Top 10 dingen doen langs de Tuinroute in Zuid-Afrika


Top 10 van de Tuinroute in Zuid-Afrika

Behalve genieten van de prachtige omgeving kun je tijdens je reis langs de Tuinroute ook veel activiteiten doen en dieren spotten. In ons reisaanbod bieden we een groepsreis langs de Tuinroute aan. Je hebt tijdens die reis de gelegenheid om activiteiten, excursies en tours te boeken. We zetten onze "top 10 dingen te doen langs de Tuinroute" voor je op een rijtje.

Waar ligt de Tuinroute in Zuid-Afrika precies?

Tussen Kaapstad en Port Elizabeth vind je de Tuinroute ("Garden Route"). Het hart van de Tuinroute is het 150 kilometer lange stuk tussen Mossel Bay en Plettenberg Bay. De Tuinroute is dankzij de gouden stranden, groene bossen, meren, bergen, heuvels en pittoreske dorpjes een van Zuid-Afrika's populairste highlights. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika mag een trip langs de Tuinroute dus absoluut niet ontbreken. 

1. Walvissen spotten langs de Tuinroute

De Tuinroute is een van de beste plaatsen ter wereld waar je walvissen vanaf land kunt zien. De beste periode om walvissen te zien is tussen juni en november ("Southern right whales") en van mei tot december ("humpback whales"). Ook tijdens de andere maanden in het jaar maak je een goede kans om walvissen in Zuid-Afrika te zien, want de "bryde whale" kun je het hele jaar door zien. Als je de walvissen van dichterbij wilt bewonderen, dan boek je het beste een walvissen-boottrip vanaf Plettenberg Bay, of je huurt een kajak.

2. De Otter Trail

De Otter Trail is Zuid-Afrika's beroemdste wandeling. Deze hike van 5 dagen voert je over een schitterend wandelpad langs de kust. Je moet wel een beetje een ervaren wandelaar zijn, de route is redelijk pittig. Maar zeer de moeite waard!

3. Birds of Eden

In Plettenberg Bay, in het hart van de Tuinroute, vind je Birds of Eden. Birds of Eden is een vogelasiel van 2 hectare groot. Het park is schitterend gelegen in een dal in Afrikaanse oerbos. Vanaf een boardwalk (houten wandelpad op steigers) dat door het bos leidt zijn meer dan 280 vogelsoorten te zien, inclusief flamingo's, macaws.

4. Bungee jumpen vanaf de Bloukrans Bridge

Bij de Bloukrans Bridge vind je de hoogste bungee jump ter wereld. We verklaren je voor gek, maar wellicht durf jij het wel aan om vanaf de Bloukrans Bridge 216 meter naar beneden te vallen?

5. Knysna Elephant Park

In het Knysna Elephant Park worden jonge babyolifantjes opgevangen waarvan de moeder door stropers afgemaakt is. Om te overleven worden deze olifantjes door de fles gevoerd. Hierdoor zijn ze aan mensen gewend geraakt in het Knysna Elephant Park kun je op de rug van deze vriendelijke reuzen op safari door de Afrikaanse bush gaan. 

6. Een canopy tour door het Tsitsikamma Forest

Trek een harnas aan, maak je vast aan de zip line en zigzag door de boomtoppen van het Tsitsikamma Forest over rivieren, watervallen en canyons. 

7. Surfen in Zuid-Afrika

Het surfparadijs in Zuid-Afrika is Jeffrey's Bay. Nergens in Zuid-Afrika is de surf zo goed als in deze surfhotspot langs de Tuinroute.

8. Tour langs de Swartberg Pass

In het binnenland van de Tuinroute ligt de Swartberg Pass. Huur een auto en trek er op uit om deze 27-kilometer lange route af te leggen. Bereid je voor om veel scherpe en steile haarspeldbochten te maken en om getrakteerd te worden op adembenemende uitzichten. 

9. De Cango Caves

Duik de onderwereld in bij de Cango Caves. Een bezoek aan de Cango Caves nemen we standaard op in het reisprogramma van onze groepsreizen langs de Tuinroute. Mocht je van plan zelfstandig, op eigen gelegenheid, langs de Tuinroute te reizen, ga dan zeker de prachtige stalagmietformaties in de Cango Caves bekijken. 

10. Monkeyland Primate Sanctuary 

Ouderwets aapjes kijken; gewoon leuk! In Plettenberg Bay vind je het Monkeyland Primate Sanctuary met allerlei soorten apen die je er kunt zien. Een leuk dagje uit, zeker als je de Tuinroute met kinderen doet. 

Terug