Wat te zien in Kaapstad, wat te doen in Kaapstad? Things to do in Kaapstad.


Publicatiedatum: 5 april 2016
Auteur: Kees Quist

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Bezienswaardigheden in Kaapstad; het zijn er veel. Kaapstad is een zeer aantrekkelijke stad om een paar dagen of zelfs langer te verblijven. Er zijn veel excursies in Kaapstad te doen. Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat je de Tafelberg op moet. Wat je wel in deze blogpost wel vertellen is waar je zeker ook heen moet als je eenmaal de Tafelberg, Robben eiland en Lion Head gezien hebt. Hieronder 4 tips voor highlights in Kaapstad.

In Kaapstad snorkelen met zeehonden

Iedereen weet dat je rondom Kaapstad (bij Gansbaai) kunt duiken met great white sharks in een kooi. Wat slechts weinigen weten is dat je ook kunt snorkelen met zeehonden: seal snorkkelling. Tijdens deze excursie van een halve dag brengt je face to face met maar liefst 15,000 donzige “Cape fur seals” in hun natuurlijke leefomgeving. Dit is een superleuke activiteit eigenlijk iedereen die kan zwemmen. Kinderen vanaf 6 jaar en ouder kunnen ook snorkelen met zeehonden.

Bij Kaapstad wandeling in de voetstappen van Mandela

Aangekomen in Kaapstad kun je ze niet missen, de rode “hop on, hop off”-toeristenbussen. Handig als je slechts weinig tijd hebt voor alle bezienswaardigheden in Kaapstad, maar het is erg onpersoonlijk.

Een stuk interessanter en educatiever is een wandeling georganiseerd door Garth Angus’s walking company. Er is niemand die meer van Kaapstad weten dan deze gidsen. Onze tip: wandel de “From Prisoner to President: Mandela in Cape Town”-tour. Je ervaart Kaapstad gegarandeerd op een haal andere manier dan alle toeristen in de bussen.

Uthando

Sla die voyeuristische township tour over. Interact liever met de lokale gemeenschap en raak betrokken bij authentieke projecten. Townships vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van Kaapstad, maar het gros van de tours door townships zijn (tot een bepaalde hoogte) toneelstukjes – je observeert alleen.

De Uthando-tours worden afgestemd op jouw interesses en kunnen agricultuur, muziek, dierenwelzijn, onderwijs, etc. als thema hebben. Uthando is een liefdadigheidsorganisatie en laat je kennismaken met het échte leven in een township door betekenisvolle ervaringen. Behalve dus slechts te observeren ga je participeren.

Yogi’s Barber Shop in Kaapstad

Indruk maken op het thuisfront als je terugkomt van je Afrika reis? Breng dan een bezoek aan Yogi’s Barber Shop in Buitengracht Street. Deze kapperswinkel wordt door de 4e generatie kapperszonen en de winkel ziet er nog net zo uit als bij de opening: antieke kappersstoelen, schaakbordvloertje, enz. Niet alleen is het een prachtige zaak waar veel Capetonians rondhangen, je vertrekt er gegarandeerd met een perfect zittend kapsel!

Mocht je een van deze bezienswaardigheden in Kaapstad zelf willen beleven? Neem even contact op, dan regelen we het voor je.

Terug