Wat verstaat Peri Peri Reizen aan duurzaam en verantwoord ondernemen?
Je wilt naar Afrika reizen voor avontuurlijke safari's, te genieten van de landschappen, wilde dieren van dichtbij in hun natuurlijke leefomgeving mee te maken en om in contact te komen met culturen die de jouwe niet zijn. Maar dat mag natuurlijk niet ten koste van diezelfde natuur, diezelfde wilde dieren en diezelfde locals die je wilt ontmoeten. Ook voor toekomstige generaties moet dit prachtige continent bewaard blijven. En, op de eerste plaats, Afrika moet in tact blijven voor de Afrikanen zelf. Daar mag jouw rondreis geen afbreuk aan doen. Peri Peri Reizen is er op gefocused om ervoor te zorgen dat jouw reis door Afrika juist bijdraagt aan het in stand houden van dit fascinerende continent. Hoe doen we dat?

Nomad African Trust stichting
Een deel van onze reizen wordt in Afrika uitgevoerd door onze Afrikaanse partnerorganisatie Nomad Adventure Tours. Een deel van de reissom draagt Nomad Adventure Tours af aan de Nomad African Trust-stichting. Nomad African Trust is opgericht in april 2008 en heeft als doel om met jouw reis het welzijn van mens, natuur en dier te beschermen. Met het geld dat het fonds binnenkrijgt van jouw reis wordt iedereen die bijdraagt om jouw reis mogelijk te maken (van helpdeskmedewerkers, tot schoonmakers van de accommodaties waar je verblijft tot aan de ranger die jouw safari begeleid) getrained en opgeleid in hoe duurzaam en verantwoord om te gaan met het milieu en de lokale cultuur.

Neem alsjeblieft een paar momenten van je tijd om Nomad African Trust’s website door te lezen.

Economisch verantwoord ondernemen
We vinden het belangrijk dat de lokale economie profiteert van jouw avontuur in Afrika. Daarom selecteren we zorgvuldig onze partnerorganisaties uit die volledig Afrikaans eigendom zijn. Dit betekent dat het geld dat jouw reis kost ook in Afrika blijft en niet wegvloeit naar een Amerikaanse of Europees bedrijf. We vinden het belangrijk dat jouw reis banen in Afrika creëert en dat het geld dat jij betaalt voor je reis naar Afrika uiteindelijk in de Afrikaanse economie terecht komt, zodat ook de lokale bevolking profiteert van jouw safari.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze partnerorganisaties lokale mensen aannemen. De reizen worden dus ook uitgevoerd door lokale Afrikanen (soms met Europese gidsen vanwege taalproblemen). Dat is beter voor de lokale bevolking, maar ook beter voor jou. Wie kent het land waar je doorheen reist en wie kan je er nou meer van laten zien dan iemand die er opgegroeid is en er vandaan komt?

Tenslotte willen we je tijdens de reis stimuleren om zelf ook economisch verantwoord bezig te zijn tijdens je reis. Ga vooral die lokale markt op, koop je soevenier langs de kant van de weg (geen dierlijke soeveniers!) en laat anderen ook profiteren van jouw bezoek. 

Duurzame reizen door Afrika