Groepsreizen door oostelijk Afrika

Nairobi naar Johannesburg - Accommodatiereis

Op safari in het Mikumi National Park in Tanzania

Reis van Nairobi naar Johannesburg - lodgereis

Altijd oost-Afrika al eens willen ontdekken met een avontuurlijke rondreis, maar is een basic kampeerreis gewoon niets voor jou? Ga dan mee met deze georganiseerde en verzorgde reis van Nairobi naar Johannesburg. Dit is een groepsreis in internationaal gezelschap, je reist dus 26 dagen dwars door Afrika met mensen van overal ter wereld. Je overnacht in fijne hotels, dus elke dag kun je goed uitgerust een nieuw Afrika-avontuur aan.

Lodgereis door Zanzibar en oost-Afrika

Natuurlijk ga je tijdens de reis van Nairobi naar Johannesburg meer dan eens op safari. Een dagexcursie door de schitterende Ngorongoro Crater is bij de reissom inbegrepen. Je kent ongetwijfeld de beelden van Discovery Channel wel: de uitgestrekte grasweides met daarop honderden grazende buffels, olifanten, zebra's en jagende leeuwinnen - grote kans dat die prachtige beelden opgenomen zijn in de Ngorongoro Crater. Kun je hier geen genoeg van krijgen? Boek dan de meerdaagse Serengeti-excursie er bij voor nóg meer Big 5 safari's.

Zanzibar en Victoria Falls

Na alle safari's kun je heerlijk uitrusten en bijkomen op de prachtige stranden van Nungwi op Zanzibar. Een tour langs specerijboerderijen zijn inbegrepen bij de reissom, net als een tour door het verleden van Zanzibar: Stone Town. Je vervolgt je reis via Malawi en Zambia naar een van de Natuurlijke Wereldwonderen: de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zimbabwe. De Victoria Falls bekijken is al een ervaring op zich en behalve dat kun je hier nog veel meer optionele activiteiten boeken. Uiteindelijk eindigt je hotelreis in Johannesburg.

Hoogtepunten van deze lodgereis van Nairobi naar Johannesburg:

 • Waan je even in een aflevering van Planet Earth op Discovery Channel tijdens een safari door de Ngorongoro Crater;
 • De spannende meerdaagse safari door de Serengeti, op zoek naar de Big 5;
 • Relaxen op de tropische zandstranden van Nungwi of het historische hart van Zanzibar, Stone Town';
 • Het South Luangwa National Park is Zambia's mooiste wildpark. Hier ga je meerdere safari's maken op zoek naar de wilde dieren die hier leven;
 • Aan de stranden van Lake Malawi kun je even bijkomen van alle indrukken die je daarvoor hebt opgedaan;
 • In Mikumi National Park ga je tijdens je safari op zoek naar leeuwen.
 • De machtige Victoria Falls waar het water met miljoenen liters water per minuut naar beneden raast.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater
 • Een hike naar de Elephant Caves
 • De veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een trip naar het Jozani Forest
 • Een bezoek aan een traditioneel dorp
 • Een middagsafari in het South Luangwa National Park
 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Arusha
Je laat de drukte van Nairobi achter je en reist naar het zuiden, richting de grens met Tanzania. Nadat je de grens over bent ga je richting Arusha, je basis voor vannacht. Als je de optionele, extra Serengeti excursie geboekt hebt krijg je vanavond van een lokale gids een briefing wat je de komende dagen kunt verwachten. 

Dag 2: Karatu
Vandaag reis je door de Ngorongoro Crater richting Karatu. In Karatu wacht een gids op je die je vertelt wat je morgen kunt verwachten, morgen ga je namelijk een volledige dag op safari in de Ngorongoro Crater. In Karatu kun je voor vandaag veel optionele excursies boeken. Degenen die de optionele Serengeti-upgrade aangeschaft hebben verlaten vandaag de groep. Zij gaan twee dagen langer op safari en sluiten twee dagen later weer bij de groep aan.

Dag 3: Ngorongoro Crater excursie
Sta vroeg op vandaag, want je gaat een volledige dag op safari in de Ngorongoro Crater in een 4x4 safari jeep. Deze safari duurt vrijwel een hele dag en aan het einde van de middag keer je terug in Karatu.

Inbegrepen highlight: een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater

Dag 4: Karatu
Vanochtend word je vroeg gewekt door je wekker. Je staat vroeg op omdat je de hike naar de Elephant Caves gaat ondernemen. Vanmiddag kun je even bijkomen van al het moois dat je gisteren gezien hebt. Uiteraard kun je ook enkele optionele activiteiten ondernemen vandaag, zoals een bezoek aan Lake Manyara National Park. De accommodatie waar je verblijft helpt je hier graag bij.

Inbegrepen highlight: hike naar de Elephant Caves

Dag 5: Arusha
Je keert deze ochtend terug naar Arusha. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en samen kun je safari-ervaringen en belevenissen uitwisselen.

Dag 6: Bagamoyo
Vanochtend moet je vroeg opstaan, want je reist naar de havenstad Dar es Salaam waar je de veerboot moet halen die je naar Zanzibar brengt.

Dag 7: Stone Town 
Vroeg in de ochtend ga je met de veerboot naar Zanzibar. Bij aankomst op het eiland check je in bij je hotel dat in het levendige centrum van Stone Town ligt. De gids helpt je graag om excursies voor je te boeken die je de komende dagen kunt gaan doen.

Inbegrepen highlight: veerbootoversteek naar Zanzibar

Dag 8: Stone Town
Voor deze dag staat een trip naar het schitterende Jozani Forest ingepland. De middag kun je weer invullen zoals je zelf wilt.

Inbegrepen highlight: een trip naar het Jozani Forest

Dag 9: Stone Town - Zanzibar
Deze ochtend ontdek je de bezienswaardigheden van Stone Town. De rijke geschiedenis en levendige markten zijn een van de mooiste attracties van Zanzibar. Helaas moet je het eiland vaarwelzeggen, want de veerboot die je terugbrengt naar Zanzibar staat op het punt te gaan vertrekken. Je overnacht in Bagamoyo.

Dag 10: Mikumi National Park
Je zet koers naar het Mikumi National Park. Mikumi National Park is het thuis voor veel leeuwen, zebra’s, wildebeesten, impala’s, buffels en olifanten. ‘s Middags kun je een optionele game drive boeken in Mikumi National Park, het 4e grootste wildpark van Tanzania.

Optionele activiteit: een safari in Mikumi National Park 

Dag 11: Iringa
De stad Iringa is gelegen op een klif die uitkijkt over de Ruaha River Valley. In het oude stadscentrum vind je een populaire markt.

Dag 12: Lake Malawi 
We doen een nieuw land aan; Malawi. Via de Great Rift Valley laat je Tanzania achter en reis je het land binnen dat bekend staat als the "Warm Heart of Africa". Je bestemming voor vandaag is Lake Malawi waar je de komende twee dagen gaat genieten van dit prachtige land. 's Middags breng je een bezoek aan een lokale gemeenschap. 

Dag 13: Lake Malawi
Als we je een suggestie mogen geven wat je deze ochtend zou kunnen gaan doen, dan is het om te gaan snorkelen. Het stuk van Lake Malawi waar je nu bent, bij Majizuwa, heeft prachtige koralen. 's Middags ga je met je gids op bezoek in Ngala.

Dag 14: Lake Malawi
Deze dag reis je verder naar het zuiden langs de kustlijn van Lake Malawi. We zorgen er voor dat je kunt genieten van een mooie zonsondergang bij het meer. De reisleider zal je vandaag helpen om voor morgen wat optionele activiteiten in te plannen, als je dit wilt natuurlijk. 

Dag 15: Lake Malawi
's Ochtends bezoek een dorpje in de buurt. De rest van deze dag kun je heerlijk uitrusten aan de oevers van Lake Malawi. Hier kun je of even bijkomen van de afgelopen dagen, of een van de vele optionele activiteiten doen, zoals watersporten en paardrijden. 

Inbegrepen highlight: bezoek aan een traditioneel dorp

Dag 16: South Luangwa National Park
Vroeg in de ochtend rijden we naar een textielfabriek in Chipata. Deze fabriek zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Daarna vervolg je je weg naar het South Luangwa National Park waar we de komende twee nachten doorbrengen op de oevers van de Luangwa rivier. Na de lunch, die inbegrepen is in de reissom, 

Dag 17: South Luangwa National Park
‘s Ochtends kun je een optionele safari in het South Luangwa National Park bijboeken. Tip: de wandelsafari's in dit wildpark zijn echt aanbevelingswaardig! Het park staat bekend om de vele luipaarden en nijlpaarden die er leven. Laat in de middag trek je er op uit om nogmaals op safari te gaan en je bent vandaag na zonsondergang op safari, hopelijk laten een paar nachtdieren (die zich overdag verstoppen) nu ook zien!

Inbegrepen highlight: een middagsafari in het South Luangwa National Park
Optionele activiteiten: extra safari ‘s ochtends en een safariwandeling.

Dag 18: Petauke
De volgende dag van onze reis brengt ons in Petauke. Dit is het centrum van de katoenindustrie. Als je het leuk vindt kun je je verdiepen in de kleurrijke katoencreaties die uit dit gebied komen. 

Dag 19: Eureka
Eureka is een belangrijk knooppunt tussen Lusaka en Malawi. De "Great East Roads" leiden door landelijk Zambia tussen de Luangwa River en Lusaka. De route die je vandaag aflegt is bezaaid met kleine dorpjes en boerderijtjes - het landschap is een schril contrast met het landschap dat je thuis gewend bent. 

Dag 20: Zimbabwe – Victoria Falls
Via de zuidgrens van Zambia kom je aan in Zimbabwe. Je reisdoel in Zimbabwe is Victoria Falls. Je vangt de eerste glimp van de machtige watervallen al op lang voordat je in Victoria Falls gearriveerd bent; de mist van "Musi oa Tunya" is al vanaf ver te zien. Nu snap je waarom dit in de lokale taal "de rook die dondert" betekent. Bij aankomst in Victoria Falls kun je een aantal optionele activiteiten boeken voor morgen

Dag 21: Victoria Falls 
's Middags reis je verder Zimbabwe in naar Hwange National Park.

Dag 22: Hwange National Park
Hwange National Park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels.

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
Optionele activiteit: bezoek het Wild Dog Project

Dag 23: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 24: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 25: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 26: Johannesburg 
De Great North Road brengt ons van Thipiese naar onze eindbestemming: the City of Gold; Johannesburg. In de late middag zullen we hier arriveren en komt de reis ten einde. Een leuke manier om de reis af te sluiten is om met elkaar uit eten te gaan in een van Johannesburgs fijne restaurants.

Optionele activiteit: uit eten gaan in Johannesburg

Vertrekdatum Aankomstdatum
14-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 4,080.00
Eenpersoonstoeslag: € 762.00
Serengeti upgrade: € 880.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 26 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Zuidelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • South Luangwa National Park
 • Victoria Falls in Zimbabwe
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Malawi
 • Tanzania
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door oostelijk Afrika
Aantal dagen:
26
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 4,080.00
Serengeti upgrade:
€ 880.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 762.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: