Reizen door Malawi: top 3 wat zien en doen in Malawi?


Malawi: top 3 dingen die je moet doen nabij Lake Malawi

Al reizend tussen zuidelijk en oostelijk Afrika kom je in Malawi aan. Mocht je meegaan met de ultieme Afrika overlanding tour door heel Afrika, dan kom je ongeveer halverwege je reis aan in Malawi: "the warm heart of Africa". Een groot deel van dit land, bevolkt door uiterste vriendelijke mensen, wordt in beslag genomen door Lake Malawi. Malawi vormt voor ieders reis door Afrika altijd een rustpunt. Na het reizen door de droge woestijn van Namibië, het vochtige tropenklimaat in Uganda of de stoffige vlakten in Tanzania is het altijd heerlijk een paar dagen uitrusten en bijkomen aan de rustige oevers van Lake Malawi. We hoeven je vast niet uit te leggen dat je tijdens de uitrustdagen bij Lake Malawi kunt fantastisch kunt zwemmen, snorkelen of duiken. Kun jij niet zo goed stilzitten? Je kunt deze dagen bij Lake Malawi ook anders invullen. Hieronder lees je onze top 3 van dingen die je kunt doen in Malawi. 

De foto's die hieronder staan zijn gemaakt door Catharina Stam.

1: Manchewe Falls bij Livingstonia

Op ongeveer 4 kilometer van Livingstonia vind je de indrukwekkende Manchewe Falls. Natuurlijk is deze waterval niks vergeleken bij de Victoria Falls, maar met een hoogte van 125 meter zijn de Manchewe Falls je bezoek zeker waard. Het is de grootste waterval van Malawi. Volg, als je aangekomen bent bij de watervallen, een wandelpaadje achter de watervallen langs. Je komt uit dan bij een grot. Het verhaal gaat dat in deze grot, honderden jaren geleden, mensen zich verschuilden voor slavenhandelaren. Je hebt ongeveer 1,5 uur de tijd nodig om bij de waterval en de grotten te komen en ongeveer 1 uur de tijd om terug te wandelen. 

Georganiseerde tour naar Manchewe Falls

Je kunt deze wandeling prima zelfstandig ondernemen, maar voor slechts $ 3 neemt Mike van de nabijgelegen Mushroom Farm je graag mee op een trek naar de Manchewe Falls.

Dit is de entree naar Manchewe Falls. 

Entry Manchewe Falls

En dit is de Manchewe Fall:

Manchewe Fall Livingstonia

2: Bezoek het werk van Robert Law

De Schot Robert Law speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Malawi. In 1875 stichtte Robert Law een missionaris in Livingstonia. In tegenstelling tot veel andere Europeanen elders in Afrika koloniseerde Robert Law Nyasaland (de toenmalige naam voor Malawi) niet enkel, hij investeerde in de lokale bevolking door hen op te leiden. Hij stichtte in het Livingstonia-gebied meer scholen dan in de rest van Malawi samen. Hij leerde de lokale bevolking het land te bewerken, hij leidde onderwijzers op en gaf les in politicologie. Dr. Robert Law leerde de mensen op eigen benen te staan. In heel zuidelijk Afrika had men hier voor het eerst elektriciteit en leidingwater. Je vindt in Livingstonia nu nog veel terug van het werk dat Robert Law gedaan heeft. 

De Technical College in Livingstonia.

Livingstone Technical College

Het toenmalige huis van Robert Law in Livingstonia.

House Robert Law Livingstonia

3: Op zoek naar rubber

Wist je dat rubber uit bomen gewonnen wordt? Verspreid door heel Malawi vind je talloze plekken waar dit plakkerige goedje uit bomen gewonnen wordt. Ga eens op zoek naar deze plaatsen en leer hoe rubber op traditionele wijze verkregen wordt. Ga wel met z'n tweeën, want soms wordt het net te hoog uit de boom getapt. Bij Nkhata Bay vind je de Vizara Plantation, de grootste rubberplantage van Malawi.

Op zoek naar rubber.

Rubber in Malawi

Gevonden!

Rubber tree Malawi

Terug