Beste reistijd Victoria Watervallen; beste maand voor Victoria Falls


De beste reistijd Victoria Watervallen

Wat is de beste reistijd om de Victoria Watervallen te bezoeken? In dit artikel proberen we je te helpen om je tour naar de Victoria Watervallen goed in te plannen.

Victoria Falls in oktober, november, december, januari, februari, maart en april

Dit zijn de zomermaanden in Victoria Falls. Het wordt tijdens deze periode erg warm, tot 30°C. ‘s Nachts daalt de temperatuur tot 14°C. Laat in de middag zijn vaak flinke onweersbuien. Tijdens de maanden van november tot en met maart is het regenseizoen.

Devil’s Pool

De maanden augustus t/m december zijn tevens de beste maanden om naar Devil’s Pool te gaan, aan de Zambiaanse zijde van de Victoria Watervallen. Hier vind je meer informatie over de Devil’s Pools.

Victoria Falls in september en oktober

Dit zijn de twee wintermaanden in Victoria Falls. Tijdens deze periode is het droger en zonniger, gemiddeld zo’n 20°C. ‘s Nachts kan het flink afkoelen naar 5°C.

Waterstand Victoria Falls

De waterstand is het hoogst tussen februari en juli en de piek ligt tussen maart en april. Tijdens deze maanden zijn de Victoria Watervallen het best te bekijken vanuit de lucht, omdat vanwege het vele water er veel mistvorming is. Ook zijn de vele regenbogen schitterend te bezien vanuit een helikopter.

Dat neemt niet weg dat deze maanden ook een prima reistijd zijn voor de Victoria Watervallen, want ook met de mist (de bijnaam van de Victoria Watervallen is “de rook die dondert”) en het spatwater zijn de Vic Falls een indrukwekkende attractie.

Raften Victoria Falls

Tussen augustus en januari is het waterpeil laag. In november en begin december staat het water op het laagste punt. Tijdens deze maanden is er relatief weinig mistvorming en kun je als bezoeker de rotsformaties van de watervallen goed bekijken.

In deze maanden is het waterniveau het laagst. De Zambezi rivier maakt dan haar reputatie als een van ‘s werelds beste white water rafting bestemmingen helemaal waar!

Terug