Hoe ziet een groepsreis door Afrika er uit? Hoe is een Afrika rondreis?


Wat is een overlanding tour?

Een overlanding tour door Afrika is een avontuurlijke rondreis langs een vastgestelde route, gericht op de avontuurlijke reiziger met een beperkt budget. Het is een reis “off the beaten track” en veel van de gebieden die je met een overland reis aandoet hebben niet de infrastructuur dat de doorsnee toerist verlangt. De route die afgelegd wordt ligt in principe vast, maar kan wijzigen doordat er zich onverwachte gebeurtenissen voordoen.

Een overlanding tour is een reiservaring

Een overlanding reis is een heel ander soort vakantie dan een pakketreis, met bijvoorbeeld een bus. Een pakketreis beperkt zich tot het aanbieden van transport en accommodatie, terwijl een overlanding tour door Afrika een completere reiservaring biedt: culturele interactie, safari’s, game viewing, sociale interactie met andere reizigers en natuurlijk adrenalineopwekkende activiteiten zoals white water raften, skydiving, wandelen met leeuwen en zwemmen met dolfijnen.

Peri Peri Reizen gelooft dat het niet zozeer gaat om het aankomen op een bepaalde bestemming, maar de totale beleving van het avontuur van de reis. We reizen samen, we eten samen, we leren van elkaars culturen en gewoonten en onderweg vorm je met je reisgenoten een hecht team. Alhoewel de reis begeleid wordt door professionele gidsen, het zijn geen helden of bedienden die jou in de watten leggen. Onze gidsen zijn gepassioneerd over Afrika, enthousiast en zullen je met een brede glimlach door elke uitdaging helpen.

Hoe ziet een typische dag er uit tijdens een overlanding tour?

Een doorsnee dag start als de zon opkomt. En dat is vroeg. We leven met het ritme van de dag en gebruiken zoveel mogelijk daglicht als mogelijk. Als je kampeert, dan worden rond de avondschemering de tenten opgezet, de ketels gaan het vuur op en de geur van gebraden vlees en gegrilde groenten vullen de avondlucht. Het kampvuur wordt aangestoken en genieten van elkaars aanwezigheid en delen de avonturen van die dag. Het enige verschil voor degenen die niet de kampeerreis, maar de accommodatiereis maken, is dat zij in een bed slapen.

De avonden worden doorgebracht met het maken van aantekeningen, kaartspelletjes of bordspelletjes en simpelweg luisteren naar de Afrikaanse nacht. Elke reis is anders en daar houden we van.

Reis met een open mind

Een van de weinige dingen die we je kunnen garanderen is dat niet alles perfect zal verlopen. Je reist in Afrika, onderweg gebeurt altijd wel iets onvoorziens en onverwachts. Denk aan wegen die afgesloten worden wegens weeromstandigheden, technische problemen met de overlanding (zeldzaam!) of wilde dieren op de kampeerplaats. Van alles kan gebeuren, maar het belangrijkste om te onthouden is, dat wat er ook gebeurt, we zijn ervaren om de situatie de baas te kunnen en ervoor te zorgen dat jij een fantastische groepsreis, rondreis, kampeerreis, hotelreis, accommodatiereis door Afrika zult hebben met Peri Peri Reizen!

Terug