Groepsreis door Afrika en Afrika rondreis: alles wat je wilt weten


Publicatiedatum: 19 april 2017
Auteur: Kees Quist

Groepsreizen Afrika, alle ins en outs

Je wilt graag een groepsreis door Afrika maken en als je op deze pagina aanbelandt bent, ben je je hoogstwaarschijnlijk aan het oriënteren op groepsreizen door Afrika. Er komt veel informatie op je af dan he? Wij, Peri Peri Reizen, bieden internationale groepsreizen door Afrika aan van Zuid-Afrika tot en met Tanzania en alle landen daar tussenin. Het artikel dat je nu leest is een verzameling van allerlei informatiebronnen die samengebundeld jouw "Groepsreis Afrika"-gids vormen. 

Inhoudsopgave:

1. Internationale groepsreizen
2. Groepsreizen door Afrika vs zelfstandig reizen
3. Hoe is een groepsreis door Afrika?
4. Zijn groepsreizen door Afrika wel duurzaam verantwoorde reizen?
5. De populairste groepsreizen door Afrika
6. Landen
7. Soorten groepsreizen door Afrika: kampeerreizen en hotelreizen
8. De tenten en kamperen tijdens groepsreizen door Afrika
9. Hotelreizen door Afrika
10.Vervoersmiddel tijdens een groepsreis door Afrika
11.Eten onderweg
12.Activiteiten en excursies tijdens je groepsreis: het activiteitenpakket

Contact

Zijn er na het lezen van dit artikel sommige aspecten aan een Afrika groepsreis je nog niet helemaal duidelijk? Stel je vraag via het contactformulier, of geef ons een belletje op 06-11058805 - we horen graag van je en staan dagelijks van 08.00 tot 21.00 voor je klaar.

1. Internationale groepsreizen

Peri Peri Reizen verzorgt internationale groepsreizen door Afrika. Je reist dus niet enkel met Nederlanders en Vlamingen in een groep. Je reist in een heel divers gezelschap van mensen die van over de hele wereld komen; van Japan tot Australië, Zweden, Brazilianen en Amerikanen - vrijwel elke nationaliteit die in een groepsreis met ons mee gaat is vertegenwoordigd. Hier lees je meer informatie over internationale groepsreizen

^ Terug naar de inhoudsopgave

2. Groepsreizen door Afrika vs zelfstandig reizen

Reizen in groepsverband biedt je enkele voordelen ten opzichte van zelfstandig reizen. Ten eerste is een groepsreis door Afrika veiliger, omdat je met ervaren reisleiders reist die precies weten waar je beter wel en niet heen kunt gaan. Ten tweede is het vaak ook goedkoper, omdat je bepaalde kosten (zoals de gids, het voertuig, de entreegelden tot Nationale Parken, enzovoorts) deelt over een groep mensen. Een derde voordeel is dat een groepsreis door Afrika een levensverrijkende ervaring kan zijn. Het komt in je dagelijks leven vast niet al te vaak voor dat je samen optrekt met allerlei verschillende nationaliteiten en culturen. Onderweg leer je veel van elkaar en dat zijn ervaringen die je nooit meer kwijtraakt. Meer lezen over de voordelen van groepsreizen vs zelfstandig reizen doe je hier.

^ Terug naar de inhoudsopgave

3. Hoe is een groepsreis door Afrika?

We draaien er niet omheen, groepsreizen door Afrika kunnen best pittig zijn. Het is geen reisje waar je lekker uitgerust en uitgebuikt van thuis zult komen.Afrika is groot en heeft zoveel te bieden en je wilt tijdens je reis zoveel mogelijk zien en doen toch? Precies! Dus sta je vroeg op (zodra de zon opkomt) en stroop je als reiziger zoveel mogelijk ook je mouwen op, want vele handen maken licht werk onderweg. Al reizend door Afrika zul je er achter komen dat het zeldzaam is als alles loopt zoals het vooraf gepland is; verwacht het overwachte. Het is dus belangrijk dat je met een "open mind" kunt reizen en open kunt staan voor andere mensen, culturen en ervaringen onderweg. Lees hier meer over de avontuurlijke reizen en het karakter van de groepsreizen waar je aan kunt deelnemen om een idee te krijgen hoe zo'n overlanding tour er uit ziet.

^ Terug naar de inhoudsopgave

4. Zijn groepsreizen door Afrika wel duurzaam verantwoorde reizen?

Ja, groepreizen door Afrika zijn zeker duurzaam verantwoorde reizen. Onder het motto "every time you spend money, you cast a vote for the kind of world you want", verzorgt Peri Peri Reizen duurzaam verantwoorde groepsreizen door Afrika. Hier lees je meer hoe we dat doen.

^ Terug naar de inhoudsopgave

5. De populairste groepsreizen door Afrika

De populairste groepsreis door Afrika is de reis van Kaapstad naar Victoria Falls in Zimbabwe. Deze 20-daagse reis (beschikbaar als kampeerreis en hotelreis) is vooral populair vanwege de afwisseling onderweg; je reist door de woestijn van Namibië, je gaat op safari in het Etosha National Park en via de Okavango Delta in Botswana kom je uiteindelijk aan bij de wereldberoemde Victoria Falls. De top 5 in de categorie "Populairste groepsreis door Afrika" is:

1. Reis van Kaapstad naar Victoria Falls
2. Oost-Afrika avontuur; reis van Victoria Falls naar Nairobi
3. Safari door het Krugerpark; een goedkope safari door het Kruger National Park in Zuid-Afrika
4. Het allerbeste van Afrika; een reis van Kaapstad naar Nairobi
5. Rondreis Zuid-Afrika; 3-weekse groepsreis van Kaapstad naar Johannesburg

^ Terug naar de inhoudsopgave

6. Landen

Je kunt een groepsreis door Afrika maken door deze landen:

Botswana, Kenia, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibië, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. 

^ Terug naar de inhoudsopgave

7. Soorten groepsreizen door Afrika: kampeerreizen en hotelreizen

Een groepsreis door Afrika kun je als kampeerreis en als hotelreis maken. Je reist als kampeerreiziger en hotelreiziger samen in een speciaal uitgerust transportmiddel ("overlanding truck") dwars door Afrika en je overnacht onderweg op afgelegen, maar veilige en schitterende, (kampeer)plaatsen. Een overzicht van alle kampeerreizen door Afrika kun je hier terugvinden. 

^ Terug naar de inhoudsopgave

8. De tenten en kamperen tijdens groepsreizen door Afrika

Hier vind je meer informatie en foto's van kampeerreizen door Afrika en de tenten waar je in overnacht. Zie je het niet zitten om een hele reis te kamperen? Je kunt ook een kampeerreis boeken en af en toe "upgraden" naar een accommodatie. Lees hier meer informatie over het combineren van een kampeer- en hotelreis

^ Terug naar de inhoudsopgave

9. Hotelreizen door Afrika

Hotelreizen door Afrika zijn comfortabeler dan kampeerreizen. Daarentegen zijn kampeerreizen weer goedkoper. De hotels waar je tijdens een Afrika-groepsreis in verblijft zijn eenvoudig en simpel, maar schoon en veilig. Kijk hier voor foto's van de accommodaties die je tijdens een hotelgroepsreis kunt verwachten. Kijk hier voor een overzicht van hotelreizen door Afrika

^ Terug naar de inhoudsopgave

10. Vervoersmiddel tijdens een groepsreis door Afrika

Afstanden in Afrika zijn gigantisch. Per dag ben je veel aan het reizen om alle highlights van het Afrikaanse continent te zien. Zo ga je 's ochtends op safari in een National Park en 's middags ben je op pad met een lokale stam de woestijn in. Reizen gebeurt in een speciaal gebouwde, stevige truck:een "overlanding truck". De truck is voorzien van grote ramen (zodat je er ook goed mee op safari kunt!), lekkere stoelen en kluisjes waarin je je bagage kunt opbergen. Deze truck vormt echt je thuisbasis tijdens je groepsreis door Afrika, er zit bijvoorbeeld ook een keuken in de truck ingebouwd. Kijk hier voor meer informatie over de truck waarin je reist.

^ Terug naar de inhoudsopgave

11. Eten onderweg

Bij de reissom zitten de maaltijden die onderweg nuttigt grotendeels (niet allemaal) ingebrepen. Op sommige dagen ga je (als groep) uit eten in een restaurant, die maaltijden zijn voor eigen rekening. De overige maaltijden die je onderweg tijdens je groepsreis door Afrika nodigt hebt worden voorzien en zitten bij de prijs van de reis inbegrepen. Meer informatie over de maaltijden, allergiën en dieëten kun je hier vinden.

^ Terug naar de inhoudsopgave

12. Activieiten en excursies tijdens je groepsreis: het activiteitenpakket

Tijdens je groepsreis door Afrika wil je natuurlijk ook vanalles ondernemen, zien en doen. Je wilt niet enkel van A naar B reizen. Per reis hebben we een activiteitenpakket samengesteld. Dat bestaat uit een aantal excursies, tours en activiteiten waarvan wij vinden dat je die tijdens die reis echt gedaan moet hebben. Bij de meeste reizen is het activiteitenpakket geen verplichte aanschaf, want wellicht wil jij bepaalde onderdelen uit het pakket niet afnemen. Ook dat kan, je kunt je het activiteitenpakket inrichten zoals jij wilt. Hier lees je alles over het activiteitenpakket en alle mogelijkheden die er zijn.

^ Terug naar de inhoudsopgave

Terug