Reizen door Kenia en Tanzania

Safari door Kenia en Tanzania (budget) - Kampeerreis

Safari door de Serengeti

Safari door Kenia en Tanzania (budget)

Deze goedkope groepsreis door Kenia en Tanzania begint in Nairobi. Op de dag voor vertrek word je op de nog te bekend maken locatie verwacht voor de briefing. Tijdens deze briefing ontmoet je je andere reisgenoten met wie je 10 dagen door Kenia en Tanzania gaat rondreizen. Je gaat op safari samen in een internationaal gezelschap, dus niet alleen met Nederlanders en Vlamingen. Dit maakt onze kamperreizen door Afrika nog leuker, want hoe vaak trek je nou zo intensief op met mensen van over de hele wereld?

Safari door Kenia en Tanzania

De oost-Afrikaanse landen Kenia en Tanzania zijn wereldwijd beroemd vanwege de uitstekende safari's die je er kunt maken. Je vindt er paar van 's werelds mooiste game reserves waar je de Big 5 kunt zien. Het zal je dus niet verbazen dat je tijdens deze korte kampeerrondreis in 10 dagen tijd maar liefst 4x op safari in verschillende game parks. Tijdens 10 dagen kamperen in Kenia en Tanzania zie je dus elke highlight van het beste dat oost-Afrika aan safari's je te bieden heeft. 

In een open en verhoogd voertuig (zodat je de wilde dieren om je heen goed kunt zien en kunt fotograferen) reis je vanaf Nairobi naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is de thuisbasis van duizenden en nog eens duizenden roze flamingo's. Het zijn er zoveel, dat je aan de horizon een roze gloed kunt waarnemen. Ook komen hier veel imposante neushoorns voor. Vervolgens reis je door naar het Masai Mara National Park waar je op safari gaat om de Big 5 te zien. Als je de grens met Tanzania overgestoken bent, dan ga je kamperen in het Serengeti National Park. De Serengeti is een enorme vlakte in Tanzania waar duizenden wildebeest, zebra's en gazelles grazen. Dit trekt ook veel jachtdieren aan, zodat een safari door het Serengeti National Park gegarandeerd schitterende safari-foto's oplevert! Ten slotte brengt je 10-daagse rondreis door Kenia en Tanzania je naar de rand van de Ngorongoro Crater. Vanaf de vulkaanrand daal je af naar het binnenste van wat ooit een gigantische vulkaan was en waar nu grote populaties wilde dieren leven. Tenslotte eindigt je reis weer in Nairobi, vanwaar je eenvoudig kunt terugvliegen naar huis. 

Je vindt het dagprogramma onder de tab "Reisbeschrijving".

Hoogtepunten van deze kampeerreis door Kenia en Tanzania:

 • Je reist door de Great Rift Valley, een van de "geological wonders of the Earth";
 • Je maakt kennis met de Masai in het Masai Mara National Park waar je ook op safari gaat;
 • In het Lake Nakuru National Park spot je duizenden flamingo's;
 • Het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater bieden je fantastische safari's!

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

De betaling ter plaatse

De betaling ter plaatse is een onderdeel van de kostprijs van je reis. Het wordt onder andere gebruikt om je maaltijden en excursies van te betalen. Uitgebreidere informatie over de betaling ter plaatse kun je hier lezen.

In de reissom is het volgende inbegrepen:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten), maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving. Houd er rekening mee dat de betaling ter plaatse in contanten voldaan moet worden op de pre-departure meeting die gehouden wordt om 17:00 op de dag voor vertrek. 

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souveniers, fooien, etc.

Dag 1: Nairobi naar Masai Mara
Je laat de drukte van Nairobi achter je. Al snel trek je het hooggebergte van de spectaculaire Great Rift Valley in. Onderweg stop je enkele plaatsen die je prachtige uitzichten geven. Na een paar uur reizen kom je aan in de Rift Valley: Masai-gebied. Je zult enkelen al tegenkomen aan de kant van de weg. Vaak hoeden ze hun kudde koeien of schapen. Via het kleine stadje Narok kom je uiteindelijk aan het einde van de middag aan op je verblijfplaats. De verblijfplaats van vandaag kijkt op tegen de Meguarra Hills. Het riviertje waar je vlak naast verblijft vormt de natuurlijke grens met het Masai Mara National Reserve. Hier ga je morgen naar toe! 

Dag 2: Masai Mara National Park
Zodra de zon zich laat zien pak je je boeltje op om richting het Masai Mara Reserve te gaan. Dit National Park staat bekend als oost-Afrika's mooiste National Reserve en is beroemd vanwege de grote varatie aan diersoorten die er leven. Je kent vast de Annual Migration van Discovery Channel, waarbij meer dan een miljoen wildebeest, zebra's en gazelle's de Serengeti oversteken richting het Masai Mara Reserve. De beste periode om een bezoek te brengen aan het Masai Mara National Park is tussen juli en oktober, als de grote kuddes hier van het verse gras grazen. Omdat er tussen en juli en oktober zoveel zebra's, wildebeest en antilopes zijn, zijn er ook veel jachtdieren. Wil je een leeuwin tijdens de jacht in actie zien, dan is je kans daarop het grootst tijdens deze maanden. 

Vandaag ga je op safari door een sectie van het park, op zoek naar de Big 5: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en de luipaard. Daarna kun je een bezoek je brengen aan een Masai Manyatta: een hut van klei, waarin de Masai nog steeds op traditionele wijze leven. 

