Budgetsafari door Kenia - hoe zien die er uit?


Budget safari's door Kenia - wat kun je verwachten?

Kenia is een fantastisch land om goedkoop op safari te gaan. "Magical Kenya" heeft meerdere geweldig mooie wildparken waar je tijdens een basic safari van heel dichtbij de Big 5 kunt zien. Peri Peri Reizen verzorgt Kenia safari's naar Lake Nakuru National Park, Lake Naivasha, de Masaai Mara en het Amboseli National Park variërend van 4 t/m 7 dagen.

Safari's met een Hakuna Matata-instelling

De safari's die wij in Kenia verzorgen zijn echte budget safari's. De budget safari's door Kenia draaien écht om het zoveel mogelijk genieten van de schitterende natuur van de wildparken en de wilde dieren die je daar kunt zien. Tijdens deze safari ontbreekt elke vorm van luxe, volgens ons is dat passend is als je het echte Afrika "on a budget" wilt ontdekken. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. We zouden het vervelend vinden als jij op reis met gaan een ander verwachtingspatroon van deze reis. Voor de Kenia budget safari moet je wel een beetje een "Hakuna Matata-instelling" hebben. Daarom kun je hier enkele foto's zien van het busje waarmee je op safari gaat, de maaltijden en de accommodaties die je kunt verwachten. 

Dit is het busje waarmee je op safari gaat. Het dak kan open, zodat je kunt staan in de bus en het wild goed kunt zien. 

Dankzij het open dak heb je goed uitzicht op de wilde dieren.

Je kunt rechtop staan in de busjes, waardoor je mooie foto's kunt nemen van de Big 5 en de omgeving. 

Tussen de middag geniet je van een picknick lunch in de bush. Uiteraard op een veilige plaats waar geen roofdieren zijn op dat moment. 

Dit is het lunchpakket dat je meekrijgt. Je krijgt water, fruit, vlees en wat snacks mee. Dit lunchpakket is bij de reissom inbegrepen.

's Avonds kun je een eenvoudige, maar smakelijke en voedzame maaltijd verwachten bestaande uit groenten, brood en pasta. 

De accommodaties waar je in slaapt zijn eenvoudige hotels, lodges of, zoals hier in het Masaai Mara National Park, in een permanenten safaritent.

De tenten zijn uitgerust met muskietennetten.

Ook de douches zijn erg eenvoudig. Echt Afrikaans!

Deze safari draait niet zozeer om een luxe beleving, maar om een echte safari beleving!

Terug