Groepsreizen door Mozambique

Victoria Falls naar Johannesburg - Accommodatiereis

Op naar het Bazaruto Archipelago National Park!

Rondreis Zimbabwe, Zuid-Afrika en Mozambique - lodgereis

De rondreis door Zimbabwe, Zuid-Afrika en Mozambique, dat is een reis vol met culturele hoogtepunten, spannende safari’s, tropische stranden, wuivende palmbomen en witte stranden. 

Lodgereis naar Zuid-Afrika en Mozambique

Een van de hoogtepunten van de rondreis door Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika is Zimbabwe. Veel reizigers laten op hun rondreis door zuidelijk Afrika Zimbabwe maar een beetje links liggen. Goed, de Victoria Watervallen trekken veel bezoekers, maar Zimbabwe heeft zoveel meer te bieden. Tijdens deze reis ontdek je Zimbabwe. Na het vertrek vanuit Victoria Falls in Zimbabwe reis je richting het grootste Nationale Park van Zimbabwe: Hwange National Park. Hier vind je de grootste olifantenpopulatie op het hele Afrikaanse continent. Je maakt een safari door dit National Park, maar ook door Matopos National Park. Tijdens deze tour doe je maar liefst 4 nationale safari parken aan in 4 verschillende landen! Je snuift cultuur van een lang vervlogen en imposante beschaving bij het Royal Palace of Great Zimbabwe Ruins. 

Panorama Route en safari door het Krugerpark

Via de Panorama Route ga je op weg richting Mozambique. De Panorama Route is een "scenic route" die je vanaf Johannesburg naar het Krugerpark brengt. Je pauzeert op enkele schitterende plekken langs de Panorama Route, zoals Bourke's Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God's Window. Voor je naar Mozambique gaat doe je eerst het Krugerpark in Zuid-Afrika aan. Tsja, moeten we dit park nog toelichten - iedereen kent dit toch? Terwijl anderen in "normale" auto's op safari door het Krugerpark gaan, ga jij in een verhoogde jeep op safari. De jeep heeft grote ramen aan alle kanten. Hierdoor heb je veel beter zicht op de Big 5 die in het Krugerpark leeft. Dankzij de ervaren gidsen en rangers die het wild weten op te sporen, maak je tijdens deze reis de safari van je leven! 

Strandvakantie in Mozambique

Daarna zet je, via Swaziland waar je ook nog op safari gaat, koers naar de kust voor een relaxte strandvakantie in Mozambique. Mozambique heeft tropische witte stranden, wuivende palmbomen en verlaten eilandjes waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen of duiken met whale sharks en manta rays. Je reist via oude Portugese kokosnootplantages naar plaatsen als Inhambane, Praia do Tofo, Vilanculos en, als je het activiteitenpakket erbij boekt, ga je op kampeerexcursie naar het schitterende Bazaruto Archipelago National Park. 

Kortom, deze reis door zuidelijk Afrika voert je door Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. Deze goedkope rondreis neemt je mee op maar liefst 4 safari's, je maakt kennis met oude Afrikaanse culturen en je kunt naar hartenlust duiken, zwemmen, snorkelen op Mozambique's tropische stranden. Naar hartenlust helemaal niks doen op deze stranden kan natuurlijk ook... 

Hoogtepunten van deze overlanding tour door Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique:

 • Het Hwange National Park, waar de grootste olifantenpopulatie van Afrika leeft;
 • In het Matopos National Park ga je op safari in een speciaal ontworpen voertuig dat goed zicht biedt op het wild;
 • De Great Zimbabwe Ruins zijn de indrukwekkende overblijfselen van een oude beschaving;
 • Het Hlane Royal National Park in Swaziland is een relatief klein safaripark, maar er komen hier leeuwen voor!
 • Bazaruto Archipelago National Park; in een traditionele boot ("dhow") vaar je naar dit marinepark met spectaculair onderwaterleven;
 • Het Kruger National Park is Zuid-Afrika's nummer 1 park voor safari's;
 • Bourke’s Luck Potholes, de Blyde River Canyon en God’s Window zijn de hoogtepunten tijdens de Panorama Route

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari van een volledige dag in het Hwange National Park
 • Een middagsafari in Matopos National Park
 • Een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins
 • Een safari door het Krugerpark in de overlanding truck
 • Een roadtrip langs de Panorama Route
 • Een stadswandeling door Maputo
 • Een excursie naar Tofo
 • Een excursie naar het Bazaruto Archipelago National Park
 • De Nature Trail wandeling

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Victoria Falls – Hwange National Park
Natuurlijk moet je deze dag ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen brengen - dat mag je niet missen; het water valt met miljoenen kubieke liters per seconde tegelijk 100 meter naar beneden! We laten Victoria Falls achter ons en zetten koers richting Hwange National Park. Dit park is maar liefst 14,650 vierkante kilometer groot en daarmee het grootste wildpark in Zimbabwe. In het Hwange National Park vind je de grootste olifantenpopulatie van Afrika en maar liefst 100 verschillende soorten zoogdieren en meer dan 400 verschillende soorten vogels. Net buiten het Hwange National Park brengen we een bezoek aan het Wild Dog Project.

Dag 2: Hwange National Park
Vandaag stap je in een 4x4 jeep om op safari te gaan in het mooiste wildpark van Zimbabwe; het Hwange National Park. Houd je ogen goed open, want je kunt de Big 5 spotten in dit wildpark!

Inbegrepen highlight: een safari van een volledige dag in het Hwange National Park

Dag 3: Matopos National Park 
Het wildpark dat we vandaag zullen bezoeken is een stukje kleiner dan het gigantische Hwange National Park. Het Matopos National Park is 44,500 hectare groot en in 1953 werd dit gebied tot National Park verklaard. Het park ligt tegen de prachtige Matobo Hills aan. De Matobo Hills hebben veel mooie rotsformaties, “domes” en “spires”, die door erosie uit puur graniet zijn gesleten. Heel interessant en prachtig om te zien! ‘s Middags maken we een safari door het Matopos National Park.

Inbegrepen highlight: een middagsafari in Matopos National Park

Dag 4: Great Zimbabwe Ruins 
Een bezoek aan Zimbabwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins. En dat gaan we vandaag dus ook doen! Deze fascinerende ruïnes dateren uit de 11e eeuw en zijn zonder cement opgebouwd tot 5 meter hoogte. De wetenschap heeft geen verklaring hoe men dit ooit klaargespeeld heeft.

Inbegrepen highlight: bezoek aan de Great Zimbabwe Ruins

Dag 5: Thipiese 
Vandaag laten we Zimbabwe achter ons en gaan we Zuid-Afrika in. Thipiese bestaat sinds 1936 en heette voor die tijd “Chipise”. Chipise is een afgeleide van “chia fisu” wat zoveel betekent als “branden, heet zijn”. Dit is een verwijzing naar de mineraalbronnen van 65°C en heter. Deze middag heb je de tijd om heerlijk te ontspannen in deze hete mineraalbronnen.

Dag 6: Johannesburg naar het Krugerpark 
We vertrekken ‘s ochtends vanuit Johannesburg en reizen naar het Kruger National Park. De route is prachtig, door de Northern Province of Mpumalanga. Vroeg in de middag komen we aan het Kwa Madwale Game Reserve park, net ten zuiden van het Kruger National Park. We slaan onze tenten op, gevolgd door een dansvoorstelling en avondeten.

Dag 7: Kruger National Park 
Je brengt vandaag een hele dag door in het Kruger National Park. In onze 4×4 truck trekken we er op uit om fantastische foto’s te schieten van al de Big 5 die je in dit park kunt vinden.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 8: Kruger National Park 
We beginnen deze dag met een wandelsafari voordat we het Kruger National Park ingaan. Als dat gebeurd is, gaan we opnieuw het wereldberoemde wildpark in dus hou je camera in de aanslag! Omdat de truck waarin we reizen verhoogd is, heb je een perfect uitzicht over het gras dat soms vrij hoog is en het zien van bijvoorbeeld leeuwen bemoeilijkt. In de avond kun je opnieuw, tijdens de schemering, het Krugerpark in voor een avond/nachtsafari.

Inbegrepen highlight: een safari door het Krugerpark in de overlanding truck

Dag 9: Panorama Route
Via de prachtige Panorama Routes reis je terug verder richting Maputo. Onderweg stop je bij God's Window, Bourcke's Luck Potholes en de Three Rondavels. 

Inbegrepen highlight: roadtrip langs de Panorama Route

Dag 10: Maputo
Met de stranden van de Indische Oceaan in het zicht trek je vandaag Mozambique binnen. De eerste stop is Maputo. De hoofdstad biedt een mooie mix van culturen. Na een heerlijke lunch in een populair restaurant verken je de stad tijdens een wandeling met een gids. Maputo kent een aparte architectuur ("you love it, or you hate it") en een bezoek aan Maputo is niet compleet zonder een bezoek aan de markt. Vanavond ga je lekker uit eten in de stad. 

