Tips Zuid-Afrika rondreis. Reisadvies voor rondreis Zuid-Afrika.


Tips voor een Zuid-Afrika rondreis

Een Zuid-Afrika rondreis staat hoog op de bucketlist van veel mensen. Om je reis door Zuid-Afrika nog geslaagder te maken krijg je hieronder wat tips en adviezen van ons.

Zuid-Afrika rondreis: vooraf boeken

Boek je vakantie in Zuid-Afrika van tevoren. Zuid-Afrika is een populaire reisbestemming en zeker rond de vakantieperiodes en feestdagen wordt het erg druk. Om teleurstelling te voorkomen adviseren we je je reis zo ver mogelijk van tevoren te boeken.

De beste reisperioden

Zuid-Afrika is het drukst tijdens de zomermaanden november – maart. De schoolvakanties in Zuid-Afrika zijn in december en januari. Houd er tijdens je Zuid-Afrika rondreis rekening mee dat in die maanden met name kustplekken erg druk kunnen zijn. Andere populaire reisperioden zijn Pasen en tijdens de vakanties in juni en juli. Hier vind je meer informatie over wanneer precies de beste reisperiode naar Zuid-Afrika is en in welke maand je het beste op safari kunt gaan.

Seizoenen in Zuid-Afrika

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn precies tegenovergesteld aan de onze op het noordelijk halfrond. De zomer in Zuid-Afrika is van midden-oktober tot midden-februari. De herfst duurt van februari tot april, winter is van mei tot juli en in augustus en oktober is het lente.

Het klimaat

De zomers in Zuid-Afrika zijn overdag erg warm, terwijl het ‘s avonds flink kan afkoelen. Zonnecrème, een hoed en een zonnebril mag je niet vergeten in te pakken voor je trip door Zuid-Afrika. Houd er rekening mee dat je zelfs tijden een bewolkte dag makkelijk kunt verbranden.

Hoe rondreizen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een enorm groot en uitgestrekt land. Het openbaar transport in Zuid-Afrika is niet betrouwbaar. Reis daarom met een georganiseerde reis door Zuid-Afrika. In ons reisaanbod vind je een 20-daagse kampeerreis en hotelreis langs alle bezienswaardigheden van Zuid-Afrika.

Gezondheidszorg en reisverzekering

Zuid-Afrika heeft uitstekende gezondheidszorg en prima private-faciliteiten. Zorg voor aanvang van je reis echter voor een goede en uitgebreide reisverzekering om de kosten van de private klinieken te dekken. Doorgaans is het kraanwater in Zuid-Afrika veilig om te drinken. Lees hier meer informatie over de gezondheidsrisico's.

Malaria in Zuid-Afrika

Malaria in Zuid-Afrika komt alleen voor in het Lowveld van Mpumalanga en Limpopo en aan de kustgebieden van KwaZulu-Natal. Het risico op een malariabestemming is laag tijdens de wintermaanden. Desondanks raden we je aan om tijdens je Zuid-Afrika rondreis malariatabletten te slikken. 

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet vereist. Mocht je echter Zuid-Afrika binnenkomen vanuit een land waarin gele koorts voorkomt, dan moet je in het bezit zijn van en geldige, internationale “yellow fever inoculation certificate” .

Contact

Mocht je nog vragen hebben over het maken van een Zuid-Afrika rondreis? Neem dan even contact met ons op – we helpen je graag!

Terug