Gorilla trekking in Oeganda

Kampala naar Kampala - Kampeerreis

Op gorilla trek in Uganda

Gorilla's bezoeken in Uganda - goedkope kampeersafari

Wil je de gorilla's bezoeken in Uganda? Ga dan mee met deze kampeersafari. Diep in de jungle en de oerwouden van Uganda en Rwanda leeft de machtige en imposante mensenaap, de gorilla. Met deze goedkope gorilla trek reis je af naar de binnenlanden van Afrika om oog in oog te komen staan met deze prachtige aap. Tropische regenwouden vormen het thuis van de berggorilla. Dit beest daar tegenkomen is een van de meest memorabele wildlife ervaringen die je als reiziger, waar ook ter wereld, kunt beleven. Een ‘encounter’, ontmoeting, met mannelijke zilverrug gorilla blijft je de rest van je leven bij. Graag helpen we om je droom, gorillas's bezoeken in Uganda, om te zetten in een droomreis!

Hoe is zo'n gorilla safari?

Dit filmpje, dat we van een van onze klanten opgestuurd kregen, geeft je een idee hoe gaaf een gorilla safari in het Bwindi Impenetrable Forest is!

Gorilla trekking in Oeganda

De overheden in Uganda en Rwanda zijn vrij streng als het gaat om de uitgifte van gorilla permits. Dat is maar goed ook, want er zijn wereldwijd nog maar 650 gorilla's over. Het is dus belangrijk dat de gorilla's aan niet al te veel drukte worden blootgesteld. Doordat gorilla permits niet altijd in hetzelfde land verkrijgbaar zijn en de gorilla zich continue verplaatst, kan het zijn dat je de gorilla in Uganda, Rwanda of de Democratic Republic of Congo gaat opzoeken. Er worden twee à drie dagen uitgetrokken in het reisprogramma voor de gorilla trek, maar houdt er rekening mee dat de daadwerkelijke zoektocht een dag is. De resterende dagen dienen als marge, soms is de berggorilla lastig te vinden. 

Safari in Murchison Falls

Tijdens deze 7-daagse reis op zoek naar de silverback gorilla ga je niet alleen op gorilla trek, maar krijg je ook Uganda goed te zien. Zo ga je onder andere op safari in Murchison Falls, trek je diep het Boundogo Forest in om chimpansees in hun natuurlijke habitat te spotten ervaar je de sfeer, de geuren, de drukte en de indrukken van een Afrikaanse stad; Kampala. 

Hoogtepunten van deze gorilla tour van 7 dagen:

  • De dichte oerwouden van Uganda en/of Rwanda in om gorilla's te zien
  • Safari in Murchison Falls
  • Lake Bunyonyi
  • Kampala

Deze activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen:

  • Een chimpansee tracking safari
  • Een cruise over de Nijl

Waar en hoe je overnacht tijdens deze kampeerreis:

Je overnacht in een tweepersoonstent die je opzet op toegewezen kampeerplaatsen. Op deze kampeerplaatsen zijn (gedeelde) toilet- en douchefaciliteiten aanwezig. De koepeltenten zijn voorzien van een ingebouwd muskietennet. Je hebt de tenten binnen 10 minuten opgebouwd, afgebroken en weer in de truck opgeslagen. Je slaapt op matrasjes die ongeveer 5 centimeter dik zijn. Je moet zelf voor je slaapzak zorgen.

Liever niet kamperen?

Ben je geen fan van kamperen? Je kunt je kampeerreis af en toe "upgraden", lees daar hier meer over. Daarnaast is deze reis ook als accommodatiereis beschikbaar.

De reissom is inclusief:

Accommodatie in comfortabele tweepersoonstenten (koepeltenten)maaltijden, vervoer ter plaatse in een overlanding truck, begeleiding van geregistreerde gidsen, entrees tot de nationale parken en excursies zoals beschreven in de reisbeschrijving.

De reissom is exclusief:

Vluchten, aankopen van persoonlijke aard, snacks en alcohol, optionele activiteiten, souvenirs, fooien, etc.

Dag 1: Masindi - Murchison Falls National Park
We maken ons klaar om naar Murchison Falls te gaan, een National Park met een schitterende waterval en veel wild. In dit wildpark vind je veel wilde beesten en het is een van de mooiste wildparken van Uganda. In de middag krijg je een briefing van de gids. 