Inbegrepen highlight: stadswandeling door Maputo

Dag 11: Inhambane – Barra Beach
Op naar Inhambane! De reis brengt ons door kokosnootplantages, cashew- en suikerrietplantages naar de oude Portugese nederzetting Inhambane. Ook Inhambane heeft een overvloed aan prachtige, tropische stranden die wachten om ontdekt te worden! Er zijn vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Dag 12: Inhambane
De stranden van Barra zijn veilig om te gaan zwemmen, maar je kunt ook heerlijk gaan snorkelen of duiken. Geniet!

Optionele activiteiten: scuba duiken, paardrijden, quad biken, snorkelen, vissen, bootcruise.

Dag 13: Inhambane
Het is een kort ritje naar Tofo. Tofo is ook een van Mozambique's mooiste strandbestemmingen. Je kunt er veilig zwemmen, er is een leuke markt en er zijn talloze strandbarretjes. 

Inbegrepen highlight: een excursie naar Tofo

Dag 14: Vilanculos
's Ochtends maak je een korte stop in Inhambane waar je kunt struinen over leuke marktjes of door het oude stadscentrum van deze vroegere handelsstad. Net buiten deze stad uit de 11e eeuw vind je prachtige stranden; tropische stranden met kokosnootpalmen. Vroeger was Inhambane een belangrijke stad voor de ivoorhandel en de walvisvisserij. Tegenwoordig kun je langs de baai in een van de talloze boulevardbarretjes genieten van het uitzicht. Nadat je hebt uitgerust in Inhambane reis je verder naar Vilanculos.

Dag 15: Bazaruto Archipelago National Park excursie
Je gaat aan boord van een traditionele zeilboot, de Dhow genaamd. De kapitein neemt je mee naar tropische eilanden voor de kust van Mozambique waar je twee dagen de tijd hebt om te relaxen, zwemmen en te werken aan een mooi bruin kleurtje op je huid! Bazaruto is Afrika’s grootste marinepark en ‘s avonds slaap je, als het kampvuur onder de heldere sterrenhemel gedoofd is, in je accommodatie op het strand – avontuurlijk!

Inbegrepen highlight: een excursie naar het Bazaruto Archipelago National Park

Dag 16: Xai Xai district
Heerlijk uitgerust kom je aan het einde van de middag aan in het Xai Xai district. Geniet van een strandwandeling bij zonsondergang. 

Dag 17: Eswatini
Vandaag steek je de grens van Swaziland over, het vroegere Swaziland.

Dag 18: Eswatini - Mlilwane Wildlife Sanctuary 
Na een vroege start reis je verder richting Eswatini. Nog niet zo heel lang geleden heette Eswatini Swaziland. In de middag kun je deelnemen aan meerdere optionele activiteiten, zoals game drives, gaan mountainbiken of een bezoek brengen aan een dorpje.

Dag 19: Eswatini - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste van Eswatini en beslaat meer dan 4.560 hectare grond. Er zijn geen grote roofdieren in dit gebied dus je kunt niet-begeleide wandelingen maken. Dit is de beste manier om de flora en fauna te bestuderen en desgewenst gaat je gids mee tijdens de wandeling voor tekst en uitleg en dan volg je de zogenaamde "Nature Trail".

Inbegrepen highlight: de Nature Trail wandeling

Dag 20: Panorama Route – Johannesburg 
Als je wilt kun je deze ochtend met een optionele wandelsafari meegaan. Stel je voor, wandelend het Krugerpark in! Daarna reis je naar Johannesburg. Bij aankomst in Johannesburg sluit je de dag af met een traditionele maaltijd.

Optionele activiteiten: uit eten gaan in een leuk restaurant

Vertrekdatum Aankomstdatum
20-07-2020 08-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-08-2020 22-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-08-2020 05-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-08-2020 19-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-09-2020 03-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-09-2020 17-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
12-10-2020 31-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
26-10-2020 14-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-11-2020 28-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-11-2020 12-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-12-2020 26-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-12-2020 09-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,760.00
Eenpersoonstoeslag: € 381.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Victoria Falls
Aankomstlocatie: Johannesburg
Reisduur: 20 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Bazaruto Island in Mozambique
 • Drakensbergen in Zuid-Afrika
 • Krugerpark in Zuid-Afrika
 • Panorama Route in Botswana
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Mozambique
 • Swaziland
 • Zimbabwe
 • Zuid-Afrika
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Mozambique
Aantal dagen:
20
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,760.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 381.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: