Groepsreizen door Kenia en Tanzania

Dar es Salaam naar Nairobi - Accommodatiereis

Geniet van heerlijke stranden op Zanzibar

Rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar

Je hebt niet veel tijd voor je rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar en wilt toch graag zien wat deze twee landen te bieden hebben? Dan is deze comfortabele en avontuurlijke rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar echt iets voor jou.

Combinatiereis Serengeti en Zanzibar

In 15 dagen trek je met een overlanding truck door de uitgestrekte Serengeti-vlakte waar je de wildebeest migratie van dichtbij meemaakt. Het aanschouwen van duizenden wildebeesten die zich de Mara-rivier instorten op zoek naar vers gras, terwijl onder het wateroppervlakte krokodillen geduldig roerloos liggen te wachten, is een schouwspel dat je niet gauw zult vergeten. Over onvergetelijk gesproken; het uitzicht vanaf de rand van de Ngorongoro Crater: wauw! Ooit een gigantisch grote actieve vulkaan, nu uitgestrekt groen grasland waar de ene olifant, leeuw, zebra, neushoorn en antilope aan je voorbij trekt. Met uitzicht op de imposante Mount Kilimanjaro ga je op safari door de mooiste wildparken van Kenia en Tanzania, zoals het Masai Mara National Park. Vast en zeker dat je tijdens deze safari reis de Big 5 voor je cameralens te zien krijgt! Ook duik je tijdens deze rondreis door Kenia en Tanzania de Afrikaanse cultuur in. De Masai, een trotse nomadenstam, leren je graag hoe zij nog steeds hun tradities en leefgewoonten in ere houden.

Strandvakantie Zanzibar

Voor je aan dat safariavontuur begint, vang je je reis aan met een tropische get away: Zanzibar! Bijkomen en bijkleuren van je vlucht, of duik in een van de vele specerijmarkten en dompel je onder in de stokoude cultuur met Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden. Dit is de ideale tour voor avontuurlijke reizigers die, ondanks beperkte tijd en budget, een prachtige safari door deze twee schitterende landen willen ervaren en dat willen combineren met een strandvakantie in Afrika. 

Hoogtepunten van deze combinatiereis door Kenia en Tanzania:

 • Zanzibar Island
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park (Let op: dit is een extra optionele upgrade!)
 • Masai Mara National Reserve
 • Lake Nakuru National Park
 • Nairobi

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Veerbootoversteek naar Zanzibar
 • Een trip naar het Jozani Forest
 • Een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater
 • Hike naar de Elephant Caves
 • Een safari door het Masai Mara National Reserve
 • Een safari door het Lake Nakuru National Park
 • Een bezoek aan het Nairobi National Park & Giraffe Centre

Meer informatie over de accommodaties:

Je overnacht tijdens deze reis in eenvoudige, maar comfortabele en hygiënisch chalets en lodges. De accommodaties laten zich vergelijken met wat we in Nederland/Vlaanderen 2- á 3-sterrenaccommodaties zouden noemen. Tijdens de ene overnachting deel je toilet- en douchefaciliteiten, terwijl de andere accommodatie en-suite badkamers heeft. Op aanvraag kunnen we per dag een overzicht van de accommodaties sturen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in eenvoudige chalets, lodges of hotels, maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Stone Town 
Vroeg in de ochtend ga je met de veerboot naar Zanzibar. Bij aankomst op het eiland check je in bij je hotel dat in het levendige centrum van Stone Town ligt. De gids helpt je graag om excursies voor je te boeken die je de komende dagen kunt gaan doen.

Inbegrepen highlight: veerbootoversteek naar Zanzibar

Dag 2: Stone Town
Voor deze dag staat een trip naar het schitterende Jozani Forest ingepland. De middag kun je weer invullen zoals je zelf wilt.

Inbegrepen highlight: een trip naar het Jozani Forest

Dag 3: Stone Town - Zanzibar
Deze ochtend ontdek je de bezienswaardigheden van Stone Town. De rijke geschiedenis en levendige markten zijn een van de mooiste attracties van Zanzibar. Helaas moet je het eiland vaarwelzeggen, want de veerboot die je terugbrengt naar Zanzibar staat op het punt te gaan vertrekken. Je overnacht in Bagamoyo.

Dag 4: Bagamoyo
Je reist verder naar het noorden richting Arusha. In het noorden van Tanzania vind je de Serengeti, de Ngorongoro Crater en de Kilimanjaro. Bij aankomst in Arusha word je door een lokale gids ingelicht over wat je de komende dagen kunt verwachten.

