Eerste hulp onderweg in Afrika. Een goede reisverzkering is belangrijk!


Publicatiedatum: 11 maart 2016
Auteur: Kees Quist

Eerste hulp onderweg tijdens een reis in Afrika

Een vraag die we regelmatig gesteld krijgen, is hoe het geregeld is met eerste hulp onderweg? Stel dat je iets overkomt, ben je dan verzekerd van goede hulp? Het is niet leuk om het over dit onderdeel van je rondreis door Afrika te hebben (en hopelijk overbodig!), maar better safe than sorry.In de overlanding trucks is altijd een EHBO-kit aanwezig waarmee de reisleiders, die getrained zijn in het geven van eerste hulp, je gelijk kunnen helpen als je iets overkomt.

Reisverzekering voor reis door Afrika

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar het is enorm belangrijk (verplicht zelfs) om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op reis gaat. We gaan off road in Afrika, wat betekent dat we soms uren reizen verwijderd zijn van een ziekenhuis. Als je iets ernstigs overkomt waarbij een EHBO-kit niet afdoende is, dan wordt er hulp via de lucht ingevlogen. Je wordt dan per helicopter of vliegtuig naar een ziekenhuis gebracht. Je begrijpt dat dit enorm in de papieren loopt. Regel dus een hele goede verzekering!

Ook belangrijk: heb jij een allergie, een aandoening, een beperking of iets dergelijks? Laat dat dan vantevoren weten aan ons, Peri Peri Reizen, maar zeker ook aan je reisleiding. Zij kunnen daar dan rekening mee houden en een extra oogje in het zeil houden.

Terug