Wanneer is de beste reistijd (maand) voor een Zuid-Afrika rondreis?


Wat is de beste reisperiode voor Zuid-Afrika?

Deze blogpost gaat in op de volgende vragen:

  • Wat is het klimaat en jaargetijden in Zuid-Afrika?
  • Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Het klimaat en jaargetijden in Zuid-Afrika

De zomermaanden in Zuid-Afrika zijn van december tot maart. Herfst in Zuid-Afrika is van april tot mei. De winter in Zuid-Afrika is van juni tot augustus en de lente is van september tot november. Zuid-Afrika is een groot land en elke regio heeft een ander klimaat gedurende het jaargetijde. Je kunt dus het beste je bezoek aan Zuid-Afrika afstemmen op de jaargetijde waarin je wilt reizen.

Klimaat aan de kust van Kaapstad

De kust van Zuid-Afrika, de zuidwestelijke kust gelegen in de Western Cape provincie, krijgt de meeste internationale bezoekers tijdens de zomermaanden. Van december tot maart is de beste reisperiode voor een bezoek aan Kaapstad.

Gelukkig is het land groot genoeg om al deze bezoekers op te vangen zonder dat het al te druk aanvoelt. De meest toeristische plaatsen, zoals Kaapstad, kunnen echter tijdens deze periode voor sommigen als te druk ervaren worden. Wees er ook op berekend dat tijdens deze periode de accommodatieprijzen flink hoger kunnen liggen, tot wel 70% dan in de winter. Ook kan het tijdens de kerstvakantie nog drukker zijn. Als je wilt reizen door Zuid-Afrika in december en januari is vooruit boeken noodzakelijk. Februari en april zijn ook goede maanden om naar de kust en Kaapstad te reizen. Het is minder druk, iets minder warm en de zonsondergangen zijn tijdens deze maand spectaculair.

Reizen naar Zuid-Afrika in juni, juli en augustus

Ben je van plan tijdens de winter (juni, juli en augustus) naar Zuid-Afrika te reizen? In juli is het walvissenmigratieseizoen. De Souther Right whales migeren in juli tijdens die periode van Cape’s zuidelijk kust en dit is de beste periode en beste plaats ter wereld om walvissen te zien.

Reizen naar Zuid-Afrika in mei, juni, juli en augustus

De maanden mei, juni, juli en augustus is het groene seizoen. De valleien in de Western Cape zijn schitterend groen en alle exotische planten en bloemen staan prachtig in bloei. Het kan soms flink regenen tijdens deze periode, maar het regent dan nooit continue en de regen wordt afgewisseld met vele zonnige dagen. Ook bezoekt vrijwel geen enkele toerist Kaapstad tijdens deze periode, het is heerlijk rustig dan. Wil je wel gegarandeerd zon? Bezoek dan de Tuinroute of de Karoo via Route 62. Hier laat de zon zich het hele jaar zien.

Op vakantie naar Zuid-Afrika in oktober en november

Oktober en november zijn de maanden waarin de beste deals op guesthouses en hotels te verkrijgen zijn. De stranden zijn nog rustig, de zon gaat weer doorbreken en iedereen maakt zich op voor het nieuwe seizoen.

Klimaat in het binnenland van Zuid-Afrika

De maanden mei, juni, juli en augustus worden beschouwd als de beste maand om het binnenland van Zuid-Afrika te bezoeken. Dit zijn ook de beste maanden om een safari te maken in het Kruger National Park. De begroeiing is minder dik, de kans op malaria is lager en de accommodatieprijzen in de private game reserve lodges liggen lager.

Terug