Visum voor Uganda niet langer bij de grens verkrijgbaar


Publicatiedatum: 19 juli 2016
Auteur: Kees Quist

Zie hieronder voor een update van 19 juli. 

Visum voor Uganda niet langer bij de grens

Vanaf 1 augustus 2016 is het niet langer mogelijk om een visum voor Uganda bij aankomst op de luchthaven of een grenspost te verkrijgen. Dit heeft de Uganda Tourism Board op 6 juli gecommuniceerd.

Visum online verkrijgbaar

Via https://visas.immigration.go.ug/ kun je je visum voor Uganda aanvragen. Nadat de aanvraag goedgekeurd is ontvang je een e-mail die als bevestiging dient. Print deze e-mail uit en overhandig deze e-mail, samen met je paspoort, bij aankomst in Uganda.

Dual systeem in juli 2016

In de hele maand juli is er een duaal systeem en kun je nog steeds Uganda binnen zonder online aangevraagd visum. Je dient dan bij echter bij aankomst in Uganda het visum online aan te vragen, waarnaar het direct toegekend wordt. Dit systeem sluit op 31 juli 2016. Visuminformatie Uganda Voor meer visuminformatie voor Uganda neem je contact op met de ambassade van Uganda of met de Uganda Tourism Board:

Uganda Tourism Board
Plot 42 Windsor Crescent, Kololo
P.O. Box 7211 Kampala, Uganda
Tel: +256 (0) 414 342 196/7 | Mob: +256 0772 403 330
info@utb.go.ug
www.visituganda.com

 

UPDATE 19 JULI 2016:

Eerder deze maand berichtten we dat het niet langer mogelijk is om je visum bij de grens van Uganda te kopen, maar dat je dit vooraf online moet doen. Het blijkt toch iets anders te zijn.

East African Visa

Als je je reis in Nairobi in Kenia begint kun je daar het East African Visa aanschaffen bij aankomst. Dit visum geeft toegang tot 3 landen: Kenia, Rwanda en Uganda. Als je dit visum bij aankomst in Kenia aanschaft kun je alsnog Uganda binnen op hetzelfde visum. Ook als je vanuit Nairobi een overlanding tour richting Zuid-Afrika maakt, kun je met dit visum Uganda in,

Je moet dus wel vooraf online een visum aanvragen voor tours en Gorilla Treks die in Uganda zelf beginnen.

Vraag het goede visum aan

Let er dus op dat, als je door Uganda reist en geen visum vooraf aangevraagd hebt, dat je in Kenia het juiste visum aanschaft: niet alleen een Kenia-visum, maar het East African Visa voor zowel Kenia, Rwanda en Uganda.

Contact met de ambassade

Deze situatie kan ad hoc veranderen. We raden je altijd sterk aan je tijdig door de ambassades te laten informeren over de laatste visumverplichtingen. 

Terug