Bazaruto in Mozambique: hoe kom je er? Wat is er te doen?


Highlight van Mozambique: Bazaruto

Als je denkt aan Afrika, dan denk je aan safari's in het Krugerpark, aan de eindeloze vlaktes in Kenia, woestijnen van Namibië, de Victoria Falls in Zimbabwe of de jungle van Oeganda. Je denkt niet zo snel aan Mozambique, toch? In ons reisaanbod vind je meerdere reizen door Mozambique. We krijgen vaak vragen over Mozambique, omdat het voor veel mensen nog zo'n onbekend land is. En dat is jammer, want Mozambique is een ongelooflijk schitterend land om doorheen te reizen. In dit artikel pikken we een van Mozambique's highlights er uit: Bazaruto. 

Algemene informatie over Bazaruto Archipelago

Iedereen spreekt altijd over Bazaruto, maar eigenlijk zijn het 5 eilanden die samen het Bazaruto Archipelago vormen. Deze eilanden zijn Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Bangue en Santa Carolina. Bazaruto is het grootste eiland van de Bazaruto Archipelago en is ongeveer 37 kilometer lang en 7 kilometer breed. Het Bazaruto Archipelago is een onderdeel van het Bazaruto National Park dat sinds 1971 bestaat. Dit National Park is een van de grootste National Parks in de Indische oceaan.

De highlights van Bazaruto:

  • Van de 5 eilandjes is Bazaruto het bekendst vanwege de idyllische witte zandstranden, wuivende palmbomen en de prachtige onderwaterwereld. Houd je van snorkelen of duiken? Dan is Bazaruto de plek in Mozambique waar je moet zijn en dan met name op de plek die "Two Mile Reef" heet;
  • Geen fan van snorkelen of duiken? Het hele jaar door is het water bij Bazaruto heerlijk warm, je kunt er dus het hele jaar door ook heerlijk zwemmen;
  • Zelfs als je helemaal niet van het water houdt heeft Bazaruto je nog veel te bieden. Het leven in de dorpjes op het eiland heeft nog een levendige lokale cultuur. Alles gaat er heel ontspannen aan toe en in de schaduw van de vruchten- en notenbomen kun je relaxed de vele marktjes verkennen;
  • Het zal je niet verbazen dat uit dat tropische helderblauwe water de smakelijkste vissen gevangen worden. Je kunt in een van talrijke restaurants culinair genieten.

Het strand, de temperatuur, de relaxte vibe en de schitterende koraalriffen maken dat Bazaruto niet voor niets "the pearl of the Indian Ocean" heet. 

Hoe kom je op Bazaruto?

Je gaat per boot vanuit Vilanculos naar Bazaruto. Op weg naar Vilanculos, langs de kust van Mozambique, heb je ze ongetwijfeld al vaak gezien op zee: de traditionele vissersboten met hun karakteristieke zeilen. "Dhows" heten ze. De kapitein heet je welkom op zijn dhow en al snel laat je Vilanculos achter je en zet je koers de Indische oceaan op. Een hele bijzondere manier om naar Bazaruto te gaan!

Meer informatie over Bazaruto?

Wil je meer informatie over Bazaruto? Heb je een vraag die hier niet beantwoord is? Neem even contact met ons op, we helpen je graag.

Video van Bazaruto

Terug