Dag 3: Masai Mara naar Lake Nakuru National Park
Tijdens de derde dag van je reis door Kenia en Tanzania reis je door richting het Lake Nakuru National Park. Je overnacht bij EAMO. Dit staat voor "East African Mission Organisation" en hier kun je praten en vooral ook spelen met lokale kinderen. Zorg dat je wat bij je hebt om uit te delen, maar neem geen snoepl mee. Deel liever iets waar uit de kinderen iets aan hebben, zoals schriftjes en pennen.

Dag 4: Lake Nakuru National Park
Lake Nakuru is beroemd vanwege de duizenden en duizenden flamingo's die er leven. Er zijn er zoveel (mits de waterstand goed is) dat de horizon een roze gloed afgeeft. Dit park is oorspronkelijk bedoeld om de populatie zwarte en witte neushoorns te doen groeien, dus deze dag ga je op safari het Lake Nakuru Park in op zoek naar deze neushoorns. Maar je komt vast ook olifanten, luipaarden, buffels en nijlpaarden tegen. 

Dag 5: Kisii/Kericho
Nadat je een lekker ontbijt achter de kiezen hebt verlaat je Lake Nakuru weer en ga je richting Kisii/Kericho. Er zijn veel theeplantages in dit gebied, de omgeving is erg groen en erg mooi om doorheen te reizen. De stadjes waar je doorheen draaien puur op de thee die ze verkopen; leuk om tijdens de stops onderweg wat van in te slaan voor thuis?

Dag 6: Musoma
Vandaag passeer je de grens met Tanzania, haal je paspoort maar te voorschijn dus. Afrika's grootste meer, sowieso een van de grootste meren ter wereld, Lake Victoria, is waar je vandaag verblijft. Je slaapt aan de oevers van Lake Victoria in het vissersdorpje Musoma. 

Dag 7: Serengeti National Park
Nadat we in Musoma boodschappen gedaan hebben voor de komende dagen, reis je verder richting het Serengeti National Park. Hier kom je rond lunchtijd aan. Het Masai-woord "Serengeti" betekent zoveel als eindeloze vlakten. Deze eindeloze vlakten zijn beroemd vanwege de enorme concentratie wilde dieren die er leven. En natuurlijk ook vanwege de jaarlijkse migratie van de miljoenen wildebeest en gazelles. Je reist door het westelijk gedeelte van het park dat minder druk is dan andere delen. Dit vergroot de kans om leeuwen en jachtluipaarden te zien. De verblijfplaats ligt in het centrum van het park en is een "bush camp". Er zijn geen toilet- of douchefaciliteitein, je bent dus aangewezen op je eigen vindingrijkheid. Het is bijzonder om midden in de Afrikaanse bush te slapen terwijl je om je heen de nachtdieren tot leven hoort komen. In de ochtend ga je opnieuw op safari door de Serengeti. 

Dag 8: Safari door het Serengeti National Park
Deze hele dag ben je op safari door het Serengeti National Park. Ondertussen reis je naar de Ngorongoro Crater. 

Dag 9: Ngorongoro Crater
's Ochtendsvroeg vertrek je richting het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied is bijzonder rijk aan wilde dieren. Ooit was dit een gigantisch grote actieve vulkaan, waardoor het nu bijzonder vruchtbare grond is met veel grasland dat wilde dieren aantrekt. Open savanne's, acacia-bossen, zout- en zoetwater meren; de Ngorongoro Crater wordt terecht ook wel een miniatuur "Tuin van Eden" genoemd. Ook de zeer zeldzame Black Rhino komt voor in dit UNESCO Werelderfgoed. In de middag reis je richting Arusha. 

Dag 10: Arusha naar Nairobi
Helaas al weer de laatste dag van je safari-reis door Kenia en Tanzania. Na het ontbijt reis je terug richting Nairobi waar je laat in de middag aankomt. Aangekomen in Nairobi is jammergenoeg het moment aangebroken om afscheid te nemen van de nieuwe vrienden die je onderweg ongetwijfeld gemaakt hebt. 

Vertrekdatum Aankomstdatum
27-08-2019 05-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
10-09-2019 19-09-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
24-09-2019 03-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
08-10-2019 17-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
22-10-2019 31-10-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
05-11-2019 14-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
19-11-2019 28-11-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
03-12-2019 12-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
17-12-2019 26-12-2019 Informeer naar de beschikbaarheid
31-12-2019 09-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-01-2020 23-01-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-01-2020 06-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-02-2020 20-02-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-02-2020 05-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
10-03-2020 19-03-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
24-03-2020 02-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
07-04-2020 16-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-04-2020 30-04-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
05-05-2020 14-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
19-05-2020 28-05-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
02-06-2020 11-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
16-06-2020 25-06-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
30-06-2020 09-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-07-2020 23-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
08-09-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
22-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-10-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
03-11-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
17-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
01-12-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
15-12-2020 24-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
29-12-2020 07-01-2021 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 1,580.00
+ Betaling ter plaatse, per persoon $ 1,030.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Nairobi
Aankomstlocatie: Nairobi
Reisduur: 10 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
 • Masai Mara
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
 • Kenia
 • Tanzania
Deze tour wordt uitgevoerd door:
  Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Reizen door Kenia en Tanzania
Aantal dagen:
10
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 1,580.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs:
+ Betaling ter plaatse, per persoon
$ 1,030.00