Op reis naar Zuid-Afrika: de 3 mooiste Zuid-Afrika reizen


Op vakantie naar Zuid-Afrika; waarheen?

Zuid-Afrika is een van de populairste landen ter wereld om door te reizen. Het land trekt van over de hele wereld mensen aan die Zuid-Afrika zelfstandig of in een groepsreis willen ontdekken. De reden dat Zuid-Afrika onder avontuurlijke reizigers zo geliefd is, is omdat "RSA" (Republic of South Africa) zo geweldig veel diversiteit kent. Zuid-Afrika heet ook wel "the world in one country". Wat je ook zoekt in je rondreis, je vindt het in Zuid-Afrika. Of nu van plan bent om zelfstandig door Zuid-Afrika te gaan reizen, of met een groepsreis door Zuid-Afrika wilt gaan trekken, er zijn 3 routes die het meest bereisd worden. In deze blogpost behandelen we de 3 populairste reizen door Zuid-Afrika. Al lezend zul je zien dat de bijnaam van Zuid-Afrika treffend gekozen is. 

Het Krugerpark, op safari naar de Big 5

De kortste vakantie naar Zuid-Afrika die veel geboekt is een safari door het Krugerpark. Het Krugerpark is waarschijnlijk het bekendste wildpark van de wereld, omdat de Big 5 er in groten getale voortkomt. Het Krugerpark, vernoemd naar Zuid-Afrika oud-president Paul Kruger, ligt op een paar uur rijden vanaf Johannesburg en is groter dan menig Europees land! Het grote voordeel van een safari door het Krugerpark is dat het wildpark een relatief goedkope safaribeleving mogelijk maakt; vergeleken met bijvoorbeeld een safari door de Serengeti in Tanzania. Ook reizigers die slechts een paar dagen de tijd hebben, maar toch graag de Big 5 van hun travel bucket list willen afvinken, kunnen goedkoop op safari door het Krugerpark in slechts 2 dagen tijd. Heb je iets ruimer de tijd, dan is een 4-daagse safari door het Krugerpark ook een mogelijkheid. Wil je optimaal van de talloze flora- en faunasoorten genieten die hier groeien en leven en vrijwel gegarandeerd oog in oog komen te staan met de Big 5, combineer dan het Sabi Sands Game Reserve met het Krugerpark in een luxe safari van 7 dagen. 

Oog in oog met een paar neushoorns in het Kruger National Park.

De Panorama Route

Al onze tours door het Krugerpark gaan op de terugweg naar Johannesburg via de Panorama Route. Mocht je er voor kiezen om met een andere aanbieder op reis te gaan, verzeker jezelf er dan van dat de Panorama Route inbegrepen is bij het reisprogramma. Waarom we je daar op attenderen kun je hier lezen in het artikel "De Highlights van de Panorama Route".

Je ziet het, het Krugerpark maakt een safari voor iedere reiziger en voor elk budget mogelijk. 

De Tuinroute, Zuid-Afrika's parel

Een tweede stuk van Zuid-Afrika waar veel reizigers op afkomen is het stuk dat de Tuinroute of "Garden Route" heet. De Tuinroute is het traject tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Het hart van de Tuinroute ligt tussen Mossel Bay en Plettenberg Bay in, een stuk van ongeveer 150 kilometer lang. Qua natuurschoon staat dit stuk van Zuid-Afrika, op de voet gevolgd door de Drakensbergen, met stip op nummer 1. De Garden Route is een lust voor het oog: gouden stranden, ruige rotskusten, groene bossen, helderen meren, dalen en heuvels en idyllische dorpjes vormen de belangrijkste highlights van de Tuinroute. Ben je van plan om langs de Tuinroute te reizen, overweeg dan om met een (internationale) groepsreis dit prachtige stukje aarde ontdekken. Zo reis je bijvoorbeeld in 7 dagen tijd van Kaapstad naar Port Elizabeth of, als je iets langer de tijd hebt, reis van Kaapstad naar Durban via Lesotho - wie weet spot je de walvissen die ieder jaar hun trek langs de kust maken! Over walvis spotten langs de Tuinroute gesproken, check de andere 9 highlights van de Tuinroute in deze Top 10 bezienswaardigheden langs de Tuinroute.

De ruige kustlijn van de Tuinroute bij Buffelsbaai.

Reizen tussen Kaapstad en Johannesburg

Enthousiast geworden van wat je tot dusver hebt gelezen over groepsreizen door Zuid-Afrika? Je hoeft natuurlijk geen keuze te maken. Je kunt ook de Tuinroute, Lesotho, Swaziland en het Krugerpark combineren in een reis. Zuid-Afrika is niet voor niets de hele wereld in een land. In ons reisaanbod voor Zuid-Afrika vind je rondreizen door Zuid-Afrika van 3 weken (20 dagen) die beginnen in Kaapstad en eindigen in Johannesburg en andersom. Je hoeft echt geen groot budget te hebben om dit mooie land zelf te ontdekken. De kampeerreizen door Zuid-Afrika brengen dit land binnen je bereik, ook als je een budgetreiziger bent. Als je iets meer comfort wenst op reis, of het lichamelijk niet (meer) mogelijk is om drie weken te kamperen, dan zijn de lodgereizen, zoals deze hotelreis van Kaapstad naar Johannesburg, ook een uitstekende oplossing om het land van Nelson Mandela te ontdekken.

Stellenbosch.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Ben je er uit, weet je welk deel van Zuid-Afrika je gaat bereizen? Dan is het natuurlijk nog belangrijk om te weten wat de beste reistijd is om er heen te gaan. In een eerder artikel dat we schreven kun je lezen dat je Zuid-Afrika eigenlijk het hele jaar door kunt bezoeken. Wil je je reis optimaal afstemmen op het weer, lees dan dit artikel "Wanneer is de beste reistijd naar Zuid-Afrika", waarin van maand tot maand wordt aangegeven waar je het beste heen kunt. Deze post, "De beste reistijd voor een safari in Zuid-Afrika" vertelt je waarom de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober de beste maanden zijn voor een safari door Zuid-Afrika.

Contact met Peri Peri Reizen

Hulp nodig bij het plannen van je reis? Of heb je routeadvies nodig? Ook als je zelfstandig door Zuid-Afrika gaat reizen, dus niet met de groepsreizen die wij als bureau aanbieden, helpen we je graag. Neem ook dan even contact met ons op. Zuid-Afrika hebben we in ons hart gesloten. Van Kaapstad tot de Karoo, van Namaqualand tot St. Lucia en van Stellenbosch tot Soweto; we helpen je graag daar waar mogelijk om, net als wij, verliefd te worden op dit schitterende land en besmet te raken met het Afrika-virus!

Terug