Nieuwe toeristenbelasting Botswana


Publicatiedatum: 30 april 2017
Auteur: Kees Quist

Update 1 december 2017:

De overheid in Botswana heeft besloten per 1 december 2017 de hieronder genoemde toeristenbelasting weer af te schaffen.

Toeristenbelasting Botswana

De Botswana Ministry of Environment Natural Resources, Conservation and Tourism heeft vandaag, 30 april, bekend gemaakt dat het land een nieuwe toeristenbelasting introduceert.

Botswana introduceert per 1 juni 2017 een nieuwe toeristenbelasting voor alle internationele bezoekers van het land. Deze "tourism levy" bedraagt $ 30 per persoon en je dient dit bij binnenkomst van het land, bij het vliegveld of aan de grens, te voldoen. Je kunt de belasting contant voldoen in Amerikaanse dollars, maar creditcards en pinbetalingen worden ook geaccepteerd. Nadat je de betaling hebt gedaan ontvang je een bonnetje dat net als je paspoort van een stempel wordt voorzien. Dat bonnetje is belangrijk, want het komt overeen met je paspoort en als je Botswana weer verlaat, dan moet je aan de Immigration Official het bonnetje en je paspoort overhandigen. De tourism levy is geldt per 30 dagen en mag gebruikt worden voor multipe entry. 

Doel van de belasting

De gelden die hiermee worden opgehaald worden ingezet voor het beschermen en het ontwikkelen van de toeristische trekpleisters van Botswana: "The objective of the Levy is to raise funds for conservation and national tourism development in order to support the growth of the industry and broaden the tourism base, resultantly improving the lives of the people of Botswana."

De officiele aankondiging kun je hier vinden. 

Terug