Door Afrika reizen in een tent. Hoe zien tenten er uit?


Goedkoop door Afrika reizen? Kamperen!

Kamperen is dé manier om goedkoop door Afrika te reizen. Het is ook de avontuurlijkste manier van reizen. Vaak slaap je op campings in de middle of nowhere onder de Afrikaanse sterrenhemel en hoor je de wilde nachtdieren in de verte om je heen. 

Veel mensen die een rondreis door Afrika willen maken, denken dat ze dan zelf hun eigen tent mee moeten nemen. Dat hoeft niet. De tent ligt klaar voor je onderin de overlanding truck. De tenten die gebruikt worden tijdens de reizen door Afrika zijn echt heel simpel op te zetten. Geen gedoe met scheerlijnen en tentharingen. Binnen 10 minuutjes heb je je tent uit de truck gehaald en opgezet. De matrassen in de tent hoef je ook niet zelf mee te nemen. Je moet alleen je eigen kussen en slaapzak meenemen.

Je hebt de tent ook binnen no time opgezet en afgebroken, kijk maar.

Upgraden tijdens je reis?

Twijfel je nog of een kampeerreis door Afrika wel iets voor jou is? Wist je dat je tijdens je Afrika-reis her en der kunt "upgraden"? Je leest er hier meer over. 

Foto's van de tenten

Benieuwd hoe zo'n koepeltent er uit ziet? Hieronder vind je een aantal foto's die je een indruk geven wat je van de tenten kunt verwachten tijdens je reis door Afrika.

Kamperen in de woestijn van Namibië:

Goedkoop reizen door Zuid-Afrika doe je kamperend, zoals hier in de Karoo.

Ook in Zambia kun je prima kamperen zoals je ziet. Hier staan de tenten net buiten South Luangwa National Park.

De tenten staan rond een gezellig kampvuur. 's Avonds zit je rondom dit kampvuur de dag door te nemen en 's ochtends wordt het ontbijt op de smeulende resten voorbereid.

Na het ontbijt worden de tenten afgebroken. De dag begint, een nieuw avontuur in Afrika vangt aan!

Terug