10 redenen om Hlane Royal National Park in Swaziland te bezoeken


Publicatiedatum: 23 maart 2016
Auteur: Kees Quist

10 redenen om waarom je naar het Hlane Royal National Park in Swaziland moet gaan

Iedereen die op reis gaat door Zuid-Afrika bezoekt het Krugerpark. Simpelweg omdat iedereen het Krugerpark kent. Maar wist je dat zuidelijk Afrika meer uitstekende parken voor avontuurlijke safari's heeft? Bijvoorbeeld het Hlane Royal National Park in Swaziland. We geven je 10 reden om Hlane Royal National Park in Swaziland te bezoeken.

1. Wildlife

Het Hlane Royal National Park is maar liefst 22,000 vierkante kilometer groot. Het park is omgeven door eeuwenoud bos waar een grote populatie leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffes leven. Daarnaast kent het park een prachtige en kleurige verscheidenheid aan vogelsoorten. 

2. Ongerepte wildernis

Het Hlane Royal National Park is een nog ongerept natuurgebied. Het woord "Hlane" betekent "wildernis" in siSwati. De beheerder van het park, Big Game Parks, heeft zijn best gedaan om het park precies zo te houden: prachtige wildernis. En daar is Big Game Parks verrassend goed in geslaagd!

3. Rust

Hlane Royal National Park is een erg rustig park. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het Bhubesi camp en het Ndlovu camp zijn helemaal weggestopt in de bossen, weg van de "hustle and bustle" van het alledaagse leven. 

4. Dichtbij Mozambique

Dit safaripark ligt maar 55 kilometer verwijderd van de Goba grensoverang met Mozambique. Dit maakt het Hlane Royal National Park niet alleen uitermate geschikt voor safari's, maar ook voor een meerdaagse excursie naar Mozambique.

5. Swazi cultuur

Het park is rijjk aan de interessante Swazi-cultuur. In dit park vind je de beste traditionele Swazi-dansers - een must see voor iedereen die Swaziland bezoekt. 

6. Marula Festival

Het jaarlijkse Marula Festival wordt gehouden in het Hlane Royal National Park. Tijdens dit festival, dat toegangelijk is voor het publiek, wordt de koning vereerd met opbrengste van het land: "fruits fit for the king!"

7. Butimba

Butimba is siSwati voor "the Royal Hunt". Dit is een cultureel event dat het begin van het jaagseizoen in Swaziland inluidt. De koning en zijn regiment jagen dan, gebruikmakend van traditionele jachtwapens, op antilopes. 

8. Swazi lions

In Swaziland komt een andere leeuwensoort voor dan elders in Afrika. Deze Swazi lions zijn alleen in Hlane Royal National Park te vinden. 

9. De Big 5

In het Hlane Royal National Park komen 4 van de 5 Big 5 voor. Tijdens je safari door dit park kun je leeuwen, olifanten, neushoorns en luipaaren tegenkomen. In geen enkel ander park in Swaziland vind je zoveel wild bij elkaar. 

10. Vogels

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Hlane Royal National Park. Onder andere de zeldzame marabou-ooievaar nest hier. 

Terug