Groepsreizen door Kenia en Tanzania

Nairobi naar Nairobi - Kampeerreis

Safari door de Serengeti

Rondreis door Kenia en Tanzania

De rondreis door Kenia en Tanzania begint in Nairobi. Op de dag voor vertrek word je op de nog te bekend maken locatie verwacht voor de briefing. Tijdens deze briefing ontmoet je je andere reisgenoten met wie je 11 dagen door Kenia en Tanzania gaat rondreizen. Je gaat op safari samen in een internationaal gezelschap, dus niet alleen met Nederlanders en Vlamingen. Dit maakt onze kampeerreizen door Afrika nog leuker, want hoe vaak trek je nou zo intensief op met mensen van over de hele wereld?

Groepsrondreis door Kenia en Tanzania

De Oost-Afrikaanse landen Kenia en Tanzania zijn wereldwijd beroemd vanwege de uitstekende safari's die je er kunt maken. Je vindt er paar van 's werelds mooiste game reserves waar je de Big 5 kunt zien. Het zal je dus niet verbazen dat je tijdens de rondreis door Kenia en Tanzania in 11 dagen tijd maar liefst 4x op safari in verschillende game parks. Tijdens 11 dagen kamperen in Kenia en Tanzania zie je dus elke highlight van het beste dat oost-Afrika aan safari's je te bieden heeft. 

In een open en verhoogd voertuig (zodat je de wilde dieren om je heen goed kunt zien en kunt fotograferen) reis je vanaf Nairobi naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is de thuisbasis van duizenden en nog eens duizenden roze flamingo's. Het zijn er zoveel, dat je aan de horizon een roze gloed kunt waarnemen. Ook komen hier veel imposante neushoorns voor. Vervolgens reis je door naar het Masai Mara National Park waar je op safari gaat om de Big 5 te zien. Als je de grens met Tanzania overgestoken bent, dan ga je kamperen in het Serengeti National Park. De Serengeti is een enorme vlakte in Tanzania waar duizenden wildebeest, zebra's en gazelles grazen. Dit trekt ook veel jachtdieren aan, zodat een safari door het Serengeti National Park gegarandeerd schitterende safari-foto's oplevert! Ten slotte brengt je 10-daagse rondreis door Kenia en Tanzania je naar de rand van de Ngorongoro Crater. Vanaf de vulkaanrand daal je af naar het binnenste van wat ooit een gigantische vulkaan was en waar nu grote populaties wilde dieren leven. Tenslotte eindigt je reis weer in Nairobi, vanwaar je eenvoudig kunt terugvliegen naar huis. 

Je vindt het dagprogramma onder de tab "Reisbeschrijving".

Hoogtepunten van deze rondreis door Kenia en Tanzania:

 • Je reist door de Great Rift Valley, een van de "geological wonders of the Earth";
 • Je maakt kennis met de Masai in het Masai Mara National Park waar je ook op safari gaat;
 • In het Lake Nakuru National Park spot je duizenden flamingo's;
 • Het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater bieden je fantastische safari's!

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

 • Een safari door het Masai Mara National Park en een bezoek aan de Masai-stam
 • Een safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi
Bij aankomst in dit schitterende Oost-Afrikaanse land word je door de lokale bevolking hartelijk begroet met “Jambo” (hallo) of “Hakuna matata (geen probleem). Kenia is met haar oppervlakte van 580,000 vierkante kilometer, ontelbare wilde dieren en kleurrijke inheemse stammen een perfecte bestemming voor een mooie safari.

Dag 2: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley. Dit is Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe!

Dag 3: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote variatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelles de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopen zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Inbegrepen highlight: een safari door het Masai Mara National Park en een bezoek aan de Masai-stam

Dag 4: Masai Mara naar Lake Nakuru
Vroeg in de ochtend is het tijd om de Masai gedag te zeggen. Via een schitterende route door de theeplantages van Kericho reis je naar Lake Nakuru. 

Dag 5: Lake Nakuru National Park
's Ochtends begin je je ontdekkingstocht door Lake Nakuru National Park. Dit National Park is beroemd vanwege de duizenden en nog eens duizenden flamingo's die op de algen in het water afkomen. Als het eb is zijn er zoveel flamingo's zichtbaar dat het hele meer roze ziet, een spectaculaire gebeurtenis! Oorspronkelijk is Lake Nakuru National Park opgericht ter bescherming van de witte en zwarte neushoorn en die zijn hier dus ook goed zichtbaar. Vandaag ga je op safari op zoek naar de luipaard, de buffels, giraffes en nijlpaarden.

Inbegrepen highlight: safari door Lake Nakuru National Park

Dag 6: Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Lake Naivasha is het thuis van enorm veel verschillende vogelsoorten, waaronder de magnifieke African Fish Eagle. Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen met optionele excursies, zoals een boottocht naar het Cresent Island Game Sanctuary of een fietstocht nar Hell's Gate National Park. 

Dag 7: Lake Naivasha naar Nairobi
Na het ontbijt reis je naar Nairobi, waar een deel van de groep de tour verlaat. Dat is jammer, maar gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen bij! 

Dag 8: Nairobi naar Arusha
Je vervolgt je reis naar Tanzania, weer een stempel erbij in je paspoort! Je overnacht op een hele mooie plaats vanavond; Meserani dat vlakbij Arusha ligt. Zorg ervoor dat je het vanavond niet te laat maakt, want morgen trek je de Serengeti in en ga je richting de Ngorongoro Crater. 

Dag 9: Arusha naar Karatu
's Ochtends breng je een bezoek aan het Meserani Reptile Park en het Masai Cultural Museum. Vanaf je verblijfplaats is het slechts een paar minuutjes lopen naar een kunstgalerij waar de iconische Tinga Tinga schilderijen verkocht worden - een mooi souvenir voor thuis. Na deze culturele ochtend maak je je klaar om de Serengeti in te gaan. De Serengeti is, samen met de Ngorongoro Crater, de ultieme plek in Afrika om op safari te gaan. 

Je verlaat het kamp via het Masai stadje Mtu Wa Mbu. Vandaaruit reis je richting de Rift Valley richting het hoger geleden dorpje Karatu. Karatu biedt je prachtige uitzichten over de omgeving en de graanboerderijen die hier te vinden zijn. Je zult je camera volschieten met schitterende panoramafoto's! De nacht breng je door op een hele aangenaam kamp in Karatu. 

Dag 10: Karatu naar de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park
's Ochtends vroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanna’s, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. 

Na de safari in de Ngorongoro Crater, reis je naar de Serengeti voor een safari. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. Je verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Dag 11:Serengeti National Park naar Nairobi
Met een beetje mazzel zie je vandaag de Big 5,want 's ochtends ga je nogmaals op safari door de Serengeti. Tijdens de safari begeef je je terug richting Arusha, langs de Crater. Je brengt de avond in Arusha door, verhalen delend over de safari door de Serengeti van de afgelopen dagen. Bij aankomst in Nairobi is je reis helaas afgelopen.

Inbegrepen highlight: safari door de Ngorongoro Crater en Serengeti National Park

Vertrekdatum Aankomstdatum
14-07-2020 23-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 24-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 07-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,480.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 1,030.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 11 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Masai Mara in Kenia
 • Ngorongoro Crater in Tanzania
 • Serengeti National Park in Tanzania
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Groepsreizen door Kenia en Tanzania
Aantal dagen:
11
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,480.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 1,030.00