Kosten 3 weken Zuid-Afrika, dagbudget Zuid-Afrika


Publicatiedatum: 21 november 2016
Auteur: Kees Quist

Kosten per dag 3 weken Zuid-Afrika

Je hoort het vaak; "ik zou wel een georganiseerde rondreis willen maken, maar die zijn zo duur. Daarom regel ik alles zelf wel". Tijd voor een testje of dat ook zo is voor reizen naar Zuid-Afrika. We onderzoeken vandaag dat de stelling "georganiseerde reizen door Zuid-Afrika zijn veel duurder dan zelfstandig reizen" en we kijken wat een reis van 3 weken door Zuid-Afrika je per dag kost. 

Dagbudget Zuid-Afrika

We zijn al een tijdje fan van de website van Milou. Op haar website Explorista heeft ze in 2015 een blog gepost getiteld "Budget bucketlist: hoe doe je Zuid-Afrika goedkoop?". In die post heeft ze een dagbudget voor Zuid-Afrika opgesteld. Sinds 2015 is alles een beetje duurder geworden, maar voor het gemak houden we haar rekensommetje aan. Ze komt tot de conclusie dat je voor 1665 euro per persoon, inclusief vliegticket, een prachtige en goedkope reis van 3 weken door Zuid-Afrika kunt maken: 83 euro per dag dus. Dat is een hele realistische prijs, blijkt ook wel uit de comments uit het populaire artikel. 

Is Zuid-Afrika duur

Nee, reizen door Zuid-Afrika is helemaal niet duur. Ook niet als je liever niet zelfstandig reist, maar met een georganiseerde reis. In ons reisaanbod hebben we een reis van 20 dagen (Rondreis Zuid-Afrika), speciaal voor jou als je een goedkope reis door Zuid-Afrika wilt maken. 

Wat kost die reis door Zuid-Afrika?

Je bent met de georganiseerde reis door Zuid-Afrika nauwelijks meer kwijt dan als je zelfstandig zou reizen. Reken je even mee?

Vliegticket

Het vliegticket is niet bij de reissom inbegrepen. Milou van Explorista houdt voor haar berekening een ticketprijs van 500 euro aan, dus dat doen wij ook. 

Accomodatie, vervoer en eten

Je overnacht tijdens de budgetreis door Zuid-Afrika in koepeltenten (foto's zijn hier te vinden) en je reist door Zuid-Afrika in een stoere en stevige overlanding truck (foto's hier). Maaltijden, (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen bij de prijs en worden door een kok die meereist elke dag vanuit de truck smakelijk en vers voor je gemaakt. Zo overnacht je elke dag op een andere plek op de meest exotische plekken in Zuid-Afrika en eet je iedere dag een andere authentieke Zuid-Afrikaanse maaltijd. Klinkt goed toch? De kosten voor het vervoer, de maaltijden en de overnachtigen kosten 1263 euro per persoon. 

Disclaimer: dit was het tarief op 21 november 2016. Door wisselkoersen kan dit bedrag nu hoger liggen.

Excursies, activiteiten en tours in Zuid-Afrika

Stiekem geheimpje: er zitten al heel veel excursies, tours en activiteiten in de reissom verwerkt. Zo reis je voor noppes, nakkes nada door de Tuinroute en het Tsitsikamma National Park, ga je gratis op safari door het Addo Elephant National Park, trek je de Drakensbergen in en zie je alle highlights van de Panorama Route. Wil je meer? Ook dat kan. Voor 194 euro per persoon boek je een activiteitenpakket. Daarmee boek je deze excursies:

  • Een tour door een township in Kaapstad
  • Een wijn- en kaasproeverij
  • Een tour door de Cango Caves
  • Een rondleiding door het historische Graaff Reinet
  • Een bootcruise in St. Lucia
  • Een safari game drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park
  • Een safari van een volledige dag in het Kruger National Park in een 4x4

Hoeveel kost een reis naar Zuid-Afrika?

Als je alles optelt kom je op een totaal van 1957 euro per persoon. Dat is 97 euro per dag; 14 euro per dag "duurder" dan zelfstandig reizen. De stelling klopt dus wel, het is inderdaad een beetje (niet veel) duurder. Je krijgt er echt wel meer voor; meer gemak, meer excursies, meer afwisseling en je ziet veel meer van het land. En bovendien, een groepsreis door Zuid-Afrika is ook gewoon veel leuker dan zelfstandig reizen! :-) Lees hier waarom dat zo is.

Ook goedkoop op reis naar Zuid-Afrika?

Wil jij ook een goedkope reis naar Zuid-Afrika maken of een ander Afrikaans land? Neem eventjes contact met ons op, we helpen je graag je droom waar te maken.

Terug