Beste reistijd voor een safari in Zuid-Afrika, wanneer op safari?


De beste reistijd voor een reis door Zuid-Afrika?

Wanneer is het regenseizoen in Zuid-Afrika? Wanneer is het droge seizoen in Zuid-Afrika? Deze vragen worden hieronder beantwoord.

De beste tijd om te reizen door Afrika

In het kort; Afrika is een bestemming die je het gehele jaar door kunt bezoeken – afhankelijk waar je interesse naar uitgaat. De meesten zullen Afrika willen bezoeken om wild te zien, dus met die interesse in het achterhoofd vertellen we je wanneer de beste reistijd is om een goedkope rondreis door Afrika te maken.

Houd in je achterhoofd dat Zuid-Afrika echt een piekseizoen kent. Veel safari lodges zijn kleinschalig opgezet en sommige van de wildparken laten maar een maximaal aantal bezoekers toe. Ben je dus van plan een overlanding tour door Zuid-Afrika te maken, plan en boek deze dus ruim van tevoren.

Het regenseizoen in Afrika

Het regenseizoen is de minst gunstige periode voor een safari door Zuid-Afrika, al is het dan nog altijd een schitterende ervaring! Tijdens het regenseizoen is het gras langer, waardoor het wild zich makkelijker kan verstoppen. Normaliter, tijdens drogere seizoenen, houdt het wild zich op rond de schaarse waterplassen. Nu, tijdens het regenseizoen, is er meer water voorradig en is het dus lastiger om de Big Five te zien.

Het droge seizoen in Afrika

De beste periode voor een safari in Afrika is tijdens het droge seizoen. Vanwege de droogte is begroeiing schaarser en de bomen kaler, hierdoor is het makkelijker om het wild te zien. Daarnaast verzamelt het wild zich bij de schaarse waterbronnen om te kunnen drinken. Zoek deze waterplassen op, en je ziet gegarandeerd veel wild.

De beste reisperiode naar Zuid-Afrika

De beste reisperiode voor een safari naar Zuid-Afrika zijn de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober.

 

Terug