Snorkelen op Zanzibar bij het strand van Nungwi


Snorkelen op Zanzibar

Maak je een groepsreis door Afrika en blijf je dan een paar dagen op Zanzibar? Op de tweede dag van je verblijf op Zanzibar kun je een aantal optionele activiteiten bijboeken. Een van de leukste dingen die kunt doen, is snorkelen op Zanzibar. Anna ging mee met de groepsreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar en boekte de snorkel-excursie. Dit is haar verhaal:

Om half 9 verzamelden we op het witte strand aan de noordelijke kant van het eiland (Nungwi) om vervolgens met de boot naar Mnemba eiland te varen, waar het het mooist is om te snorkelen. De zee was vrij ruig, waardoor het ons 2 uur kostte om de hoge golven te trotseren en daardoor een aantal last kregen van zeeziekte. Gedurende de heenreis werd alvast onze lunch voorbereid en de BBQ klaargezet.

Eindelijk was het tijd om het heerlijke water in te springen en de mooie onderwaterwereld te ontdekken. Ik heb Nemo, Dori, zeesterren en andere kleurrijke visjes gespot tussen het koraal. Ze raadden vooral aan om te snorkelen bij de rand van het koraal, waar het koraal eindigt en de zee opeens heel erg diep wordt, ik vond dit zelf ontzettend mooi. Na een uur in het water was het tijd voor lunch op de boot: vers gevangen tonijn met groente, platbrood en fruit, erg lekker!

Na de lunch was er nog mogelijkheid om weer te gaan snorkelen en daarna vertrokken we weer op weg naar huis. Normaal wordt er nog aangemeerd aan het eiland, zodat je daar op het strand kan relaxen, maar door de ruige zee was er dit keer helaas geen tijd voor. Om 15.00 waren we weer terug bij het hotel. Ik heb zelf heel erg genoten van de mooie vissen, een aanrader! De activiteit kost 25 dollar, waar lunch bij inbegrepen is. 

Anna's tips voor snorkelen op Zanzibar:

- Gebruik factor 50 als je niet veel zon nog bent gewend. Als je snel verbrand, doe dan een shirt aan of doe een handdoek om je heen. De zon in Tanzania is écht een stuk feller dan Europa. Ik heb mezelf 3x ingesmeerd met factor 30 en ben alsnog erg verbrand;
- Neem van tevoren een reistabletje in als je last hebt van zeeziekte;
- Snorkelspullen zijn aanwezig op de boot, dus neem niet zelf spullen mee! 
- Breng een Go-pro mee als je er een hebt, om de vissen te fotograferen.

Boek je snorkelexcursie op Zanzibar

Ben je tijdens je reis naar Zanzibar ook van plan om te gaan snorkelen op Zanzibar? Je reisleider ter plaatse helpt je bij het boeken van je activiteit. Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen, we helpen je graag verder.

Foto's van het snorkelen op Zanzibar

Het helderblauwe water bij het strand van Nungwi:

snorkelen op zanzibar

De lunch wordt voorbereid:

snorkelen op zanzibar

Geniet van de mooie onderwaterwereld:

snorkelen op zanzibar

Terug