Groepsreizen door Zuid-Afrika

Johannesburg naar Port Elizabeth - Accommodatiereis

Maak kennis met de hartelijke Swazi-stam

Groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland - lodge reis

De groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland is in 2 richtingen af te leggen tussen Johannesburg en Port Elizabeth. Port Elizabeth, de (oude) havenstad, ligt aan het einde/begin van de Tuinroute. Mocht je zelf vanuit Kaapstad al de Tuinroute afgelegd hebben en op doorreis naar Johannesburg zijn, dan kun je je eenvoudig bij deze reis aansluiten. Deze reis sluit dus goed aan op elke reis die de Garden Route in Zuid-Afrika aandoet.

Lodgereis van Johannesburg naar Port Elizabeth

Tijdens deze groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland ga je naar Hogsback Forest, een stuk tropisch regenwoud dat lang, heel lang geleden ook dit gedeelte van Afrika bedekte en nu alleen nog rond de evenaar terug te vinden is. Aangekomen in het hooggebergte Lesotho neemt een traditionele Bosjesman je mee om je te leren over hun cultuur, tradities en hoe het leven is in het hooggebergte van Lesotho. De Lesotho way of life is een hele bijzondere manier van leven en wordt gekenmerkt door gastvrijheid. Die gastvrijheid en hartelijkheid zul je zelf aan den lijve ondervinden tijdens je reis door Lesotho. 

Safari in het Hluhluwe Park en Kruger National Park

Natuurlijk kom je tijdens deze reis oog in oog te staan met veel wilde dieren. Je gaat namelijk meerdere malen op safari in het Hluhluwe Park en het wereldberoemde Kruger National Park. Deze safari's maak je in een speciale open 4x4 jeep, zodat je de Big 5 in het Krugerpark heel goed kunt zien en fotograferen. Via de kust van Durban met haar lange, witte en tropische stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen, duiken of surfen kom je aan in Swaziland. Swaziland heeft een eeuwenoude en kleurrijke cultuur die de trotse Swazi ook nu nog in stad houden en graag met je delen.

Ten slotte reis je ook nog eens langs de Panorama Route met alle hoogtepunten die je onderweg vindt. Denk bijvoorbeeld aan God's Window; een hemels uitzicht. 

Hoogtepunten van deze rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland:

 • Je maakt meerdere safari's door het Royal Natal National Park;
 • Durban, hier kun je zwemmen, snorkelen, duiken of golfsurfen.
 • Greater St Lucia Wetland Park, een moerasgebied waar je talloze nijlpaarden tegen zult komen.
 • Je gaat op safari in het Hluhluwe/Umfolozi National Park waar veel neushoorns leven.
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary; gelegen in de "Valley of heavens". 
 • Kruger National Park. Het beroemdste wildpark ter wereld en de plek waar jij tijdens deze reis oog in oog met de Big 5 komt te staan.
 • Bourke’s Luck Potholes, een bijzondere plek waar je de effecten van erosie kunt zien.
 • Blyde River Canyon; de 3e grootste canyon ter wereld.
 • God’s Window. Een hemels uitzicht en waarschijnlijk een van de allermooiste uitzichten die je ooit zult zien.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari van een volledige dag door het Krugerpark
 • Een roadtrip langs de Panorama Route
 • De Nature Trail wandeling
 • Een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park
 • Een bootcruise door St. Lucia wetlands
 • Een bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls
 • Een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park
 • Een rit door Golden Gate National Park en een bezoek aan het Vulture restaurant
 • Een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Greater Kruger National Park
Je laat Johannesburg achter je en door de kolenvelden van Mpumalanga en de oude handelsroutes van het Lowveld reis je richting het Kruger National Park. Tegen het einde van de middag kom je aan bij dit beroemde safaripark. Als je wilt kun je een optionele zonsondergangsafari maken in het park. Je reisleider kan je helpen deze safari te boeken. 

Optionele activiteit: safari tijdens zonsondergang in het Krugerpark

Dag 2: Zuid-Afrika – Kruger National Park 
Vandaag staat er een safari van een volledige dag op je agenda. In onze eigen 4×4 truck zul je fantastische plaatjes schieten van olifanten, leeuwen, neushoorns en buffels (de “Big 5″) die het thuisfront erg jaloers zullen maken! De jeep waarmee je op safari gaat is een 4x4 die open alle kanten open is, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op het Kruger park. Hou je ogen goed open voor big cats.

Inbegrepen highlight: safari van een volledige dag door het Krugerpark

Dag 3: Krugerpark en Panorama Route
Je kunt een beetje uitslapen vandaag, je gaat iets later op pad dan je ondertussen gewend bent. Later in de ochtend geniet je van de Panorama Route en stop je bij Bourke's Luck Potholes, de Three Rondavels en God's Window. Dit is een van de populairste roadtrips van Zuid-Afrika. Aan het einde van de middag keer je terug bij je tent of accommodatie.

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Dag 4: Krugerpark naar Eswatini
Na een lekkere kop koffie en een goed ontbijt ga je al "safariënd" door het Krugerpark naar het zuiden, richting Eswatini. Vanaf de meeste zuidelijke uitgang van het Krugerpark is het maar een korte afstand naar Swaziland toe. Deze middag reis je door de bossen en de bergen van dit bergachtige koninkrijkje. Je eindbestemming voor vandaag is de Ezulwini Valley, net ten zuiden van de hoofdstad Mbabane.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 5: Eswatini – Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Eswatini en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg en dan volg je de zogenaamde "Nature Trail".

Inbegrepen highlight: de Nature Trail wandeling

Dag 6: Eswatini - St. Lucia
Toe ziens Eswatini! Vandaag reis je terug naar Zuid-Afrika naar Zululand. Ooit was de beroemde King Shaka hier de vorst die erin slaagde de verschillende Zulu clans te verenigen in de strijd tegen de Britten. Vanavond leer je meer over de interessante Zulu-geschiedenis, -taal en -tradities. 

Dag 7: Hluhluwe – Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park 
De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd in Afrika. Een van de laatste wildparken waar ze nog onbezorgd kunnen leven, is het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Vandaag maak je een safari door dit park en natuurlijk zul je behalve de neushoorns ook veel andere wilde dieren zien. In de middag, na je siësta, ga je op een bootcruise in St. Lucia en zul je ongetwijfeld veel nijlpaarden tegenkomen. 

Inbegrepen highlights: een safari door het Hluhluwe Umfolozi National Park en een bootcruise door St. Lucia wetlands

Dag 8: Ukhahlamba Drakensberg Park
De Drakensbergen zijn Zuid-Afrika’s hoogste en mooiste gebergte. We verkennen de bergpaden en nemen de adembenemende landschappen in ons op in het Ukhahlamba Drakensberg (Royal Natal) National Park. In de Zulu-taal betekent de naam van dit UNESCO-werelderfgoed "barrière van speren". Op weg naar de Drakensbergen maak je een korte stop in Durban om je benen even te strekken en zul je ook de mooie Howick Falls zien. Vlakbij de Howick Falls is de plek waar Zuid-Afrika's beroemdste inwoner, Nelson Mandela, in 1962 werd gevangengenomen om vervolgens 27 jaar opgesloten te zitten op Robben Island. Op deze plek is nu een indrukwekkend gedenkteken opgericht.

Inbegrepen highlights: bezoek aan de plaats waar Mandela gevangen werd genomen en Howick Falls

Dag 9: Ukhahlamba Drakensberg Park
Trek je wandelschoenen aan, want vandaag ga je hiken door de Drakensbergen. Onderweg laat de gids je voorbeelden zien van rotsschilderingen van de San-stam. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk deel te nemen aan de klim/wandeling door de Drakensbergen, het is echt een prachtige wandeling. Mocht je dit niet aanspreken, of mocht je vanwege fysieke beperkingen hier niet aan mee kunnen doen, dan zijn er ook een aantal wandelroutes die minder intensief zijn, zodat iedereen dit gebied op eigen tempo kan ontdekken.

Inbegrepen highlight: een hike door het Ukhahlamba-Drakensberg Park

Dag 10: Lesotho – Malealea
Opnieuw een nieuwe stempel in je paspoort! Ditmaal van Lesotho. Je eerste stop in Lesotho, na een nauwe bergpas, is het Vulture restaurant - vernoemd naar de vele gieren die hier rondhangen. Hopelijk laten ze zich vandaag ook weer zien. Je vervolgt je route langs de kliffen van het Golden Gate National Park en uiteindelijk kom je aan in Maseru, de hoofdstad van Lesotho.

Inbegrepen highlights: rit door Golden Gate National Park en een bezoek aan het Vulture restaurant

Dag 11: Lesotho - Malealea
Vergezeld door verse berglucht ga je er vandaag op uit om de bergen van Lesotho te voet ontdekken. Je wandeling brengt je bij een dorp in de bergen en je ervaart hoe het is om hier te leven. In het dorpje leven de Basotho, bekend van hun hoeden, kleden en hun pony’s. De pony’s van de Basotho lijken geen enkele hinder te hebben van het ruige landschap, ze brengen de Basotho-stam overal heen. Als je wilt kun je ook een tocht maken door de bergen van Lesotho op een Basotho-pony.

Inbegrepen highlight: een wandeling naar een dorp in de bergen van Lesotho
Optionele activiteiten: een ponytrek door de bergen

Dag 12: Graaff Reinet
Je laat het “Kingdom in the Skies” weer achter je en je reist weer terug naar Zuid-Afrika. Je verblijft vannacht in het historische dorpje Graaff Reinet, het op 3 na oudste dorpje van Zuid-Afrika. Je steekt de machtige Orange (Gariep) rivier over vandaag en tegen het einde van de middag ga je op een "sundowner" excursie naar de Valley of Desolation. Deze unieke vallei biedt je schitterende uitzichten over Graaff Reinet en de gigantische vlakten daarachter. Mocht je deze reis in de wintermaanden maken, dan vindt deze excursie 's ochtends vroeg plaats en zie je de zon opkomen in plaats van ondergaan - ook een hele bijzondere ervaring!

Inbegrepen highlight: tour door de Valley of Desolation in de Drakensbergen

Dag 13: Addo Elephant National Park 
Dit unieke park huist de grootste concentratie Afrikaanse olifanten op aarde. Daarnaast kun je hier de “Big 7″ zien! Voor de nieuwsgierigen: dat zijn de olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard en de walvis en de grote witte haai. Addo is een land- en marinepark en een bezoek meer dan waard!

Inbegrepen highlight: middagsafari in de overlanding truck

Dag 14: Addo Elephant National Park
's Ochtends kun je een bezoek brengen aan het leuke stadje Port Elizabeth - er is een mooie boardwalk langs het strand. 's Middags ga je opnieuw op safari in het Addo Elephant National Park. Helaas komt hier je reis ten einde.

Inbegrepen highlight: middagsafari in het Addo Elephant National Park

Vertrekdatum Aankomstdatum
15-07-2020 28-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-07-2020 01-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2020 04-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2020 11-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2020 18-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2020 25-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2020 01-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2020 08-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 12-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2020 15-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2020 22-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2020 29-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2020 06-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2020 13-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2020 20-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 24-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2020 27-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2020 03-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2020 10-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2020 17-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2020 24-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-11-2020 01-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2020 08-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2020 15-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2020 22-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2020 29-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2020 05-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
30-12-2020 12-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,610.00
Eenpersoonstoeslag: € 186.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Johannesburg
Aankomstlocatie: Port Elizabeth
Reisduur: 14 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Drakensbergen in Zuid-Afrika
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Panorama Route in Botswana
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Lesotho
 • Swaziland
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Zuid-Afrika
Aantal dagen:
14
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,610.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 186.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: