Groepsreis door Namibië, wat mag je niet missen?


Groepsreizen naar Namibië

Een van de meest onderschatte plaatsen op de planeet is het Zuid-Afrikaanse land Namibië. Als je van avontuur, natuur en cultuur houdt, ben je hier aan het juiste adres - er zijn immers genoeg dingen te doen in Namibië. De thuisbasis van de oudste woestijn ter wereld, de hoogste zandduinen, de met wildlife gevulde nationale parken en vele unieke culturen die op je wachten in Namibië zijn genoeg inspiratie voor een rondreis door Namibië. Hier is wat je zeker niet mag missen.

De Namib Naukluft Desert

Een voortdurend veranderend palet van diep roestkleur, vermiljoen, karmozijn en goud, de Namib-woestijn is net zo verraderlijk als mooi en zorgt voor vele dagen off-road avonturen. Deze woestijn wordt beschouwd als een van de oudste ter wereld (meer dan 40 miljoen jaar oud) en vertakt naar Zuid-Afrika en Angola.

Dune 45

De meest beroemde duin van Namibië is Dune 45. Hoewel het niet de hoogste in de Namib-woestijn is, is het wel de meest populaire omdat je deze perfect gevormde zandduin mag beklimmen. Elke ochtend maken een handjevol avontuurlijke bezoekers de tocht naar de top van deze 80 meter hoge duin. Hoewel het lijkt op een gemakkelijke trektocht terwijl je omhoog kijkt vanaf de basis, is het beklimmen van Dune 45 bij zonsopgang geen gemakkelijke taak, maar wel elke stap waard.

Deadvlei en Sossusvlei

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Namibië zijn de unieke dode bomen omringd door rode zandduinen. Na verloop van tijd heeft de wind ervoor gezorgd dat de zandduinen verschoven en het water afsneden wat leidde tot een reeks deadvlei’s. De grond droogde op tot een gebarsten en verkruimelde zoute klei en het enige dat overblijft zijn de skeletten van verwrongen acaciabomen. De bomen worden verondersteld ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Een bezoek aan een van de weinige Deadvlei's is een must-see bezienswaardigheid tijdens een groepsreis Namibië.

Sesriem wordt vaak alleen beschouwd als slechts een toegangspoort tot de beroemde en verbazingwekkende Sossusvlei, maar het is ook de thuisbasis van de Sesriem-kloof, een natuurlijke kloof die miljoenen jaren geleden is uitgehouwen door de ooit machtige Tsauchab-rivier.

Swakopmund

Gelegen aan de Atlantische kust en de uitgestrekte Namib-woestijn, is Swakopmund een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de Namib-woestijn en de skeletkust, maar ook als een bonafide bestemming op zich. Met een unieke koloniale uitstraling en een levendige strandboulevard is Swakopmund ook een geweldige plek om plaatsen als het Swakopmund Museum, de Swakopmund-vuurtoren en de kloof bij de Ocean Cellar te zien.

Etosha National Park

Het belangrijkste wildpark van Namibië bevindt zich in het noorden van het land en zit vol met dieren en avontuur. In het park zie je alles van olifanten tot leeuwen, zelfs giraffen en neushoorns. Vanwege het droge klimaat, zullen de dieren die je hier zult vinden, op unieke wijze zijn aangepast aan het leven in de woestijn. Het beste deel van dit park is hoe alles draait om de waterpoelen die alle dieren dicht bij elkaar brengt om te drinken. Etosha heeft ook een geweldige camping waar ook hotelkamers te reserveren zijn. Ideaal voor groepsreizen door Namibië dus.

Terug