Hoe is het om een goedkope groepsreis en rondreis door Afrika te maken?


Hoe is een groepsreis door Afrika?

Wil je een groepsreis door Afrika maken maar vind je het lastig om je voor te stellen hoe zo'n rondreis er nou precies uitziet? In deze blogpost proberen we je een indruk te geven hoe een Afrika-rondreis er uitziet. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem even contact met ons op, we helpen je graag bij het waarmaken van je Afrika-reisdroom!

De eerste dag ontmoet je je reisleiding en reisgenoten bij het vertrekpunt van je reis. Dit is vaak een goed hotel en, als je dat wilt, kunnen we een overnachting in dit hotel voor je bijboeken. Je loopt dan 's ochtends vroeg, op de eerste dag van je reis, zo de hotellobby uit naar de truck toe. De reisleider vertelt je wat je de komende tijd kunt verwachten. Ook wordt je reisverzekering op dit moment gecontroleerd - vergeet die dus vooral niet!

En dat gaat je Afrika-avontuur echt beginnen! Je reist in hoge, speciaal uitgeruste, overlanding truck dwars door het Afrikaanse continent. Doordat je vrij hoog zit en omdat de ramen lekker groot zijn, heb je goed uitzicht op de mooie natuur om je heen. Om de paar uur stop je om even de benen te strekken, wat te eten, of om een activiteit of excursie te doen. Denk aan een lokale gids die voor je klaarstaat om je uitleg te geven over eeuwenoude rotsschilderingen in de omgeving. Sommige activiteiten en excursies zitten bij de reissom inbegrepen, andere excursies zitten in het activiteitenpakket opgenomen dat je kunt bijboeken

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming voor die dag kun je tent opzetten (als je de kampeerreis boekt) en je even opfrissen. Als je met een accommodatiereis meegaat hoef je uiteraard geen tent op te zetten. De eerste keer je eigen tent opzetten is eventjes lastig, maar je zult zien dat je dit heel snel onder de knie hebt. Na een paar keer oefenen heb je je tent binnen 10 minuten opgezet en weer afgebroken. Meer informatie over de tenten kun je hier vinden

Na het reizen, het drukke ochtendprogramma en het opzetten van je tent zul je vast stevige trek gekregen hebben. Onderin de overlanding truck waar je mee reist is een handige keuken opgeborgen waarmee de kok binnen no time een heerlijke lunch op tafel kan zetten. Laat het je smaken! Meer informatie over de maaltijden kun je hier terugvinden.

Daarna begint het middagprogramma. Soms zijn de afstanden die je moet overbruggen zo groot dat er geen specifiek ochtend- en middagprogramma is. Reizen en het onderweg zijn vormt een groot onderdeel van de reiservaring. De reizen zijn zo opgezet dat je binnen een relatief korte tijd, zoveel mogelijk van de hoogtepunten en bezienswaardigheden van het Afrikaanse continent kunt zien - uiteraard gecombineerd met een aantal avontuurlijke safari's!

De zandduinen in Namibië.

Een zwemmende olifant in Chobe Rivier.

De Spitzkoppe Mountains ontdekken.

Als het einde van de dag nadert, en je maag rommelt, is het tijd om een kampvuur aan te leggen om daar het eten op te bereiden. Wil je helpen bij het maken van het kampvuur? Graag, iedereen steekt onderweg de handen uit de mouwen!

Nadat je gegeten hebt en de afwas gedaan hebt, is het tijd om uit te rusten van de lange en intensieve dag. Geniet van een heerlijk koud drankje en goed gezelschap rondom het kampvuur. Je maakt een internationale groepsreis, er gaan nationaliteiten van over de hele wereld mee. De ervaring leeft dat het altijd enorm gezellig is rondom het kampvuur - en ook heel leerzaam, zo vaak komt het niet voor dat je met mensen vanuit alle windhoeken van de wereld optrekt. Maar maak het niet te laat, morgenochtend begint de dag weer vroeg!

Terug