Reizen door Afrika: met een goedkope groepsreis of zelfstandig reizen?


Met een groepsreis door Afrika

Een rondreis door Afrika is zoveel meer dan sec "een rondreis door Afrika" maken. In een aantal blog posts leggen we je uit welke voordelen het maken van een groepsreis door Afrika nog meer biedt, behalve avontuurlijke safari's.

Wie gaat er mee op een overlanding tour door Afrika?

Overlanding tours door Afrika trekken altijd een "apart" (in de positieve zin van het woord) slag reiziger aan. Iemand die lijdt aan "wanderlust"; een behoefte om meer van de wereld te zien. Iemand die niet gelukkig wordt van 2 of 3 weken op een resort vastgeplakt te zitten. Iemand die tijdens de reis uitgedaagd wil worden. Iemand die al reizend meer wil leren over de omgeving waarin hij/zij reist. Iemand die het gesprek wil aangaan met de mensen die hij/zij onderweg ontmoet. Open minded personen die openstaan voor andere mensen en culturen. Kortom; hele leuke mensen! :-)

Meer lezen over wie er meegaan met de groepsreizen door Afrika?

Het voordeel van een groepsreis door Afrika

Tijdens een groepsreis door Afrika leef je op intensieve wijze samen, variërend van een aantal dagen (de kortste reis is de 4-daagse Krugerparksafari) tot enkele maanden (de langste reis is een 56-daagse reis van Kaapstad naar Nairobi). Wekenlang deel je een paar uur per dag een aantal vierkante meters met elkaar. Wekenlang ben je op elkaar aangewezen, want onderweg moet veel gebeuren en de (huishoudelijke) taken moeten verdeeld worden. Samen sprokkel je hout voor het vuur, samen doe je de afwas van die dag, samen trek je een lokale markt op om boodschappen te doen. 's Avonds, aan het kampvuur, deel je met die ander de ervaring en belevenissen van die dag. Je bent afhankelijk van elkaar omdat jullie samen bepalen hoe geslaagd de reis wordt.

Zelfstandig door Afrika reizen?

Je kunt natuurlijk zelfstandig door Afrika reizen. Zeker in Zuid-Afrika is dat een prima en veilige manier om rond te reizen. Maar wij geloven dat het samen reizen met andere nationaliteiten en andere culturen je reis een extra dimensie geeft; een extra ervaring. Een van de voordelen van een groepsreis door Afrika is dat dat samen optrekken en samen de reis beleven hechte vriendschappen smeedt. Vriendschappen die landsgrenzen overstijgen, omdat het internationale groepsreizen zijn.

Meer lezen?

Lees ook deze 8 redenen waarom je op een groepsreis door Afrika moet gaan, aldus Pim van het reisblog Vive Le Voyage.

In een overlanding truck

Terug