Update politieke onrust Zimbabwe


Politieke onrust in Zimbabwe

Het nieuws over de politieke onrust in Zimbabwe zal je de laatste dagen niet ontgaan zijn. Er is veel onduidelijkheid omtrent de gebeurtenissen in Zimbabwe. Door middel van dit artikel proberen we je op de hoogte te houden van de situatie in Zimbabwe met betrekking tot de reizen door we daar verzorgen.

Harare en Victoria Falls

Het is vrijwel uitsluitend alleen onrustig in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Geen van onze reizen brengt je in Harare. Victoria Falls, op meer dan 700 kilometer afstand van Harare, is wel een stad die je tijdens reizen door Afrika veel aandoet.

We hebben dagelijks intensief contact met lokale reisbureaus die ons op de hoogte houden van de actuele situatie. Op het moment van schrijven, 16 november 2017, is de situatie in Victoria Falls rustig en zijn er geen aanleidingen tot ongerustheid. Het is op dit moment "business as usual"  in Victoria Falls. Vluchten tussen Harare en Victoria Falls worden uitgevoerd per het reguliere schema en alle grensposten zijn geopend. Er zijn geen tekenen van ongeregeldheden en er zijn geen gevallen van onlusten gemeld. Ook is het Victoria Falls National Park gewoon toegankelijk. 

Vertrek vanuit Livingstone, Zambia

Mocht de situatie veranderen en er aanleiding zijn, dan passen we uiteraard het reisprogramma van onze reizen aan om je veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. In dat geval zullen reizen niet vanuit Victoria Falls, maar vanuit Kasane in Botswana vertrekken. Het plan is om in dat geval de Victoria Falls vanuit Livingstone in Zambia te bekijken, in plaats vanuit Victoria Falls in Zimbabwe.

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat de situatie vragen bij je oproept. Je kunt altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag waar we kunnen.

Terug