De beste Afrikaanse bieren


Publicatiedatum: 11 februari 2016
Auteur: Kees Quist

De lekkerste Afrikaanse bieren

Probeer het je voor te stellen:

Na een hele dag op safari geweest te zijn in de Afrikaanse zon, in de hitte, droogte en stof, trek je moe maar voldaan een heerlijk koud biertje open!
Of: ‘s avonds, na een dag reizen door Zuid-Afrika of Kenia, zit je met allerlei verschillende nationaliteiten rond het kampvuur. Knetterend vuur, de duisternis om je heen… Samen met je nieuwe vrienden van over de hele wereld deel je een lekker biertje.

Afrikaanse bieren winnen nooit grote prijzen, maar bier speelt wel degelijk een grote rol bij veel mensen op dit continent. En er zijn ook heel veel lekkere Afrikaanse bieren! En dan bedoelen we de bieren van Afrikaanse brouwerijen, want veel mensen maken hun eigen bier van bijvoorbeeld mais. Wij zetten onze persoonlijke top 5 op een rijtje:

Tusker beer – Kenia: dit populaire bier is in de hele regio te koop en heeft een prachtig logo! De brouwerij werd ooit opgezet door George Hurst en nadat hij tijdens het jagen gedood werd door is dit bier vernoemd naar dat ongeluk. Een “tusker” is een mannetjesolifant…

Primus – Rwanda: Rwanda heeft een Belgisch verleden, daar moet haast wel goed bier vandaan komen. Primus is een erg lekkere pils en het wordt in hele riante flesjes van 72 cl geserveerd!

Kilimanjaro – Tanzania: Je bier vernoemen naar het mooiste dat je land voorbrengt, dat verdient respect. Andere goede bieren in Tanzania zijn “Safari” en “Serengeti”. Wil je trouwens een biertje bestellen in Tanzania? Oefen dan op dit zinnetje: “Naomba Kili baridi.â€

Terug