Dag 5: Arusha
Via Karatu komen we aan in het pittoreske plaatsje Arusha. Vanuit de prettige omgeving van Arusha (koel klimaat, heuvelachtig, groen) bereiden we ons voor om naar de Ngorongoro Crater te gaan de komende dagen.

Dag 6: Karatu
Het is maar een kleine afstand van Arusha naar Karatu. Aangekomen in Karatu geeft de gids je een uitgebreide briefing over de excursie naar de Ngorongoro Crater voor morgen. Degenen die de optionele Serengeti-upgrade aangeschaft hebben verlaten vandaag de groep. Zij gaan twee dagen langer op safari en sluiten twee dagen later weer bij de groep aan.

Dag 7: Ngorongoro Conservation Area 
De Ngorongoro Crater is een van ‘s werelds bekendste wildparken. En terecht! Nergens op het Afrikaanse continent zul je meer wild bijeen zien dan in het Ngorongoro Conservation Area. De safari excursies gebeuren in een open 4×4.Geniet van een safari van een volledige dag in wat ooit een gigantische actieve vulkaan was en probeer de Big 5 te spotten! In de middag ga je terug naar Karatu.

Inbegrepen highlight: een 4x4-safari in de Ngorongoro Crater

Dag 8: Karatu
Vanochtend word je vroeg gewekt door je wekker. Je staat vroeg op omdat je de hike naar de Elephant Caves gaat ondernemen. Vanmiddag kun je even bijkomen van al het moois dat je gisteren gezien hebt. Uiteraard kun je ook enkele optionele activiteiten ondernemen vandaag, zoals een bezoek aan Lake Manyara National Park. De accommodatie waar je verblijft helpt je hier graag bij.

Inbegrepen highlight: hike naar de Elephant Caves

Dag 9: Arusha 
Je keert deze ochtend terug naar Arusha. Degenen die naar Serengeti geweest zijn komen weer terug en samen kun je safari-ervaringen en belevenissen uitwisselen.

Dag 10: Kenia – Nairobi 
Je gaat weer vroeg op pad, want hebt een lange reis voor de boeg. Aan het einde van de middag bereik je Nairobi, waar je als groep lekker uit eten kunt gaan. De avond kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Optionele activiteiten: uit eten gaan

Dag 11: Nairobi
Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen in Nairobi.

Dag 12 en 13: Masai Mara National Reserve
Camera’s in de aanslag! We gaan het Masai Mara National Reserve in. Dit is een spectaculair wildpark met zeer veel wild. Ongetwijfeld ken je de beelden of foto’s van de miljoenen migrerende wildebeest die zich in de rivier storten. Dat vindt in dit park plaats. Behalve 1,5 miljoen wildebeest zul je ook veel andere wilde dieren in dit park zien, waaronder de leeuw. Deze safari wordt uitgevoerd in een kleinere jeep, niet in de grote overland truck waarmee je gereisd hebt. Zorg daarom dat je een kleiner tasje bij je hebt.

Inbegrepen highlight: safari door het Masai Mara National Reserve

Dag 14: Lake Nakuru National Park 
We reizen verder naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een broedplaats voor flamingo’s. Die zul je dus veel zien. White rhino’s (ze zijn niet echt wit, ze hebben een andere lip) zijn zeldzaam en worden niet vaak gezien. Als ze dan ergens gezien worden is het in dit park.

Inbegrepen highlight: safari door het Lake Nakuru National Park

Dag 15: Lake Nakuru - Nairobi
Tijd om Lake Nakuru weer vaarwel te zeggen. Je reist vandaag terug richting Nairobi. Bij aankomst in Nairobi breng je een bezoek aan het Nairobi Giraffe Centre, gevolgd door een safari door het Nairobi National Park waar de zwarte neushoorn, de leeuw, de luipaard en de hyena leeft. Helaas komt hier je reis ten einde.

Inbegrepen highlight: bezoek aan het Nairobi National Park & Giraffe Centre

Vertrekdatum Aankomstdatum
16-07-2020 29-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-07-2020 12-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-08-2020 19-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
13-08-2020 26-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-08-2020 02-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
27-08-2020 09-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2020 23-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2020 07-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2020 21-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2020 04-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2020 18-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2020 02-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2020 16-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2020 30-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 2,580.00
Eenpersoonstoeslag: € 441.00
Serengeti upgrade: € 880.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Dar es Salaam
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 15 dagen
Reistype: Accommodatiereis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Masai Mara in Kenia
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
 • Zanzibar in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Kenia en Tanzania
Aantal dagen:
15
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 2,580.00
Serengeti upgrade:
€ 880.00
Eenpersoonstoeslag:
€ 441.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: