Rondreis Kaapstad naar de Victoria Watervallen


Publicatiedatum: 20 januari 2017
Auteur: Kees Quist

Update 20 februari 2017:

Isabel Mosk van Vive le Voyage maakte eind 2016 deze reis met ons en ze maakte een leuke blogpost met mooie foto's over haar 11 favoriete hoogtepunten van deze reis!

Rondreis Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe

Van alle rondreizen door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe is de reis van Kaapstad naar Victoria Falls de meest geliefde reis. In deze blogpost doen we uit de doeken waarom deze groepsreis terecht zo populair is. 

Kaapstad naar Victoria Falls

Je doet er 20 dagen over om vanuit Kaapstad naar Victoria Falls te reizen. Je begint je reis in Kaapstad - een stad die door velen wordt gezien als de mooiste stad van Afrika, zo niet van de hele wereld. Op de eerste dag van je reis naar de Victoria watervallen vertrek je gelijk al uit Kaapstad. Omdat Kaapstad zoveel te bieden heeft is het aan te raden om al een paar dagen voor vertrek te arriveren in Kaapstad. Zo begin je je reis met het beklimmen van de Tafelberg en Lion's Head, een bezoek aan Boulders Beach, Simons Town, Kaap de Goede Hoop, Robben Island, enzovoorts.

Reis van Kaapstad naar Windhoek

Het eerste traject van de reis brengt je van Kaapstad naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Tijdens de reis van Kaapstad naar Windhoek zul je ontdekken dat Namibië een heel bijzonder land is. Een land dat je grijpt. Regelmatig zul je je op de maan wanen: de onmetelijke ruimte, de stilte, het eindeloze landschap dat zich voor je uitstrekt, de verlatenheid... "Namib" stamt af van de Nama-taal en betekent "grote leegte", een hele toepasselijke naam. De reis van Kaapstad naar Windhoek voert je door de woestijn van Namibië en je komt op plekken waar al eeuwen geen water gevallen is; de aarde is opengebarsten door de droogte en de bomen zijn versteend. Deze plek heet, ook heel toepasselijk, Dead Vlei. Je beklimt de hoogste zandduinen ter wereld (Dune 45) en je ziet de zon boven de woestijn opkomen, een magische ervaring. Via Afrika’s adventure capital Swakopmund (quad rijden, sky diven, sandboarding) beland je in het Etosha National Park. Wat wilde dieren betreft doet dit park absoluut niet onder voor het Kruger National Park; het Etosha National Park is een van de beste wildparken om op safari te gaan. Zeker weten dat je tijdens je safari's in dit wildpark de Big 5 gaat zien!

Deadvlei in Namibie

Deadvlei in de woestijn van Namibië

Jong olifantje in het Etosha National Park

Jong olifantje in het Etosha National Park

Okavango Delta en Victoria Falls

Het tweede deel van de reis brengt je van de woestijn van Namibië naar de grootste binnelandse delta ter wereld; de Okavango Delta in Botswana. Een hele andere wereld! Dit is de belangrijkste trekpleister en het beste dat Botswana te bieden heeft. De Okavango Delta is een grote binnenlandse waterdelta van maar liefst 22,000 vierkante kilometer groot! In dit moerasgebied leven duizenden nijlpaarden en olifanten. In een uitgeholde boomstam ("mokoro"), het traditionele vervoersmiddel in de Okavango Delta, trek je hun leefgebied binnen. De Okavango Delta bestaat uit een groen doolhof en netwerk van kanalen, geulen, sloten en andere dichtbegroeide waterwegen. Zonder goede en ervaren gids vind je je weg hier niet... Wat de Okavango Delta helemaal bijzonder maakt, is dat je per mokoro op safari gaat. Een "poler" duwt je bootje door de Okavango Delta. Het water onder je is het domein van nijlpaarden. Naast je, op de oevers, zie je op slechts een paar meter afstand olifanten leven. Ook heel gaaf om te doen: vliegen boven de Okavango Delta.

Mokoro in de Okavango Delta

In een mokoro op safari in de Okavango Delta in Botswana

Reizen naar Victoria Falls

Je 20-daagse reis van Kaapstad naar de Victoria Falls eindigt zodra je bij de Victoria Watervallen aankomt. David Livingstone "ontdekte" namens de Britten deze watervallen en vernoemde ze naar Queen Elizabeth. Bij de locals waren de watervallen allang al bekend onder de naam "Mosi O-Tunya", wat zoveel betekent als "de mist die dondert". Miljoen kubieke liters waren storten hier elke minuut met veel geweld naar beneden; een geweldig en erg imponerend staaltje machtsvertoning van moeder natuur. Behalve een bezoek aan de Watervallen kun je hier ook bungee jumpen, raften of een helicoptervlucht maken boven de watervallen. Er valt hier genoeg te zien en te beleven.  

De Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen

Kaapstad naar Victoria Watervallen

Kortom, de kampeerreis van Kaapstad naar de Victoria Watervallen dankt haar populariteit aan het feit dat het een hele gevarieerde reis is. De reis begint met een city trip naar Kaapstad, je brengt een paar dagen in een woestijn door, je gaat op safari in het Etosha National Park en de Okavango Delta en je sluit de reis af met de imposante Vic Falls. Heb jij deze reis ook op je bucket list staan? Neem eventjes contact met ons op, we helpen je graag met het waarmaken van je droomreis door Afrika!

Terug