Dag 2: Masindi - Budongo Central Forest Reserve
Budongo Forest is het grootste "mahogany" bos in oost-Afrika. Er leven hier heel veel chimpansees in het wild. De schatting is dat het er ongeveer 600 - 700 zijn. Deze ochtend ontmoet je je chimp-guide die je meeneemt het bos in op zoek naar chimpansees. Je maakt ook nog een cruise over de Nijl in het Murchison Falls National Park. 

Let op: er mogen maar maximaal 12 personen tegelijk op zoek naar de chimpansees. De ene groep gaat dus eerst op cruise en daarna op chimp trek en daarna draaien wordt er gewisseld. 

Inbegrepen highlight: een chimpansee tracking safari en een cruise over de Nijl

Dag 3: Lake Mburo
Op de grens van het Lake Mburo National Park is het Leopard Rest Camp. Hier ga je vandaag heen. Het Lake Mburo National Park bestaat uit een bosachtig gebied, rotsachtig gebergte, begroeide rotskloven en 13 verschillende meren en moerassen die samen een wetland van 50 vierkante kilometer vormen. Het is het kleinste nationale park in Oeganda. Toch leven er 350 vogelsoorten, zebra's, impala's, buffels, luipaarden en nijlpaarden.

Dag 4: Lake Bunyonyi
Lake Bunyony is een klein, maar aantrekkelijk meer om verschillende vogels te zien in hun natuurlijke omgeving. We gebruiken deze relaxte plaats om nog even uit te rusten voor we het domein van de gorilla’s in trekken.

Dag 5 en 6: Gorilla’s! (Lake Bunyoni) – let op: je moet een gorilla permit aanschaffen voor deze dagen 

De berggorilla wordt helaas serieus met uitsterven bedreigt. Officiële cijfers ontbreken, maar hun aantal wordt geschat op slechts 650. Een bezoek brengen aan de gorilla’s is een mooie manier om hun toekomst veilig te stellen: het geld dat je uitgeeft aan permits wordt namelijk gebruikt voor hun bescherming. Met het geld dat de permits opbrengen wordt geprobeerd de lokale gemeenschap ervan te doordringen dat bescherming van de gorilla’s meer oplevert dan het stropen van de berggorilla.

Het is erg lastig om permits toegewezen te kregen. Daarom zijn we op dit onderdeel van de tour genoodzaakt flexibel te zijn. Het kan zijn dat we de berggorilla bezoeken in Uganda, maar de berggorilla houdt zich ook op in Rwanda of in Democratic Republic of Congo. Logischerwijs trekt de gorilla zich weinig aan van landsgrenzen. Het hangt dus van de gorilla en van de lokale autoriteiten af (die de permits moeten uitgeven) waar we de gorilla’s bezichtigen. We vragen je hiermee rekening te houden en je hierop in te stellen.

We trekken twee dagen uit voor de gorilla trek. Houd er rekening mee dat de gorilla trek slechts een dag is. De andere twee dagen houden we achter de hand, voor het geval de gorilla’s zich niet laten zien of het bemachtigen van permits lastig blijkt te zijn.

Optionele activiteiten: een boottour naar de Batwa-gemeenschap (Bosjesmannen), of een wandeling/hike maken door de bergachtige omgeving, bezoek aan een pygmeeën-stam

Dag 7: Lake Bunyoni - Kampala
Deze dag besteed je met het terugreizen naar Kampala, Uganda en daarna komt je reis helaas ten einde.

Vertrekdatum Aankomstdatum
17-07-2020 23-07-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
31-07-2020 06-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
14-08-2020 20-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
21-08-2020 27-08-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
28-08-2020 03-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-09-2020 10-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
11-09-2020 17-09-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
25-09-2020 01-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
09-10-2020 15-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
23-10-2020 29-10-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
06-11-2020 12-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
20-11-2020 26-11-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
04-12-2020 10-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
18-12-2020 24-12-2020 Informeer naar de beschikbaarheid
Reissom per persoon: € 920.00
Gorilla permit: € 600.00

Maximaal aantal personen: 24
Vertreklocatie: Kampala
Aankomstlocatie: Kampala
Reisduur: 7 dagen
Reistype: Kampeerreis
Routerichting: Rondreis
Highlights tijdens deze reis:
  • Gorilla-trek in Oeganda
Tijdens deze reis bezoek je deze landen:
  • Oeganda
Deze tour wordt uitgevoerd door:
    Een Zuid-Afrikaanse touroperator
Gorilla trekking in Oeganda
Aantal dagen:
7
Vertrekdatum:
Aantal personen:
Reissom per persoon:
€ 920.00
Gorilla permit:
€ 600.00
Bijdrage Calamiteitenfonds:
€ 2.50
Bijdrage garantiefonds GGTO:

Totaalprijs: