baobab bomen. In Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta. Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en zullen zich op ochtend van dag 8 weer bij de groep voegen. 

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 4: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 5: Maun
Nog voordat het licht geworden is word je al opgehaald om naar het Moremi Game Reserve te gaan. De lagoons en de kanalen vormen een vitaal onderdeel van het ecosysteem van de Okavango Delta en, als de dag vordert, zul je steeds meer en meer dieren spotten in het Moremi Game Reserve. De route die je aflegt tijdens deze safari wisselt sterk, vanwege de hoge waterstand in de Okavango Delta zijn wegen soms onbegaanbaar. Als je de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebt kun je niet met deze excursie meegaan.

Inbegrepen highlight: een excursie naar het Moremi Game Reserve

Dag 6: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 7: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 8: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts. 

Dag 9: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen. 

 Dag 10: Victoria Falls naar Francistown
De komende twee dagen reis je naar Johannesburg toe. De rit van vandaag brengt je naar Francistown, halverwege.

Dag 11: Francistown naar Johannesburg
Vandaag reis je van Palapye naar Johannesburg. Het belooft een prachtige rit te worden! Bij aankomst overnacht je in het Belvedere Estate hotel, een heerlijk hotel om eventjes bij te komen van het kamperen in de Okavango Delta. 

Dag 12: Greater Kruger Park 
Vandaag reizen we van Johannesburg via de Northern Province of Mpumalanga naar het adembenemende Kruger National Park. 's Middags gaan we het Kwa Madwale Game Reserve in, net ten zuiden van het Kruger Park. Nadat je bij je tent of accommodatie aangekomen bent geniet je 's avonds van een 3-uur lange safari game drive De zon gaat al een beetje onder, de wilde dieren worden dus actiever. Dus: hou je ogen open voor glinsterende ogen in de struiken en hou je camera in de aanslag! Let er op dat dit een optionele safari is.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 13: Kruger National Park 
Hoe kun je je dag beter beginnen dan met een wandelsafari? De temperatuur is nog koel, alles is stil en de kans om oog in oog te staan met wild is zeer groot. Dit belooft een intense ervaring te worden! Later in de ochtend gaan we Kruger National Park in waar we ons tentenkamp opzetten en een game drive doen met onze truck. De truck is verhoogd, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Dag 14: Kruger National Park 
Vandaag hebben we een volledige dag safari op de agenda staan. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken!

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 15: Kruger National Park naar Johannesburg
Via de prachtige Panorama Routes reis je terug naar Johannesburg. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Helaas komt hier je reis ten einde.

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Vertrekdatum Aankomstdatum
25-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-08-2020 15-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-09-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-10-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,370.00
Eenpersoonstoeslag: € 381.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Okavango Delta in Botswana
 • Panorama Route in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door zuidelijk Afrika
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,370.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 381.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: