Groepsreizen door Namibië en Botswana

Swakopmund naar Victoria Falls - Accommodatiereis

Vliegen boven de Okavango Delta

Rondreis Namibië, Botswana en Victoria Falls - lodgereis

De rondreis door Namibië, Botswana en Victoria Falls van 12 dagen is geliefd om zijn veelzijdigheid. De reis is in 2 richtingen af te leggen, van Swakopmund in Namibië richting Victoria Falls in Zimbabwe (de noordelijke route) of vanuit Victoria Falls naar Swakopmund (de zuidelijke route). Hieronder beschrijven we de noordelijke route van de rondreis door Namibië, Botswana en Victoria Falls.

Lodgereis door Namibië en Botswana

Je reis begint in Swakopmund waar je veel activiteiten kunt doen. Denk aan skydiving, quads rijden, walvissen zien, sandboarden en nog veel meer. Swakopmund draagt met recht de bijnaam "Africa's adventure capital".

Himba en safari door het Etosha National Park

Later tijdens de reis neemt een lid van de Himba-stam je mee zijn dorp in en laat je zien hoe zijn stam leeft, woont en jaagt. De Himba leven al generatieslang op deze manier en houden deze levensvorm nog steeds in stand, met ere. Het geeft een fascinerend inkijkje in een manier van leven die zo ver verwijderd is van je eigen leven, heel bijzonder. Je vervolgt je reis richting het Etosha National Park. In het Etosha National Park kom je oog in oog te staan met de Big 5; dit park doet niet onder voor het Kruger National Park. In een open en verhoogd voertuig, speciaal gemaakt voor safari’s, krijg je zoveel mogelijk wilde dieren te zien, waaronder leeuwen die hier leven. 

Safari in de Okavango Delta 

Via de hoofdstad Windhoek reis je naar Botswana, waar je met een uitgeholde boomstam ("mokoro") met de Okavango Delta upgrade 2 dagen de Okavango Delta ingaat en daar verblijft. Je trekt in deze mokoro's diep dit netwerk van kanalen, geulen en meren in. Je ervaren poler kent dit gebied als geen ander en laveert jou tussen het riet door, terwijl de poler kundig de nijlpaarden omzeilt. In de Okavango Delta ga je zelfs op wandelsafari! Stel je voer, stil en ervoor zorgend dat je uit de wind loopt, wandel je door het leefgebied van olifanten die op slechts honderd meter afstand van je ziet grazen of spelen. 

Victoria Falls

De reis eindigt als je in Zimbabwe bij de Victoria watervallen aankomt. Hier kun je, behalve het bewonderen van de machtige watervallen waar het stadje zijn naam aan dankt, vele activiteiten boeken. 

Hoogtepunten van deze rondreis van Namibië naar Zimbabwe:

 • Spitzkoppe Mountains; middenin de vlakke woestijn van Namibië zijn een paar puntige (spitse) bergen schijnbaar achteloos weggezet. Een hele aparte plek en je bezoek waard.
 • Etosha National Park; maak meerdere safari's in dit safari park dat niet onderdoet voor het Krugerpark.
 • Windhoek; een typisch drukke Afrikaanse stad met oud-Duitse invloeden. 
 • De Bushman en de San People leren je graag alles over hun cultuur en tradities en tonen je hoe je overleeft zoals de Bosjesmannen dat al eeuwen doen.
 • De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en een stelsel van nauwe kanalen, sloten en geulen. Hier leven vele olifanten en nijlpaarden die je zult tegenkomen tijdens wandelsafari's.
 • Chobe National Park; vanaf een boot, genietend van een wijntje in je hand en de ondergaande zon, zien hoe olifanten spelen en wassen in de Chobe River. Een hele leuke excursie!
 • Victoria Falls; de machtige "mist die dondert" waar je, behalve de watervallen, vele leuke en avontuurlijke activiteiten kunt boeken.

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een bootcruise over de Chobe rivier
 • Een excursie naar de Makgadikgadi Pans
 • Een dagexcursie door de Okavango Delta
 • Een stadswandeling door Windhoek
 • Een safari van een volledige dag in Etosha National Park
 • Een hike naar de White Lady
 • De ontdekking van de Spitzkoppe berg

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Spitzkoppe naar Brandberg
Je laat de kust achter je en rijdt door het dorre landschap naar Spitzkoppe Berg. Deze enorme kalkstenen berg domineert het vlakke landschap en je stopt in de wilde vlaktes aan de voet van deze indrukwekkende, 700 meter hoge berg. In de middag krijg je een begeleide wandeling aangeboden om de bijzondere rotsformaties en de rotsschilderingen van het San-volk te bewonderen. De avonturiers onder ons willen wellicht een poging wagen om de machtige Spitzkoppe Berg te beklimmen. Vergeet je camera niet, want van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het landschap.

Inbegrepen highlight: ontdekking van de Spitzkoppe berg

Dag 2: Brandberg White Lady
De Brandberg is de hoogste berg van Namibië. Je vindt hier de bekende White Lady, een van de 45,000 rotsschilderingen in dit gebied. 's Ochtends onderneem je een wandeling van ongeveer een uur om een rotsschildering te bewonderen dat meer dan 2,000 jaar geleden hier is aangebracht. Neem stevige schoenen mee, want de wandeling gaat door ruig terrein, de droge bedding van de Tsisab River. Na deze wandeling vervolg je je reis naar Kamanjab. 

Inbegrepen highlight: een hike naar de White Lady

Dag 3/4: Etosha National Park
Etosha is een van de beste gebieden in Afrika om groot wild te spotten. De uitgestrekte en dun beboste graslanden van dit Nationale Park bieden unieke mogelijkheden om allerlei soorten Afrikaanse dieren te zien die in andere parken in de dichte vegetatie verborgen zouden zitten. Sommige van deze bijzondere dieren zullen zelfs de weg oversteken vlak voor onze truck! We gaan op diverse game drives en brengen onze avonden door bij de ‘water holes’ waar je dorstige dieren op de gevoelige plaat kunt vastleggen.

Optionele activiteiten: extra nacht- of zonsopgang game drives in safari trucks

Dag 5: Windhoek 
Na twee dagen van mooie safari’s in Etosha reis je verder naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg stoppen we bij een populaire markt waar je mooi houtsnijwerk kunt kopen als souvenir of cadeau voor thuis. Windhoek is niet alleen de hoofdstad, maar ook de culturele en sociaaleconomische spil van Namibië. Na een korte tour door het stadscentrum komen we aan op onze laatste bestemming voor vandaag. Misschien is het een leuk idee om met de hele groep te genieten van een heerlijk maal bij Joe’s Beer House?

Optionele Activiteiten: uit eten gaan

Dag 6: Botswana – Ghanzi 
De reis voert je verder naar het oosten, richting Botswana en de Kalahari Desert. De Kalahari Desert voelt heel anders aan de woestijn van Namibië waar je deze week doorheen gereisd hebt. Het gebied is echter niet minder mooi! Het San-volk bewoond van oudsher dit onherbergzame gebied van 900,000 vierkante kilometers groot en vanavond trakteren zij, leden van de San-stam, je op een dansvoorstelling. De dansen die ze uitvoeren vertellen verhalen over de Kalahari, hun cultuur, hun tradities en leefgewoonten. 

Dag 7: De Okavango Delta
Het is nog vroeg als je verder trekt, richting Maun. Morgen begint hier de excursie naar de Okavango Delta. Bij aankomst in Maun kun je, als je dat wilt, een (optionele) vlucht maken boven de Okavango Delta.

Degenen die de Okavango Delta-upgrade hebben aangeschaft gaan deze middag al de Okavango Delta in en sluiten later weer bij de groep aan.

Optionele activiteit: vliegen boven de Okavango Delta

Dag 8: Okavango Delta
Deze dag geniet je van het beste dat de natuur in Botswana je te bieden heeft! Je maakt samen met een gids een wandeling om het wild van dichtbij te bekijken. Je ontdekt de Okavango Delta in een mokoro; een uitgehouwen boomstamboot. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld. De rivieren die naar de Okavango Delta leiden komen niet in uit in zee en irrigeren op deze manier 15,000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn. Dit is een spectaculaire en onvergetelijke ervaring, zeker omdat de wilde dieren hier nog niet aan mensen gewend zijn!

Inbegrepen highlight: een dagexcursie door de Okavango Delta

Dag 9: Nata
De reizigers die de Okavango Delta upgrade aangeschaft hebben sluiten zich op deze ochtend weer aan bij de groep en je reist samen richting Nata. Vandaag breng je de meeste tijd in de truck door. Aangekomen bij de Makgadikgadi Pans kun je deze vlakten bewonderen en een safari naar de Nata Sanctuary, een broedplaats voor veel vogelsoorten, zoals de pelikaan en de flamingo. 

Optionele activiteit: excursie naar de Makgadikgadi Pans

Dag 10: Kasane – Chobe National Park
Deze middag trek je er op uit om het Chobe National Park te ontdekken. Dit is een optionele excursie die je kunt bijboeken. Je begint je safari in een 4x4 jeep, waardoor heel dichtbij de wilde dieren kunt komen die hier leven. Aan het einde van de middag, als de zon ondergaat, ga je met een bootcruise de Chobe rivier op. Overal waar je kijkt zie je olifanten in het water spelen, een bijzonder leuke ervaring. Je sluit de dag af met een maaltijd rond het kampvuur.

Inbegrepen highlight: een bootcruise over de Chobe rivier

Dag 11: Zimbabwe – Victoria Falls 
Nagenietend van de gave ontmoetingen met de olifanten in Chobe gisteren arriveer je in Zimbabwe. Je hoeft maar een kleine afstand te overbruggen en je arriveert in Victoria Falls. Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen houtje de spectaculaire watervallen te ontdekken. De watervallen zijn bij de locals bekend onder de naam "Mosi oa Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Het grootste gedeelte van je dag zul je vandaag besteden aan het bekijken van de machtige Zambezi rivier die in de Batoka Gorge dondert. Maar ook het stadje Victoria Falls zelf heeft je veel te bieden. Je kunt hier talloze optionele activiteiten boeken en er zijn leuke winkeltjes en marktjes te bezoeken.

Optionele activiteiten: een bezoek aan de Victoria Falls, bungeejumpen, raften, een helikoptervlucht, enzovoorts.

Dag 12: Victoria Falls 
Vandaag is er tijd om gezamenlijk de activiteiten doen je die gisteren geboekt hebt. Je kunt hier heel veel spannende en relaxende activiteiten doen.

Vertrekdatum Aankomstdatum
19-07-2020 30-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-07-2020 02-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-07-2020 09-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-08-2020 13-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-08-2020 16-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-08-2020 23-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-08-2020 27-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-08-2020 30-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-08-2020 06-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-08-2020 10-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-09-2020 13-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-09-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-09-2020 20-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-09-2020 24-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-09-2020 27-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-09-2020 04-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-09-2020 08-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-09-2020 11-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-10-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-10-2020 18-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-10-2020 22-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-10-2020 25-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-10-2020 01-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-10-2020 05-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-10-2020 08-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-11-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-11-2020 15-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-11-2020 19-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-11-2020 22-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-11-2020 03-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-11-2020 06-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-11-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-12-2020 13-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-12-2020 20-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-12-2020 27-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-12-2020 31-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-12-2020 03-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
27-12-2020 07-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,690.00
Eenpersoonstoeslag: € 285.00
Okavango Delta upgrade: € 890.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Swakopmund
Aankomstlocatie: Victoria Falls
Reisduur: 12 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Noordelijke route
Highlights tijdens deze reis:
 • Chobe National Park in Botswana
 • Etosha National Park in Namibië
 • Okavango Delta in Botswana
 • Victoria Falls in Zimbabwe
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Botswana
 • Namibië
 • Zimbabwe
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Namibië en Botswana
Aantal dagen:
12
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,690.00
Okavango Delta upgrade:
€ 890.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 285.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: